<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Vakoverstijgend rekenen in het voortgezet onderwijs

Breng het rekenonderwijs op niveau met Vakoverstijgend Rekenen! WisMon begeleidt het implementatietraject of verzorgt in-school lessenreeksen.

Vakoverstijgend rekenen helpt leerlingen van alle niveaus doorstomen naar het gewenste rekenniveau. Op het vmbo moeten leerlingen uiteindelijk rekenniveau 2f behalen en voor havo en vwo geldt dat ze rekenniveau 3f moeten halen.

Met het implementeren van vakoverstijgend rekenen op school krijgen leerlingen weer plezier in rekenen, waardoor er uiteindelijk meer ruimte is voor vakinhoud, er hogere cijfers worden gehaald en dat leerlingen meer voor technische profielen kiezen. Kortom, een wereld van verschil.

Als onderwijspartner van het project Vakoverstijgend Rekenen van initiatiefnemer Kees Hooyman (rekencoördinator en docent natuurkunde, St. Bonifatiuscollege) biedt WisMon ondersteuning bij het implementatie-traject.

 

 

Bel mij terug Stuur mij meer informatie
Meer plezier in rekenen
Meer voldoendes bij het eindexamen
Meer ruimte voor vakinhoud

Vakoverstijgend Rekenen implementeren op school

icoon traject op maat

Overleg directie

Vakoverstijgend Rekenen is een schoolbrede aanpak, die inzet en geld vraagt en een verbetering van het onderwijs als uitkomst heeft. In een overleg met de directie stemmen we wensen en verwachtingen met elkaar af.

Docenten betrekken

We komen bijeen met alle docenten die met rekenen te maken hebben. We belichten de verschillen in aanpak en komen gezamenlijk tot een plan. We stellen daarna per sectie vast wat de concrete aanpak wordt, op het niveau van hoofdstukken en paragrafen. Leerlingen krijgen een A5-je met een samenvatting van de gebruikte aanpak. Deze kunnen ze bij alle vakken gebruiken.

Terugkoppeling per sectie

Het is niet eenvoudig om trucjes in methodes, routine bij docenten en onzekerheid van leerlingen te doorbreken. We zorgen ervoor dat docenten en secties zich gesteund voelen om tot een gezamenlijke aanpak te komen.

icoon nazorg

Terugkoppeling naar directie

Regelmatig bespreken we de voortgang van het traject met de directie. We melden zowel positieve stappen als hindernissen, zodat we aan het einde van het traject goed kunnen evalueren.

 

Stuur meer informatie
Vakoverstijgend Rekenen wordt mede mogelijk gemaakt door

 

 

 

Waarom vakoverstijgend rekenen?

Veel middelbare scholieren hebben moeite met eenvoudig rekenwerk, zoals rekenen met procenten of verhoudingen. Dat terwijl ze hier in de vakken economie, wiskunde natuurkunde en scheikunde toch volop mee oefenen. De oorzaak van dit probleem is dat elk vak net een andere aanpak hanteert voor dezelfde berekeningen.

Om dit probleem aan te pakken bedacht Kees Hooyman een gemeenschappelijke aanpak: Vakoverstijgend Rekenen. Tijdens een pilot implementeerde hij de methode met succes op een drie Utrechtse scholen. Daarmee is Vakoverstijgend Rekenen een bewezen effectieve interventie die leerlingen in leerjaar 3 van vmbo/havo/vwo helpt doorstomen naar rekenniveau 3f.

Het project Vakoverstijgend Rekenen is een spin-off van het project SaLVO! van het Freudenthal Instituut, en is met steun van de gemeente Utrecht en de Willibrord Stichting verder ontwikkeld door het St. Bonifatiuscollege in Utrecht. Meer weten? Ga naar vo-rekenen.nl of laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Neem contact op

Meer weten over Vakoverstijgend Rekenonderwijs?

Tim neemt graag contact met je op om te kijken waar we je bij kunnen helpen.

Je kunt ons bereiken op info@wismon.nl of 030 – 2372100

 

Bel mij terug