<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Overige examens

Je kunt je met onze cursussen niet alleen voorbereiden op het CCVX voortentamen en het staatsexamen. Wil je het James Boswell examen afleggen of moet je op voor het Colloquium Doctum? Dan zijn onze cursussen ook geschikt voor jou.

Boswell examens

Het is ook mogelijk om het James Boswell examen af te leggen. Dit examen vindt drie tot vier keer per jaar plaats. Informeer voor de erkenning van dit examen altijd bij de studieadviseur van je gewenste studie. De inschrijving verloopt via Boswell Beta. Voor meer informatie en up-to-date tentamendata zie de website van Boswell Bèta.

Let op: het James Boswell examen wordt niet geaccepteerd door geneeskunde, biomedische wetenschappen en tandheelkunde. Voor deze opleidingen dien je het CCVX voortentamen af te leggen.

Colloquium Doctum of toelatingstoets

Moet je op voor het Colloquium Doctum in één van de bètavakken? Onze cursussen behandelen de gehele bovenbouwstof, zodat je alle kennis in huis hebt om te slagen voor het Colloquium Doctum of voor de toelatingstoets van de opleiding. Aanmelden voor het Colloquium Doctum gaat altijd via de opleiding.

CCVX voortentamen

De Centrale Commissies Voortentamen zijn landelijke samenwerkingsverbanden van de Nederlandse Universiteiten. Het behalen van het voortentamen is de meest gangbare toelatingseis voor hbo- en wo-opleidingen.

Staatsexamen

Door je deelcertificaten te behalen via staatsexamens, kun je alsnog je diploma halen. Zo zijn je diploma en de studie die je wenst binnen handbereik!

Alle vragen