<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Wetenschap en Techniek in het basisonderwijs

Met wetenschap en techniek kun je niet vroeg genoeg beginnen. WisMon helpt je techniek en wetenschap een plek te geven op een duurzame manier die past bij de visie van jouw school. 

Ja, ik wil starten met W&T

Bezig zijn met wetenschap en technologie (W&T) draagt bij aan het ontwikkelen van talenten. Combineer dit met onderzoekend en ontwerpend leren en leerlingen gaan goed bereid op weg naar hun toekomst.  

Toch kan meer aandacht in de klas voor W&T in eerste instantie misschien wel kopzorgen opleveren. Hoe koppel je dit veld aan bestaande lesmethodes, waar vind je goed lesmateriaal en beschikken jij en je collega’s over genoeg kennis en kunde? Met WisMon maakt je school een goede start met meer wetenschap en techniek in de lessen.  

Welke keuze je ook maakt, met WisMon is Wetenschap & Techniek op jouw school binnen no-time een onderdeel om naar uit te kijken! 

Praktijkgerichte ondersteuning

Starten met de W&T Quickscan

Tijd voor meer techniek en wetenschap, onderzoeken en ontwerpend leren? WisMon zorgt met de W&T Quickscan voor een laagdrempelige start. We kijken hoe jouw school ervoor staat, stellen een duidelijke visie op en zorgen voor inspirerende studiedagen en nascholing.

 

 

Doe de W&T Quickscan

Visiebepaling

Ga je op jouw school aan de slag met wetenschap en techniek? Dan is het belangrijk om vooraf een duidelijke visie en een helder beleidsplan op te stellen. Daarmee zet je een duidelijke stip op de horizon, voor je team en de omgeving. WisMon helpt met dit traject. Zo start je op de juiste manier, creëer je voldoende draagvlak en kun je aan de slag met een concreet plan.

W&T duurzaam inbeddden op school

WisMon is er van begin tot eind voor jouw school. We helpen je met het duurzaam inbedden van wetenschap en techniek op jouw school. Ook als je daar complete ondersteuning voor nodig hebt. Met ons W&T-traject begeleiden we je in de ontwikkeling van een doorlopende lijn. Zo krijgt W&T een structurele plek in het onder- én bovenbouwcurriculum.

Een Techniekcoach in de klas

Onze getrainde techniekcoaches geven een waardevolle aanvulling op de lessen. Dat doen ze met onderzoekend en ontwerpend leren, digitale vaardigheden en NEMO maakkunde. Leerlingen worden op structurele basis enthousiast gemaakt voor W&T en jij en jouw school wordt ontzorgt!

Opleidingen en Trainingen

BYOR workshop: ontwerpen met elektronica

Duik in een creatief ontwerpproces en ontdek de wereld van elektronica in het onderwijs.
1 dagdeel
Op locatie

Training Ruimtevaart en Sterrenkunde in de klas

Breng het heelal tot leven in jouw klas met deze gratis training en het gratis lesmateriaal van ESERO.
1 dagdeel
Utrecht / Online

Teamtraining Ruimtevaart en Sterrenkunde in de klas

Breng het heelal tot leven in jouw klas met deze gratis training en het gratis lesmateriaal van ESERO.
1 dagdeel
Op locatie

Basistraining Onderzoekend en Ontwerpend leren

Onderzoekend en Ontwerpend leren is dé didactiek van W&T-onderwijs. Leer hoe je dit op een goede manier inzet in de klas.
1 dagdeel
Op locatie

Maakkunde Teamtraining

Leer samen met je team hoe je de gratis lesmethode van NEMO Maakkunde in jouw school integreert!
1 dagdeel
Op locatie
Bespaar tijd met kant-en-klaar lesmateriaal
Volg trainingen over didactiek & techniek
Van visiebepaling tot W&T implementatie
PCBO Tytsjerksteradiel
Adelien (Stafmedewerker Onderwijs)

“Begin bij de visie en zorg dat wát je doet een definitieve plek krijgt in het aanbod voor kinderen.”

Lees meer.

Poseidon
Lobke Schuijt

“Goed dat jullie het koppelen aan ons curriculum, zodat het geen extra wordt, maar we het makkelijker kunnen integreren.”

Twiskeschool
Marco (Leerkracht groep 7)

“Het aanbod van Wismon sluit naadloos aan bij onze verwachtingen. Het team is enthousiast en ontwerpend leren begint door de school te vloeien. Communicatie is helder en de meegeleverde lesmaterialen zijn van hoge kwaliteit. Ik ben enorm tevreden!”

Marcella helpt je op weg met W&T!

Omdat geen enkel vraagstuk rondom wetenschap en techniek hetzelfde is, willen we met je meedenken. Onze W&T expert Marcella neemt graag contact met je op om te kijken waar we je bij kunnen helpen.

Je kunt Marcella bereiken op marcella@wismon.nl of 030-237 21 24 of plan een vrijblijvend adviesgesprek in.