<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Cursus Natuurkunde

Heb jij natuurkunde nodig om toegelaten te worden tot een hbo- of wo- studie die precies bij jou past? Of wil je je basiskennis bijspijkeren? Bij WisMon ben je aan het juiste adres: met onze cursussen natuurkunde op havo- en vwo-niveau werk je doelgericht aan je toelating tot de studie van jouw keuze.

Schrijf je nu in!

Afstandsonderwijs Cursussen

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 zijn de volgende maatregelen getroffen:
  • De cursussen in Amsterdam zullen allemaal doorgaan in de digitale leeromgeving. Er is geen les op locatie in Amsterdam.
  • De jaarcursus in Utrecht wordt op onze eigen locatie gegeven.
  • De najaarscursus in Utrecht wordt één keer per week op locatie gegeven en één keer per week in de digitale leeromgeving aangeboden.
Heb je nog vragen over de cursussen of ben je benieuwd naar hoe een online-cursus verloopt? Sluit dan aan bij een van onze live-sessies. Wij leggen je graag alles uit! Wil je drie of vier vakken gaan volgen? Dan raden we je aan om een digitale intake in te plannen.

 

Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiviteit en duur verschillen per cursus, variërend van een studielast van 7 tot 35 uur per week.

Onze cursussen starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam en Utrecht. Bij de voorjaarscursus en de najaarscursus heb je twee keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week en bij een jaarcursus heb je gemiddeld één keer per week les.

Je kunt de cursus afsluiten met verschillende examens zoals het CCVX voortentamen of het staatsexamen.

Kies je cursus

Natuurkunde havo

De cursus natuurkunde havo behandelt alle bovenbouwstof van het vak, van mechanica tot warmteleer. Hiermee haal je alle stof in die je nodig hebt voor toelating tot technische studies. Variërend van (werktuig)bouwkunde tot electrical engineering en vliegopleidingen tot de opleiding voor maritiem officier. Bovendien start je je studie met een opgefriste en gedegen basiskennis.

Meer informatie

Natuurkunde vwo

De cursus natuurkunde vwo behandelt alle bovenbouwstof van het vak, van de Wetten van Newton tot elektriciteit en magnetisme. Hiermee haal je alle stof in die je nodig hebt voor studies variërend van geneeskunde en tandheelkunde tot aardwetenschappen en natuur- en sterrenkunde.

Meer informatie

Basiscursus wiskunde

Ook voor natuurkunde is het belangrijk dat je een goede basiskennis wiskunde hebt. In onze basiscursus wiskunde a/b worden jouw basisvaardigheden opgefrist en gaan aan de slag met de onderbouwstof havo/vwo met onderwerpen als eerstegraadsfuncties, grafieken en algebra. Na deze cursus beheers je de onderbouwstof op havo/vwo niveau en ben je voldoende voorbereid op onze natuurkundecursussen.

Meer informatie
Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Nog een ander bètavak nodig?

Bij WisMon kan je ook terecht voor een cursus scheikunde, biologie en wiskunde A en B op havo- en vwo- niveau.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Lesmateriaal natuurkunde

Newton natuurkunde 4 en 5 havo (set)
Newton natuurkunde 4 en 5 havo (set)
€16.80 Huur
Newton natuurkunde 4, 5 en 6 vwo (set)
Newton natuurkunde 4, 5 en 6 vwo (set)
€24.40 Huur
CCVX-bundel natuurkunde vwo
CCVX-bundel natuurkunde vwo
€22.50
Alle vragen