<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Bepaal jouw W&T visie!

Weten waarom je ergens mee begint zorgt ervoor dat de uitvoering vloeiender gaat. Daarom helpen we je bij WisMon met een visiebepaling voor je aan de slag gaat met wetenschap en techniek.

Vraag informatie aan

Voor je begint met wetenschap en techniek een plek geven binnen jouw school, is het belangrijk om te weten waarom daarmee wordt gestart. Met de visiebepaling van WisMon kijken we waarom W&T een plek moet krijgen binnen de school. Dat is gelukkig veel minder werk dan het klinkt. 

Het mooie is: als school hoef je het bepalen van de visie niet alleen te doen. WisMon kan je begeleiden bij het formuleren. Vervolgens nemen we jou en je team mee in het proces. Dat het team zich betrokken en onderdeel voelt van het proces is belangrijk, uiteindelijk moet je het als school gezamenlijk gaan doen. 

Samenwerken laat W&T werken

Wat nog veel belangrijker is, is dat het team ervaring en kennis heeft. Door die ervaring en kennis te laten inbrengen en delen, wordt het een gemeenschappelijke visie rondom wetenschap en techniek.  

WisMon ondersteunt daarnaast ook praktisch met materialen en templates. Zo wordt het inbedden van W&T en de gemeenschappelijke visie binnen het onderwijs haalbaar. 

 

Vraag vrijblijvend advies aan Stuur mij meer informatie

Onze aanpak

W&T Quickscan

Hoeveel sessies afhankelijk zijn, verschilt per school. Vul de W&T Quickscan in om een beeld te krijgen van wat WisMon voor jouw team kan doen op het gebied van wetenschap en techniek.

Analyse

Na de W&T Quickscan kijken we waar WisMon jouw school kan ondersteunen. Soms beginnen we met een bijeenkomst met de werkgroep en directeur. We analyseren wat W&T betekent binnen de school, wat belangrijk is voor het team en de leerlingen en hoe de omgeving eruit ziet.

De visie bepalen en presenteren

Op de uitwerking van deze sessie wordt vervolgens feedback gegeven en de uiteindelijke visie wordt – eventueel na meer sessies – gepresenteerd aan het volledige team.

Conclusie en inbedden

Zodra de visie bepaald is, komt er een conclusie uitgerold. Op basis daarvan helpt WisMon met het inbedden van de juiste methode. Meer over de verschillende opties om wetenschap en techniek in te bedden binnen jouw school vind je hier.

Vraag informatie aan

W&T Quickscan

Wil jij jouw W&T-onderwijs verder ontwikkelen? Doe de W&T Quickscan en kom erachter hoe WisMon kan helpen met Wetenschap en Techniek op jouw school! We kijken hoe jouw school ervoor staat, stellen een duidelijke visie op en zorgen voor inspirerende studiedagen en nascholing.

 

Doe de W&T Quickscan
Training in didactiek en techniek
Ondersteuning naar behoefte van de school
Bespaart tijd met kant-en-klaar lesmateriaal

Hulp nodig bij jouw visie bepalen?

Omdat geen enkel vraagstuk rondom wetenschap en techniek hetzelfde is, willen we met je meedenken. Onze W&T expert Marcella neemt graag contact met je op om te kijken waar we je bij kunnen helpen.

Je kunt Marcella bereiken op marcella@wismon.nl of 030-237 21 24 of plan een vrijblijvend adviesgesprek in.