<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Labster - Virtueel Lab

Met Labster kunnen onderwijsinstellingen hun studenten ongelimiteerd laten experimenteren in een virtueel laboratorium. Ideaal voor afstandsonderwijs, als voorbereiding op het echte lab en als examenvoorbereiding.

Labster helpt docenten om hun (lab)onderwijs en science vakken online te brengen. Middels een interactieve leerervaring kunnen studenten en scholieren op een veilige manier labtechnieken zich eigen maken, theorie eindeloos oefenen en zich voorbereiden op examens. Hiermee staan ze beter voorbereid in het lab, en leren ze de lesstof op een speelse manier eigen maken. Met resultaat: uit onderzoek in Nature Biotechnology blijkt dat leerresultaten van studenten na de toevoeging van Labster aanzienlijk omhoog gaan.

Elke virtuele labsimulatie bevat een inleidende probleemstelling uit de praktijk, geavanceerde algoritmen die resultaten voorspellen, moleculaire 3D-modellen van technieken, quizvragen, simpele en complexe apparatuur, een uitgebreid leraar dashboard en de mogelijkheid om apparatuur digitaal uit elkaar te halen.

Zo biedt Labster een oplossing voor beperkte beschikbaarheid van ruimte en apparatuur, beperkte aantallen contacturen en hoge kosten die verbonden zijn aan labonderwijs. Inmiddels werken al meer dan 400 onderwijsinstellingen met Labster om hun onderwijs te digitaliseren.

 

Vraag vrijblijvend advies aan Stuur mij meer informatie

 

Voor wie is Labster

Universiteiten & Hogescholen

Labster is ontstaan vanuit de behoeften van universiteiten en hogescholen aan ondersteuning bij het practicumonderwijs. Deze virtuele labs sluiten dan ook naadloos aan bij het curriculum van biologische, medische, biomedische, scheikundige, farmaceutische en natuurkundige opleidingen in het hoger onderwijs.

Labster voor Middelbare Scholen

Labster helpt jouw leerlingen uit de bovenbouw de lesstof van scheikunde, biologie en natuurkunde spelenderwijs eigen te maken. Door middel van interactieve (lab)simulaties, video’s, quizvragen en gamification kunnen leerlingen de theorie concreet voor zich zien en zichzelf toetsen.

Aanbieding voor middelbare scholen

WisMon en haar partner Labster bieden de virtuele labsimulaties tijdelijk gratis aan voor het middelbaar onderwijs. Vul als school het formulier in op de website van Labster om t/m 1 augustus toegang te krijgen tot de online practica en experimenten. 

Behoefte aan een introductie en ondersteuning om Labster te gebruiken op jouw school? WisMon biedt een servicepakket inclusief een digitale startbijeenkomst met alle bèta-docenten van jouw school en ondersteuning tijdens het gebruik van Labster. Geïnteresseerd? Vraag het pakket dan nu aan! Neem ook eens een kijkje op onze onderwijspagina’s over Maakonderwijs, Sterk techniekonderwijs, en Cospaces.

Vraag aan

Wat we doen

Implementatie

Vanaf het begin denken we mee over de implementatie van Labster in jouw curriculum, aansluitend op jouw onderwijswensen. We brengen de meest relevante simulaties in kaart en ondersteunen docenten en studenten om het optimale uit Labster te halen. Ook helpen we met de integratie van Labster in bestaande systemen, zoals een LMS-integratie.

Advies

WisMon weet als geen ander hoe onderwijsinstellingen Labster inzetten om hun onderwijs te verrijken. Deze kennis zetten we graag in om mee te denken met jouw onderwijsvraagstuk. Of het nu gaat om het motiveren van studenten voor zelfstudie, het verbeteren van examenresultaten of het inrichten van afstandsonderwijs: wij helpen je verder!

Training

WisMon biedt trainingen aan voor docenten en schoolleiders om te leren werken met Labster. Naast introductietrainingen, waarin alle belangrijke technische en didactische tips en tricks aan bod komen, geven we ook vervolgtrainingen waarin we een bepaald onderwijsconcept of uitdaging verder uitdiepen.

 

Support

Loop je toch vast met Labster? Voor vragen rondom het gebruik van Labster en didactische mogelijkheden helpen wij graag en bieden wij eerstelijns support voor de hele Benelux. Samen zorgen we voor een duurzame integratie in het curriculum.

Utrecht University
Bas Defize en Marjolein Haagsman

“One of the reasons we sought out Labster was that students in our practicals are focused mainly on what they are doing, but we want to shift the focus towards why they are doing the steps as well. (…) Students recognized the type of results in their own experiment from the Labster simulation. And the students argue that the Labster simulation helped them to interpret their own data.”

Lees meer.

Onze partner

WisMon is educatieve partner van Labster in de Benelux om waarde toe te voegen aan de toepassing van virtuele laboratoria voor het onderwijs in onze regio. Door deze krachtige samenwerking zijn we nog beter in staat onderwijsinstellingen te helpen met het actief, duurzaam en creatief inzetten van virtuele labs.

WisMon helpt onderwijsinstellingen te onderzoeken hoe Labster het beste aansluit op onderwijsbehoeften, zorgt voor een soepele implementatie van Labster in het curriculum en helpt bij technische problemen.

 

Meer informatie over Labster

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het implementeren van een Virtueel Laboratorium op school? Laat een terugbelverzoek bij ons achter of vraag een offerte aan en we nemen contact met je op.

Meer over Labster

Gebruik Labster om practicumonderwijs een nieuwe dimensie te geven en breng science vakken tot leven waar en wanneer dan ook! Meer weten? Lees meer over Labster als leermiddel in het voortgezet onderwijs.