<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Wetenschap en Techniek op de basisschool

Met Wetenschap en Techniek kun je niet vroeg genoeg beginnen. WisMon helpt je Wetenschap en Techniek een vaste plek te geven binnen het curriculum van jouw school.

Ja, ik wil starten met W&T

Waarom Wetenschap en Techniek?

Met Wetenschap en Techniek op de basisschool voed je de nieuwsgierigheid en creativiteit van kinderen en draag je bij aan talentontwikkeling. W&T stimuleert leerlingen die aanleg blijken te hebben voor techniek dan ook om in de toekomst een technische opleiding te gaan doen.

Met Wetenschap en Techniek zet je flink in op 21e-eeuwse vaardigheden, zoals probleemoplossend, creatief en kritisch denken, samenwerken en ondernemen. Van deze skills hebben kinderen voor de rest van hun leven profijt. Bovendien werk je met W&T heel concreet toe naar de kerndoelen van SLO binnen het thema ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’.

Wetenschap en Techniek op school: hoe doe je dat?

Meer aandacht voor Wetenschap en Techniek op school lijkt in eerste instantie een grote stap. Hoe koppel je W&T aan bestaande lesmethodes, waar vind je goed lesmateriaal en beschikken jij en je collega’s over genoeg kennis en kunde voor Wetenschap en Techniek-onderwijs? Met WisMon maakt jouw school een goede start met Wetenschap en Techniek.

 

Welke keuze je ook maakt, met WisMon is Wetenschap & Techniek op jouw basisschool binnen no-time een onderdeel om naar uit te kijken!

Aan de slag met W&T op jouw school

Starten met de W&T Quickscan

Tijd voor meer Wetenschap en Techniek? WisMon zorgt met de W&T Quickscan voor een laagdrempelige start. Doe de W&T Quickscan, kijk hoe jouw school ervoor staat én ontdek wat er allemaal mogelijk is op jouw basisschool.

 

Visiebepaling

Ga je op jouw basisschool aan de slag met Wetenschap en Techniek? Dan is het belangrijk om vooraf een duidelijke visie en beleidsplan op te stellen. WisMon helpt met dit traject. Zo start je met een helder doel, creëer je voldoende draagvlak en kun je aan de slag met een concreet plan.

W&T implementeren op school

WisMon is er van begin tot eind voor jouw school. We begeleiden je in de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn en het duurzaam implementeren van Wetenschap en Techniek. Zo krijgt W&T een structurele plek in het onder- én bovenbouwcurriculum.

Een Techniekcoach in de klas

Onze getrainde techniekcoaches nemen jou werk uit handen en bieden een waardevolle aanvulling op de lessen Wetenschap en Techniek. Dat doen ze met onderzoekend en ontwerpend leren, digitale vaardigheden en NEMO maakkunde.

W&T Opleidingen en Trainingen

Opleiding Coördinator Wetenschap & Techniek

Ontdek hoe je W&T en maakkunde een structurele plek in het curriculum geeft op een inspirerende, praktische en duurzame manier.
09:00-16:30
Utrecht Lunetten / Op locatie

Basistraining Onderzoekend en Ontwerpend leren

Onderzoekend en Ontwerpend leren is dé didactiek van W&T-onderwijs. Leer hoe je dit op een goede manier inzet in de klas.
1 dagdeel
Op locatie

Aan de slag met Wetenschap & Techniek

Leer hoe je Wetenschap & Techniek met verschillende lessen, werkvormen, activiteiten, thema’s en technologieën kan toepassen in jouw onderwijs.
2 dagdelen
Utrecht / Op locatie / Online

Training Verder met Ruimtevaart - Robots in de ruimte

Breng het heelal tot leven in jouw klas met deze gratis training en het gratis lesmateriaal van ESERO.
15:30 – 17:00
Online

Training Ruimtevaart en Sterrenkunde in de klas

Breng het heelal tot leven in jouw klas met deze gratis training en het gratis lesmateriaal van ESERO.
15:30–17:00
Online
Bespaar tijd met kant-en-klaar lesmateriaal
Volg trainingen over didactiek & techniek
Van visiebepaling tot W&T implementatie
Twiskeschool
Marco (Leerkracht groep 7)

“Het Wetenschap en Techniek-traject van WisMon sluit naadloos aan op onze verwachtingen. Het team is enthousiast en Onderzoekend en Ontwerpend leren begint door de school te vloeien. Communicatie is helder en de meegeleverde lesmaterialen zijn van hoge kwaliteit. Ik ben enorm tevreden!”

PCBO Tytsjerksteradiel
Adelien (Stafmedewerker Onderwijs)

“Begin bij de visie op Wetenschap en Techniek en zorg dat wát je doet een definitieve plek krijgt in het aanbod voor kinderen.”

 

Poseidon
Lobke Schuijt

“Goed dat jullie Wetenschap en Techniek koppelen aan ons curriculum, zodat het geen extra wordt, maar we W&T makkelijker op school kunnen integreren.”

Wendie helpt je op weg met Wetenschap en Techniek!

Omdat geen enkel vraagstuk rondom Wetenschap en Techniek op de basisschool hetzelfde is, willen we met je meedenken. Onze W&T expert Wendie neemt graag contact met je op om te kijken waar we je bij kunnen helpen.

Je kunt Wendie bereiken op wendieuitterhoeve@wismon.nl of 030-237 21 22 of plan direct een online afspraak in.

Alle vragen