<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

3D-printen in het onderwijs

Bereid jouw leerlingen voor op de toekomst! Ga aan de slag met digitale vaardigheden door middel van 3D-printen 3D-design in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Succes en plezier gegarandeerd!

Waarom kiezen voor een 3D-printer in de klas?

Werken met een 3D-printer is enorm waardevol voor leerlingen. Met de 3D-printer is het mogelijk om de essentie en werking van techniek al lerend te ontdekken. De afstand tussen de eerste verwondering en het experimenteel uitwerken van een idee naar een concreet werkend product of dienst, wordt met de 3D-printer sterk verkort. Zo kun je binnen enkele minuten een object ontwerpen met een 3D-programma en dit met een 3D-printer uitprinten.

De leerlingen komen, naast techniek, in aanraking met natuurkunde, scheikunde, wiskunde en beeldende vorming. Ze leren onderzoeken, ontwerpen, voorbereiden, bouwen, testen en (her)gebruiken. Ook 21e-eeuwse vaardigheden als creatief en kritisch denken, probleem oplossen en samenwerken komen aan bod.

Samen helpen we het onderwijs rondom de 3D-printer te versterken!

 

Ga naar de Shop Vraag advies aan

3D-printen in de klas met WisMon!

3D-arrangementen

Wil je direct beginnen met 3D-printen bij jou op school? Kies één van onze arrangementen: een kant en klaar pakket inclusief 3D-printer, training, begeleiding, service en lesmateriaal.

Bekijk 3D-arrangementen

3D-printers & filamenten

Ben je op zoek naar goede en betaalbare 3D-printers voor het onderwijs of op zoek naar filamenten en toebehoren? Wij zijn preferred supplier van Ultimaker en Dremel voor het onderwijs. Bekijk hier ons assortiment.

Bekijk 3D-printers

Een 3D-printer inzetten in de klas

Een 3D-printer is zó aangeschaft, maar hoe zet je deze nu zo effectief mogelijk in tijdens de les? Met onze jarenlange expertise helpen we jou hoe je een 3D-printer optimaal gebruikt in de les, om zo de verborgen onderzoekers en ontwerpers in jouw klaslokaal wakker te maken! Onze 3D-, en techniekexpert en enthousiast Remco weet je er alles over te vertellen!

Je kunt Remco bereiken via remco@wismon.nl, 030-237 2100 of laat je gegevens achter en wij nemen contact met jou op! 

Neem contact met mij op

Trainingen 3D-printen

Inspiratieworkshop Innovatieve Middelen VO

Verrijk jouw Wetenschap & Techniek lessen met innovatieve middelen, zoals VR, een 3D printer of robotica.
1 dagdeel
Utrecht / Op locatie

Opleiding Onderwijsprofessional Techlab

Bouw aan jouw kennis rondom de didactiek van O&O, en leer je hoe je praktisch met je leerlingen aan de slag kan met de innovatieve leermiddelen in een Techlab.
Woensdag
Utrecht / Op locatie

Digitale fabricage – de 3D-printer

De 3D-printer is veel meer dan een leuke gadget voor in de klas. Verdiep je in de didactiek van ontwerpend leren.
1 dagdeel
Utrecht / Op locatie / Online

Kant-en-klaar lesmateriaal en Microlearnings met Leapo

Het leerplatform Leapo ondersteunt jou als leraar om de wereld van bèta, wetenschap en technologie tot leven te brengen. Met lessen die activeren en zoveel mogelijk aansluiten op de leefwereld van kinderen, en Micro-learnings om je technische en didactische skills in een handomdraai te verbeteren.

Kies je 3D arrangement!

Start direct met 3D-printen op jouw school met één van onze 3D-arrangementen: een kant en klaar pakket inclusief 3D-printer, een training voor je team, support en lesmateriaal.

3D printen Discovery Basic (met Dremel 3D45)
€2,695.00 incl. BTW
3D printen Discovery Easy (met Dremel 3D40)
€1,995.00 incl. BTW
3D printen Discovery Basic (met Ultimaker 2+ Connect)
€3,335.00 incl. BTW

Een 3D-printer op jouw school?

Wil je meer weten over de inzet van de 3D-printer in het onderwijs? Met onze jarenlange expertise helpt Remco jou hoe je een 3D-printer optimaal gebruikt in de les, om zo de verborgen onderzoekers en ontwerpers in jouw klaslokaal wakker te maken!

Je kunt Remco bereiken via remco@wismon.nl, 030-237 2100 of laat je gegevens achter en wij nemen contact met jou op!