<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Haal je bètavak in en start met jouw droomstudie!

Heb jij één of meer bètavakken nodig voor toelating tot het hbo of de universiteit? Onze cursussen wiskunde a of b, natuurkunde, scheikunde of biologie bereiden voor op een CCVX voortentamen of staatsexamen.

Schrijf je nu in!

Hoe werkt het

Kies je cursusblok

Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiviteit en duur verschillen per cursus, variërend van een studielast van 7 tot 40 uur per week.

Onze cursussen starten drie keer per jaar in Amsterdam, Utrecht of online. Onze voorjaarscursus start in januari, de zomercursus start in juni en de najaars- en jaarcursus starten in september. Ze zijn zo georganiseerd dat je binnen één jaar alle vier de vakken kunt behalen. Voor tips om een haalbaar programma op te stellen, kun je terecht bij de pagina meerdere cursussen volgen.

Zit je in het eindexamenjaar van de middelbare school? Dan raden we je aan om eerst je diploma te halen en daarna de gewenste cursus te gaan volgen.

Extra begeleiding

Op verzoek is er een vragenuurtje met een student-assistent. Zo is er ruimte voor extra begeleiding bij de onderwerpen waar je meer moeite bij hebt.

 

Kies je examen

Je sluit de cursus af met een examen dat altijd door een externe partij wordt afgenomen. Je dient je hiervoor zelf in te schrijven. De meest gangbare examens zijn het CCVX-voortentamen en het staatsexamen. Soms heeft jouw opleiding een eigen toelatingstoets.

Informeer vóór start van de cursus zelf bij de studieadviseur van de opleiding waar je wilt gaan studeren welk certificaat wordt erkend. Op de pagina over afsluitende examens vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Kleine groepen

Bij WisMon vinden we het belangrijk dat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Daarom werken we met kleine groepen. Bij een cursus op locatie bestaat de groep gemiddeld uit 12 tot maximaal 22 cursisten. In een online cursus zitten gemiddeld 15 cursisten, met een maximum van 22.

Advies nodig? Wij helpen je graag!

Informatiepakket

Weet je nog niet zo goed wat een cursus bij WisMon inhoudt en wil jij alle informatie op een rijtje hebben? Vraag dan vrijblijvend het informatiepakket aan.

 

Vraag aan

Persoonlijk advies

Bezig met het plannen van het aankomende jaar en vraag je je af een cursus bij WisMon iets voor jou is? Of wil je meerdere vakken volgen en weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Plan dan een persoonlijk adviesgesprek in waarbij je al jouw vragen kunt stellen. We denken graag met je mee!

 

Plan in

Andere vragen?

Lees onze Q&A onderaan deze pagina.

Of neem contact met ons op via cursussen@wismon.nl of bel tijdens kantooruren naar 030-237 21 00 (optie 1).

We denken graag met je mee.

Kleine groepen
Specialist in bèta
Persoonlijk
Sterre
Scheikunde VWO

Ik zou iedereen aanraden een scheikunde cursus bij Wismon te volgen. Er werd erg duidelijk uitgelegd en goed antwoord gegeven op al je vragen. Hierdoor was ik goed voorbereid voor het examen en heb ik deze ook gehaald met een 7.

Sophie
Natuurkunde VWO & Wiskunde B VWO

In mijn tussenjaar wilde ik naast vakken inhalen, die ik nodig heb voor mijn studie,  ook naar het buitenland. Zo kwam ik terecht bij Wismon!  Hier heb ik in drie maanden tijd wiskunde B en natuurkunde ingehaald. Dit lukte door de duidelijke uitleg van mijn goede docent, de kleine klas en vooral hard werken en veel oefenen!

Zus
Natuurkunde VWO

Ik heb deze cursus gevolgd, en ik vond het een heel goede manier om snel een vak te leren. Mijn docent heeft altijd duidelijke uitleg gegeven en ook goed geholpen met vragen. Ze gaf ook goede feedback over wat ik nog beter zou kunnen oefenen en belangrijke kennis voor het examen werd ook uitgebreid besproken, samen met examentips. Ik vond het een hele fijne cursus om te doen en zou het zeker aanraden!

Ruben
Natuurkunde & Wiskunde B & Scheikunde

Hoe interessant ik de Bètavakken ook vind, zijn deze altijd mijn struikelpunt geweest. De kundige leraren van WisMon hebben mij 4 maanden lang begeleid naar de 3 examens. Het gevolg: 3 voldoendes. Ik heb de cursussen als erg efficiënt en prettig ervaren; de leraren zijn zeer competent in hun vakgebied, sympathiek en hebben verstand van lesgeven. Een goede ervaring en ik raad WisMon daarom ten zeerste aan.

Sem
Wiskunde B VWO

Door goede lessen, uitleg en planning heb ik bij Wismon de benodigde Beta vakken voor Geneeskunde gehaald. De kleine klassen en leuke/leergierige sfeer maakt het studeren alleen maar makkelijker. Wismon is een echte aanrader!

Informatie voor decanen

Een bètavak inhalen voor toelating tot een hogeschool of universiteit, hoe werkt dat eigenlijk? WisMon geeft zowel leerlingen als decanen graag advies hierover!

Cursus voor anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Alle vragen