<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Cursus wiskunde A havo

Heb jij wiskunde A havo nodig om toegelaten te worden tot het hbo of de universiteit? Onze cursus wiskunde A havo behandelt de gehele bovenbouwstof en bereidt jou voor op het CCVX voortentamenhet halen van het wiskunde A havo deelcertificaat of een ander afsluitend examen. Zo word je alsnog toegelaten tot de studie van jouw dromen! 

Schrijf je nu in!

Hoe werkt een cursus wiskunde A havo?

Kies je cursusblok 

Onze cursussen wiskunde A havo starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam, Utrecht en online. Elke cursus wiskunde A havo heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiteit en duur verschillen echter per cursusblok en variëren in een studielast van 7 tot 35 uur per week.

De voorjaars en najaarscursus start in september en januari. In deze cursus heb je twee keer per week les. Deze cursus loopt over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus wiskunde A havo in juni en juli heb je elke dag les. Als je kiest voor een jaarcursus wiskunde A havo die loopt van september t/m april, dan heb je gemiddeld één keer per week les.

Naast een cursus wiskunde A havo kun je bij ons ook terecht voor een cursuswiskunde B havo,natuurkunde havo, scheikunde havo en biologie havo . Wil je meerdere vakken gaan volgen? Kijk dan op de pagina meerdere vakken volgen.

Kies je examen havo wiskunde A en haal je certificaat!

Je sluit de cursus wiskunde A havo af met een examen dat door een externe partij wordt afgenomen. De meest gangbare examens zijn het CCVX voortentamen en het staatsexamen. Met het staatsexamen kun je een deelcertificaat wiskunde A havo behalen en met een CCVX voortentamen ontvang je een testimonium. Je kiest bij WisMon altijd zélf je afsluitende examen wiskunde A havo. Weet je nog niet welk afsluitend examen je wilt gaan afleggen? Lees dan eerst de informatie door over alle  afsluitende examens.

LET OP! i.v.m. de covid-19 maatregelen kan ons onderwijs niet altijd op locatie plaatsvinden. Bekijk hier de meest up-to-date ontwikkelingen en afspraken die binnen ons pand gelden.

Praktische informatie

  •  Kosten 775,- (excl. boeken en examen);
  • Studielast: per les van 3,5 uur mag je rekenen op 3,5 uur zelfstudie;
  • Groepsgroottebij een cursus op locatie is de maximale grootte 13 cursisten, voor een online cursus is dit 22 cursisten;
  • Startdatum: Kijk hieronder voor de exacte startdata en tijden;

We adviseren je om je 3 weken van tevoren in te schrijven. 

Voorkennis wiskunde A havo

Om de cursus wiskunde A havo goed af te kunnen ronden heb je minimaal wiskunde A op vwo 4 of havo 5 niveau nodig. Bij twijfel of je voldoende voorkennis hebt voor deze cursus, kun je eerst onze instaptoets maken. Hier vind je de opgavenen antwoorden.

Beheers je de onderbouwstof wiskunde nog niet voldoende? Of kom je van het mbo af? Dan adviseren we je om éérst de basiscursus wiskunde te volgen.  

De online cursus

WisMon biedt ook een online cursus wiskunde A havo aan. Deze cursus wordt klassikaal gegeven via Microsoft Teams. In een online cursus is er uiteraard genoeg ruimte om vragen te stellen aan de docent, zowel individueel als in de groep. Daarnaast zorgen we voor voldoende afwisseling tussen theorie en het oefenen van opgaven. 

Benodigdheden wiskunde A havo

Je hebt het volgende lesmateriaal nodig voor deze cursus: 

  • Getal & Ruimte wiskunde A havo, deel 1, 2 en 3 (11e editie); 
  • Reguliere rekenmachine (CCVX voortentamen) of grafische rekenmachine (staatsexamen); 
  • Voortentamenbundel wiskunde A havo (inbegrepen bij de cursusprijs); 
  • Een laptop met camera en een stabiele internetverbinding (alléén bij een online cursus).

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot het digitale lesmateriaal. WisMon verzorgt alleen digitale antwoorden. Indien je een antwoordenboekje wilt, dien je deze zelf aan te schaffen. 

 

 

Zomercursus

Utrecht

maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
18:0021:00
31/05/202115/07/2021
26 lessen
Utrecht
775

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX- voortentamen.
We raden aan om je uiterlijk drie weken voor start in te schrijven.

Maximaal aantal deelnemers: 6

let op! bij te weinig inschrijvingen kunnen de groepen samengevoegd word

Cursus combineren

Online

maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
18:0021:00
31/05/202115/07/2021
26 lessen
Online
775

Einddatum onder voorbehoud i.v.m. CCVX datum. Deze cursus is ter voorbereiding op het CCVX- voortentamen.
We raden aan om je uiterlijk drie weken voor start in te schrijven.

Maximaal aantal deelnemers:20

let op! bij te weinig inschrijvingen kunnen de groepen samengevoegd worden

Cursus combineren
Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Opbouw cursus

Blok 1

Basisvaardigheden wiskunde

rekenregels, verhoudingen, rekenen met percentages en snelheden

Blok 2

Functies en grafieken

lineaire, machts-, wortel-, gebroken, exponentiële en logaritmische functies

Blok 3

Telproblemen

tellen met en zonder herhaling, permutaties en combinaties

Blok 4

Statistiek

steekproeven, centrum- en spreidingsmaten, normale verdeling

Blok 5

Examenvoorbereiding

 

 

Lesmateriaal wiskunde A havo

Getal en Ruimte havo A deel 1
€7.60 Huur
Getal en Ruimte havo A deel 2
€7.60 Huur
Getal en Ruimte havo A deel 3
€7.60 Huur
Stef
Wiskunde A havo

Ik ben zeer positief over de cursus gegeven door WisMon. Het tempo van de cursus ligt hoog, maar is toch goed bij te houden. Een deskundige docent, een klein klasje en een fijne sfeer maakte het een prettige cursus om te volgen in de avonduren.

Floris
Wiskunde B havo

 

Marc
Wiskunde B havo

Voor de wiskunde B cursus wist ik serieus niets van wiskunde B. Nu, na de cursus, ben ik een stuk zelfverzekerder geworden over wiskunde en kan ik met een goed gevoel aan HBO Aviation beginnen. De lessen gaan er in een rap tempo doorheen, maar de docent (Laura) is heel aardig en weet alles over de wiskunde!

Uveys
Wiskunde B havo

In 3 maanden tijd veel geleerd. Mijn docent heeft mij altijd goed gemotiveerd en de juiste hulp aangeboden. Ik heb dankzij de cursus bij Wismon mijn examen zelfs met een 9 afgerond! Zeker weten aan te raden!

Jasmien
Wiskunde B havo

Ik ben erg te vrede geweest over de lessen en de informatie. Ik vond het erg interessant. Ik raad wel aan om tijd te nemen voor het maken van het opgegeven huiswerk. Ik merkte bij mezelf vooral dat ik informatie makkelijker kon opnemen als je al de informatie had voorbereid. Dan kan je makkelijker doelgerichte vragen stellen en dan gaat de les soepeler.

Sander
Wiskunde B havo

Begonnen bij de basis cursus naar een 8 voor mijn havo wiskunde B. Dit komt door de juiste begeleiding van mijn wiskunde docenten en de duidelijke wiskunde planning. Zeker een aanrader als je van 0 komt en graag stappen wil maken in het wiskunde!

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de cursus biologie vwo of heb je advies nodig? Sluit dan aan bij een van onze live-sessies. Hierin legt één van onze coördinatoren je uit hoe een (online) cursus werkt, hoe er online les wordt gegeven en welke verschillende examens er zijn.

Wil je meerdere vakken volgen? Neem dan even contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Alle vragen