<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

3D-printen in het onderwijs

Wil je jouw leerlingen goed voorbereiden op de toekomst? Ga aan de slag met digitale vaardigheden door middel van 3D-printen. Succes en plezier gegarandeerd!

Werken met een 3D-printer is enorm waardevol voor leerlingen. Met de 3D-printer is het mogelijk om de essentie en werking van techniek al lerend te ontdekken. De afstand tussen de eerste verwondering en het experimenteel uitwerken van een idee naar een concreet werkend product of dienst, wordt met de 3D-printer sterk verkort. Zo kun je binnen enkele minuten een object ontwerpen met een 3D-programma en dit met een 3D-printer uitprinten.

De leerlingen komen, naast techniek, in aanraking met natuurkunde, scheikunde, wiskunde en beeldende vorming. Ze leren onderzoeken, ontwerpen, voorbereiden, bouwen, testen en (her)gebruiken. Ook 21e-eeuwse vaardigheden als creatief en kritisch denken, probleem oplossen en samenwerken komen aan bod.

WisMon heeft haar krachten gebundeld met 3Dkanjers. 3Dkanjers is met ruim 750 scholen marktleider in Nederland op het gebied van onderwijsprogramma’s rondom de 3D-printer. Samen helpen we het onderwijs rondom de 3D-printer te versterken. Neem ook eens een kijkje op onze onderwijspagina’s over Wetenschap & Techniek, Sterk techniekonderwijs, Maakonderwijs, en het Klaslokaal van de Toekomst.

3Dkanjers brengt 3D-printen tot leven

3D-arrangementen

Wil je direct beginnen met 3D-printen bij jou op school? Kies één van onze arrangementen: een kant en klaar pakket inclusief 3D-printer, training, begeleiding, service en lesmateriaal.

Bekijk 3D-arrangementen

3D-printers & filamenten

Ben je op zoek naar goede en betaalbare 3D-printers voor het onderwijs of op zoek naar filamenten en toebehoren? Wij zijn preferred supplier van Ultimaker en Dremel voor het onderwijs. Bekijk hier ons assortiment.

Bekijk 3D-printers

Scholing

Zowel voor de basisschool als voor de middelbare school trainen we leerkrachten en docenten voor een duurzame toepassing in het klaslokaal.

 

Meer informatie

Lesmateriaal bij Leapo

Ben je op zoek naar betekenisvolle lesideeën voor in de klas met de 3D-printer, wil je aan de slag met 3D-tekenen met je leerlingen, of zoek je naar oplossingen om je 3D-print nog mooier te krijgen?

Een abonnement op Leapo geeft jou als leerkracht toegang tot tientallen lessen verrijkt met duidelijke video’s, nuttige informatie en praktische tips rondom 3D-printen in het klaslokaal.

 

Meer informatie

3D printen in de webshop

Bekijk en vergelijk onze 3D-printers. Op zoek naar meer ondersteuning? Onze arrangementen helpen van a tot z met training, lesmateriaal en begeleiding bij de toepassing van 3D-printen in de klas.

3D printen Discovery Basic (met Dremel 3D45)
€2,695.00 incl. BTW
3D printen Discovery Easy (met Dremel 3D40)
€1,995.00 incl. BTW
3D printen Discovery Basic (met Ultimaker 2+ Connect)
€3,335.00 incl. BTW

Onze partners

Ultimaker

3Dkanjers heeft er al meer dan vijf jaar geleden voor gekozen een unieke partnership aan te gaan met Ultimaker. Ultimaker is een Nederlandse producent met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, wordt geroemd in vakkringen en heeft een zeer groot wereldwijde community van co-creators. Daarnaast leveren zij ook uitstekende service als de 3D-printer iets mankeert. Ultimaker ziet 3Dkanjers als hét initiatief rondom 3D-printen voor het onderwijs, mede omdat zij 3D-printen in een breder perspectief plaatsen en scholen echt ondersteunt.

Dremel

Dremel, onderdeel van de Bosch Groep, maakt al sinds 1932 innovatieve gereedschappen voor makers over de hele wereld. Sinds kort richten zij zich ook op het onderwijs met Dremel DigiLab. Dremel heeft in Nederland en België  gekozen voor 3Dkanjers als preferred supplier voor het ondersteunen van hun aanbod van 3D-printers in het onderwijs, bibliotheken en fablabs.

WisMon & 3Dkanjers

WisMon heeft de krachten gebundeld met 3Dkanjers. Zij zijn met een kleine 700 scholen als afnemers marktleider in Nederland op het gebied van onderwijsprogramma’s rondom de 3D-printer. Samen helpen we het onderwijs rondom de 3D-printer te versterken.

Meer lezen over 3Dkanjers en geïnspireerd raken door de vele voorbeelden uit de praktijk? Neem dan een kijkje op de website van 3Dkanjers.

Bezoek website

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Wil je meer weten over de inzet van de 3D-printer in het onderwijs of wil je een offerte aanvragen? Laat een terugbelverzoek bij ons achter of vraag een offerte aan en we nemen contact met je op.

Bel mij terug Offerte aanvragen

Leapo lesportaal en trainingen

3D-printers inzetten in jouw lessen maar opzoek naar ondersteuning en lesmateriaal? In ons leerportaal Leapo vind je uitgewerkte leerlijnen met cursussen voor jou als leerkracht en vele lesbrieven waarmee je direct aan de slag kunt. Of bekijk onze trainingen.

Leapo Lesportaal Trainingen