<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Wiskunde B havo

Heb je als aankomend hbo-student wiskunde B op havo niveau nodig? Onze volwaardige bovenbouwcursus wiskunde B havo bereidt jou voor op het staatsexamen en/of ander benodigd deelcertificaat, zodat je alsnog kan worden toegelaten.

Schrijf je nu in!

Hoe werkt het?

Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiviteit en duur verschillen per cursus, variërend van een studielast van 7 tot 35 uur per week. Onze cursussen starten elk jaar in januari, juni en september in Amsterdam en Utrecht.

Bij een voor- en najaarscursus heb je twee keer per week les over een periode van 3-4 maanden. Tijdens de intensieve zomercursus heb je twee maanden lang vier lessen per week en bij een jaarcursus heb je gemiddeld een keer per week les.

Voorkennis

Voorkennis van de onderbouwstof wiskunde is belangrijk voor het succesvol afronden van de cursus. Bij twijfel of je voldoende voorkennis hebt voor deze cursus kan je eerst onze instaptoets maken. Hier vind je de opgaven en antwoorden.

Basiscursus

Blijkt na het maken van onze instaptoets dat je de onderbouwstof wiskunde nog niet voldoende beheerst?  Dan adviseren we je om éérst de basiscursus wiskunde te volgen. Deze basiscursus start ±2 weken voor aanvang van deze cursus.

Zelfstudie

Je kunt rekenen op 4 uur zelfstudie bij elke les. Zorg dat je hiervoor voldoende tijd voor vrij maakt.

Afstandsonderwijs

Er is een online cursus die digitaal via MS Teams wordt aangeboden.

De jaarcursus wordt in Utrecht op locatie gegeven. De najaarscursus wordt in Utrecht deels digitaal en deels op locatie aangeboden.

Certificaat

Als je voldaan hebt aan de aanwezigheidsplicht van 75% ontvang je aan het einde van de cursus op aanvraag, een certificaat van deelname. Let wel op dat dit geen officieel erkend certificaat is voor toelating tot een studie. Weet je nog niet welk examen je wilt gaan afleggen? Lees dan eerst de informatie door over alle afsluitende examens.

Lesmateriaal

Je hebt het volgende lesmateriaal nodig voor deze cursus:

  • Getal & Ruimte Wis B HAVO, deel 1, 2, 3 (editie 2015);
  • Grafische rekenmachine type TI 83 of TI 84;
  • Voortentamenbundel (inbegrepen bij de cursusprijs);
  • Hier vind je de boekenlijst voor al onze cursussen.

Tijdens de cursus ontvang je toegang tot het digitale lesmateriaal. WisMon verzorgt alleen digitale antwoorden. Indien je een antwoordenboekje wilt dan dien je deze zelf aan te schaffen.

Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Opbouw cursus

Blok 1

Functies en grafieken

lineaire, machts-, wortel- en gebroken functies

Blok 2

Exponentiële en logaritmische functies

exponentiële/logaritmische groei, functies en vergelijkingen

Blok 3

Periodieke functies

eenheidscirkel, goniometrische vergelijkingen en transformaties

Blok 4

Differentiëren

som-, product- en kettingregel, raaklijnen en toppen

Blok 5

Meetkunde in het platte vlak

hoeken en afstanden, lijnen en cirkels, meetkundige berekeningen

Blok 6

Examenvoorbereiding

Lesmateriaal

Getal en Ruimte havo B deel 1, 2 en 3 (set)
Getal en Ruimte havo B deel 1, 2 en 3 (set)
€22.80 Huur
Examentrainer wiskunde B havo
Examentrainer wiskunde B havo
€14.95
Getal en Ruimte havo B deel 1
Getal en Ruimte havo B deel 1
€7.60 Huur
Floris
Wiskunde B HAVO

 

Marc
Wiskunde B HAVO

Voor de wiskunde B cursus wist ik serieus niets van wiskunde B. Nu, na de cursus, ben ik een stuk zelfverzekerder geworden over wiskunde en kan ik met een goed gevoel aan HBO Aviation beginnen. De lessen gaan er in een rap tempo doorheen, maar de docent (Laura) is heel aardig en weet alles over de wiskunde!

Uveys
Wiskunde B HAVO

In 3 maanden tijd veel geleerd. Mijn docent heeft mij altijd goed gemotiveerd en de juiste hulp aangeboden. Ik heb dankzij de cursus bij Wismon mijn examen zelfs met een 9 afgerond! Zeker weten aan te raden!

Jasmien
Wiskunde B HAVO

Ik ben erg te vrede geweest over de lessen en de informatie. Ik vond het erg interessant. Ik raad wel aan om tijd te nemen voor het maken van het opgegeven huiswerk. Ik merkte bij mezelf vooral dat ik informatie makkelijker kon opnemen als je al de informatie had voorbereid. Dan kan je makkelijker doelgerichte vragen stellen en dan gaat de les soepeler.

Sander
Wiskunde B HAVO

Begonnen bij de basis cursus naar een 8 voor mijn havo wiskunde B. Dit komt door de juiste begeleiding van mijn wiskunde docenten en de duidelijke wiskunde planning. Zeker een aanrader als je van 0 komt en graag stappen wil maken in het wiskunde!

Cursus op maat

In sommige gevallen kunnen we je het beste helpen met een één-op-één traject. Het aantal lessen hangt dan af van jouw voorkennis en naar welk niveau je toe wilt werken. Dit kan in meerdere steden in Nederland.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Alle vragen