Inspiratiedag Robots in de Klas

Ben je benieuwd hoe je een robot in je les kunt gebruiken? Wil je geïnspireerd raken over hét leermiddel van de toekomst? Kom dan kennismaken met de online leeromgeving RobotsindeKlas en de onderwijsrobot NAO tijdens onze inspiratiedagen!

Robots in de Klas met onderwijsrobot NAO

De RobotsindeKlas-leeromgeving bereidt leerlingen voor op een digitale samenleving met robots, het is een veelzijdig platform waarmee leerlingen om leren gaan met technologie en werken aan hun digitale geletterdheid. Zo kan de onderwijsrobot NAO al door de jongste basisschoolleerlingen worden geprogrammeerd met behulp van instructiekaartjes. Oudere leerlingen programmeren NAO met blokkentaal via de gebruiksvriendelijke online omgeving van Robots in de Klas. De robot kan praten en lopen, en reageert op spraak en aanraking. Door interactie met de onderwijsrobot leren leerlingen de technologie van morgen beter begrijpen en doen ze nieuwe digitale vaardigheden op.

Wist je dat de onderwijsrobot NAO met de RobotsindeKlas-leeromgeving….

  • Een perfect onderwijsmaatje voor leerlingen kan zijn bij spreekbeurten, waarbij ze impliciet ook nog eens essentiële vaardigheden opdoen op het gebied van computational thinking?
  • Het mogelijk maakt om heel eenvoudig zelf lesmateriaal te maken of selecteren/bewerken uit de bestaande RobotsindeKlas-bibliotheek van meer dan 100 kant-en-klare “robot-apps”?
  • Leerlingen kan laten oefenen voor allerlei schoolvakken, bijvoorbeeld rekenen en taal?
  • Ingezet kan worden als klassen-assistent?
  • Een quiz kan geven bij thematische lessen of gebruik NAO voor taal- en rekenlessen?
  • Als “energizer” ingezet kan worden om leerlingen even intens te laten meebewegen met de robot?
  • Een presentatie kan geven op een digiboard en een verhaaltje kan vertellen?
Tijdens onze inspiratiedagen vertellen we je er alles over.

Inspiratiedagen Robots in de Klas met onderwijsrobot NAO

Ben je benieuwd hoe je een robot in je les kunt gebruiken? Wil je geïnspireerd raken over hét leermiddel van de toekomst? Kom dan (kosteloos en geheel vrijblijvend) kennismaken met de online leeromgeving RobotsindeKlas en de onderwijsrobot NAO tijdens onze inspiratiedagen!

Voor wie?
Onze inspiratiedagen zijn bedoeld voor leerkrachten, ICT-coördinatoren, schoolbesturen en andere geïnteresseerden die benieuwd zijn naar de mogelijkheden om de onderwijsrobot NAO als leermiddel in te zetten in het onderwijs (PO/VO/HO).

Wat?
Tijdens deze sessie krijg je uitgebreide uitleg over de mogelijkheden van de onderwijsrobot en ga je natuurlijk ook zelf aan de slag. We laten je zien hoe leerlingen de onderwijsrobot kunnen programmeren.Wanneer?
Robots in de Klas en WisMon organiseren deze inspiratiesessies op:
  • woensdagmiddag 12 februari van 14.30u tot 16.30u bij Robots in de Klas in Delft (Julianalaan 67 A).
  • woensdagmiddag 4 maart van 14.30u tot 16.30u bij WisMon in Utrecht (Lucasbolwerk 15).
Meld je hier aan. Graag tot dan!

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.