<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Breng het werkveld de klas in met Smart World

Met onze Smart Worldleerlijnen breng je de huidige beroepspraktijk tot leven in het vmbo techniekonderwijs. Van Smart City & Society tot Smart Farming en Smart Industry. 
 

De wereld wordt in rap tempo ‘slimmer’. We laten steeds meer keuzes aan robots over en apparaten kunnen zelfs met elkaar praten. De zogenaamde ‘Smart World’ is overal: van de bouw en de dienstverlening tot de zorg en de natuur. WisMon zet deze Smart World in voor sterk techniekonderwijs

Smart World in het klaslokaal

Met onze Smart World leerlijnen laat je leerlingen kennismaken met slimme en digitale technologieën. Zo komen leerlingen via Smart Industry in aanraking met zelfrijdende auto’s of maken ze kennis met vormen van digitale fabricage, zoals lasersnijden of 3D-printen. Met Smart Health ervaren leerlingen wat robots kunnen betekenen voor de zorg. Smart City & Society laat leerlingen samen bouwen aan een leefbare en duurzame samenleving en met Smart Farming ontdekken ze hun groene hart. 

7 werelden van techniek en Smart World

De leerlijnen van Smart World grijpen terug op de 7 werelden van techniek. Deze 7 werelden helpen leerlingen zich te oriënteren op verschillende werkvelden binnen de techniek. De toepassing van technologie binnen de huidige beroepspraktijk wordt hiermee voor leerlingen concreet en tastbaar. Ze gaan aan de slag met uitdagend lesmateriaal en innovatieve leermiddelen en komen zo in contact met allerlei facetten van techniek. Zo ontwikkelen leerlingen een breder en realistischer beeld van de beroepspraktijk.

Wil je aan de slag met Smart World? Techniekdocent en onderwijsontwikkelaar Ruben vertelt je er graag over!

 

Stuur mij meer informatie
Gekoppeld aan de 7 werelden van techniek
De beroepen van morgen in de klas
Leerlingen ontdekken hun eigen talent

De thema's van Smart World

Ruben wijst je de weg in Smart World

Ruben is techniekdocent in het vmbo, ontwikkelt lesmateriaal en geeft advies rondom het inzetten van innovatief techniekonderwijs. Wil jij aan de slag met Smart World of je bestaande leerlijn verder verdiepen? Ruben helpt je graag op weg!