<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Onze cursussen in de bètavakken

Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot een hbo-opleiding of de universiteit? Onze cursussen wiskunde a, wiskunde b, natuurkunde, scheikunde of biologie behandelen de gehele bovenbouwstof. Zo kun je alsnog worden toegelaten tot jouw studie naar keuze.

Schrijf je nu in!

We geven cursussen wiskunde a/b, scheikunde, natuurkunde en biologie op havo- en vwo-niveau. Deze cursussen zijn bedoeld voor iedereen die nog een bètavak moet inhalen of over moet doen. Zo kan het dat je al een studiekeuze gemaakt maar jouw gekozen profiel niet aansluit. Van je studie moet je nu een CCVX certificaat behalen of een toelatingstoets doen. Misschien ben je gezakt en moet je een deelcertificaat behalen via het staatsexamen. Of je wilt graag over naar de volgende klas en de bovenbouwstof nog eens doorlopen. In alle gevallen sluit een cursus bij WisMon perfect aan. Hiermee wordt je helemaal klaargestoomd om je examen of toelatingstoets te halen.

Bij WisMon kun je terecht voor een cursus wiskunde A en B, natuurkunde, scheikunde en biologie op havo- en vwo-niveau. Hierin wordt de gehele bovenbouwstof behandeld.

Hoe werkt het

Kies je cursusblok

Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiviteit en duur verschillen per cursus, variërend van een studielast van 7 tot 35 uur per week.

Onze cursussen starten drie keer per jaar in Amsterdam, Utrecht of online. Onze voorjaarscursus start in januari, de zomercursus start in juni en de najaars- en jaarcursus starten in september. Ze zijn zo georganiseerd dat je binnen één jaar alle vier de vakken kunt behalen. Voor tips om een haalbaar programma op te stellen, kun je terecht bij de pagina cursussen combineren. Sluit het niet helemaal aan bij je wensen, of blijf je met andere vragen zitten?  In een live-sessie krijg je meer informatie en maak je kennis met ons en onze docenten. Het is ook mogelijk om een digitale intake aan te vragen.

Online cursus

Sinds kort biedt WisMon ook online cursussen aan. Handig als je bijvoorbeeld van ver moet komen en het voor jou niet haalbaar is om een cursus op locatie te volgen in Utrecht of Amsterdam! Zo maken we het inhalen van een bètavak voor iedereen toegankelijk. De online cursus wordt gegeven via MS Teams.

Kleine groepen

Bij WisMon vinden we het belangrijk dat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Daarom werken we met kleine groepen. Bij een cursus op locatie bestaat de groep uit maximaal 13 cursisten. In een online cursus zitten gemiddeld 15 cursisten, met een maximum van 22.

Kies je examen

Je kiest altijd zelf het examen dat je wilt gaan afleggen. Je kunt de cursus afsluiten met verschillende examens zoals het CCVX-voortentamen of het staatsexamen.

Soms heeft jouw opleiding een eigen toelatingstoets. Informeer daarom vóór start van de cursus zelf bij de studieadviseur van de opleiding waar je wilt gaan studeren welk certificaat wordt erkend. Op de pagina over afsluitende examens vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Extra begeleiding

Elke week is er een vragenuurtje met een student-assistent. Zo is er ruimte voor extra begeleiding bij de onderwerpen waar je meer moeite bij hebt.

Heb je toch meer ondersteuning nodig? Je kunt dan ook gebruik maken van ons uitgebreide netwerk aan bijlesdocenten. Zo kun je extra ondersteuning inzetten op de momenten dat jij dit nodig hebt.

Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk
Sterre
Scheikunde VWO

Ik zou iedereen aanraden een scheikunde cursus bij Wismon te volgen. Er werd erg duidelijk uitgelegd en goed antwoord gegeven op al je vragen. Hierdoor was ik goed voorbereid voor het examen en heb ik deze ook gehaald met een 7.

Sophie
Natuurkunde VWO & Wiskunde B VWO

In mijn tussenjaar wilde ik naast vakken inhalen, die ik nodig heb voor mijn studie,  ook naar het buitenland. Zo kwam ik terecht bij Wismon!  Hier heb ik in drie maanden tijd wiskunde B en natuurkunde ingehaald. Dit lukte door de duidelijke uitleg van mijn goede docent, de kleine klas en vooral hard werken en veel oefenen!

Zus
Natuurkunde VWO

Ik heb deze cursus gevolgd, en ik vond het een heel goede manier om snel een vak te leren. Mijn docent heeft altijd duidelijke uitleg gegeven en ook goed geholpen met vragen. Ze gaf ook goede feedback over wat ik nog beter zou kunnen oefenen en belangrijke kennis voor het examen werd ook uitgebreid besproken, samen met examentips. Ik vond het een hele fijne cursus om te doen en zou het zeker aanraden!

Ruben
Natuurkunde & Wiskunde B & Scheikunde

Hoe interessant ik de Bètavakken ook vind, zijn deze altijd mijn struikelpunt geweest. De kundige leraren van WisMon hebben mij 4 maanden lang begeleid naar de 3 examens. Het gevolg: 3 voldoendes. Ik heb de cursussen als erg efficiënt en prettig ervaren; de leraren zijn zeer competent in hun vakgebied, sympathiek en hebben verstand van lesgeven. Een goede ervaring en ik raad WisMon daarom ten zeerste aan.

Sem
Wiskunde B VWO

Door goede lessen, uitleg en planning heb ik bij Wismon de benodigde Beta vakken voor Geneeskunde gehaald. De kleine klassen en leuke/leergierige sfeer maakt het studeren alleen maar makkelijker. Wismon is een echte aanrader!

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Cursus op maat

In sommige gevallen kunnen we je het beste helpen met een één-op-één traject. Het aantal lessen hangt dan af van jouw voorkennis en naar welk niveau je toe wilt werken. Dit kan in meerdere steden in Nederland.

Biologie voor jou vwo deel 4a, 4b, 5a, 5b en 6 (set)
Biologie voor jou vwo deel 4a, 4b, 5a, 5b en 6 (set)
€26.60 Huur
Chemie Overal 4, 5 en 6 vwo (set) (verlengen)
Chemie Overal 4, 5 en 6 vwo (set) (verlengen)
€29.40
Getal en Ruimte havo B deel 1, 2 en 3 (set)
Getal en Ruimte havo B deel 1, 2 en 3 (set)
€22.80 Huur
Alle vragen