<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Biologie vwo

Heb je als aankomend hbo- of wo-student je deelcertificaat biologie vwo nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze volwaardige bovenbouwcursus biologie vwo bereidt jou voor op het voortentamen en staatsexamen, zodat je alsnog kan worden toegelaten.

Schrijf je nu in!

Hoe werkt het?

Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiviteit en duur verschillen per cursus, variërend van een studielast van 7 tot 35 uur per week. Onze cursussen starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam en Utrecht.

Bij een voor- en najaarscursus heb je twee keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week en bij een jaarcursus heb je gemiddeld één keer per week les.

Voorkennis

Biologie uit de basisvorming van het vwo en scheikunde op eind vwo 3 niveau wordt bekend verondersteld bij aanvang van de cursus. Heb je naast biologie ook nog een deficiëntie voor scheikunde, volg dan bij voorkeur eerst de cursus scheikunde.

Bekijk hier een overzicht van de benodigde voorkennis voor de cursus biologie. Bij twijfel of je voorkennis voldoende is, en advies voor zelfstudie voor aanvang van de cursus, neem contact met ons op!

Zelfstudie

Je kunt rekenen op 3 uur zelfstudie bij elke les. Zorg dat je hiervoor voldoende tijd voor vrij maakt.

Afstandsonderwijs cursussen

Er is een online cursus die digitaal via MS Teams wordt aangeboden.

De jaarcursus wordt in Utrecht op locatie gegeven. De najaarscursus wordt in Utrecht deels digitaal en deels op locatie aangeboden.

Certificaat

Als je voldaan hebt aan de aanwezigheidsplicht van 75% ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat van deelname. Let wel op dat dit geen officieel erkend certificaat is voor toelating tot een studie. Weet je nog niet welk afsluitend examen je wilt gaan afleggen? Lees dan eerst de informatie door over alle afsluitende examens.

Lesmateriaal

Je hebt het volgende lesmateriaal nodig voor deze cursus:

  • Biologie voor jou VWO, deel 4a/4b, 5a/5b en 6 (5e editie);
  • BINAS 6e druk;
  • Het is handig om een laptop te hebben voor de online opdrachten tijdens de les. Dit is echter niet verplicht;
  • Hier vind je de boekenlijst voor al onze cursussen.

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot het digitale lesmateriaal. WisMon verzorgt alleen digitale antwoorden. Indien je een antwoordenboekje wilt, dien je deze zelf aan te schaffen.

Jaarcursus

Utrecht

woensdag
09:3013:00
09/09/202015/04/2021
24 lessen
Utrecht
775

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX- voortentamen, het staatsexamen en het James Boswell examen.

We raden aan om je uiterlijk drie weken voor start in te schrijven.

 

Maximum aantal deelnemers: 20

Cursus combineren

Live-sessie

Meer weten?

Schrijf je in voor een live-sessie en maak kennis met ons en onze docenten!

Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Opbouw cursus

Blok 1

Cellen, deling, voorplanting en genetica

cellen, celdeling en erfelijkheid

Blok 2

Fotosynthese, stofwisseling en eiwitten

fotosyntheseproces, stofwisseling en eiwitsynthese

Blok 3

De mens

ademhaling, bloedsomloop, spijsvertering, uitscheiding, hormonen, zenuwstelsel en afweer

Blok 4

Planten en dieren

gedragsbiologie, planten, ecologie, milieubiologie, ordening, evolutie en de wet van Hardy-Weinberg

Blok 5

Examenvoorbereiding

 

 

Lesmateriaal

Biologie voor jou vwo deel 4a, 4b, 5a, 5b en 6 (set)
Biologie voor jou vwo deel 4a, 4b, 5a, 5b en 6 (set)
€26.60 Huur
Examentrainer biologie vwo
Examentrainer biologie vwo
€14.95
BINAS 6e editie havo/vwo (verlengen)
BINAS 6e editie havo/vwo (verlengen)
€5.00
Doris
Biologie VWO

 

Puck
Scheikunde VWO

De topdocenten bij Wismon hebben ervoor gezorgd dat ik binnen drie maanden mijn scheikunde certificaat heb behaald. Op het volwassenonderwijs zou ik hier twee jaar over hebben gedaan, naast mijn twee andere vakken. Heel fijn dat het met deze stoomcursus veel sneller is gelukt. De docenten hebben oog voor jouw leerproces en geven je het vertrouwen dat dit gaat slagen. Ik raad Wismon zeker aan!

Sterre
Scheikunde VWO

Ik zou iedereen aanraden een scheikunde cursus bij Wismon te volgen. Er werd erg duidelijk uitgelegd en goed antwoord gegeven op al je vragen. Hierdoor was ik goed voorbereid voor het examen en heb ik deze ook gehaald met een 7.

Julie
Scheikunde VWO

Dankzij Wismon heb ik binnen no time mijn ccvx toetsen gehaald! Met behulp van bekwame, gedreven docenten en een strak lesplan was ik precies op tijd voldoende voorbereid. Het is even hard doorwerken, maar voordat je het weet, heb jij je ontbrekende vakken en kan je beginnen aan de studie die je echt wilt doen! Zeker de moeite waard! Zonder Wismon was het mij in ieder geval niet gelukt..!

Cursus op maat

In sommige gevallen kunnen we je het beste helpen met een één-op-één traject. Het aantal lessen hangt dan af van jouw voorkennis en naar welk niveau je toe wilt werken. Dit kan in meerdere steden in Nederland.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Alle vragen