<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Lasersnijden: een krachtige kans voor innovatief onderwijs

Met een lasersnijder ontwikkel je de kennis en vaardigheden van leerlingen van alle leeftijden. Lees hier meer over deze vorm van innovatief onderwijs.

Hoe stoer is het als jouw leerlingen straks veel meer kunnen dan alleen gave producten ontwerpen? Dat hun proces niet ophoudt bij het maken van een goed concept? Met een lasersnijder zetten je leerlingen hun tweedimensionale ontwerp zelf om naar een prachtig product. Iets tastbaars dat ze mee naar huis nemen en trots aan iedereen kunnen laten zien.

In deze blog vertellen we je hoe de lasermachine het onderwijs op jouw school naar een hoger niveau tilt.    

Wat is lasersnijden?

Een lasersnijder doet precies wat zijn naam belooft: tweedimensionale ontwerpen uitsnijden met behulp van een laserstraal. Resultaat? Een driedimensionaal product.

Het laserlicht wordt op één punt gericht, waar de hoge intensiteit van de straal wordt omgezet in hitte. Dit stelt de machine in staat dwars door verschillende materialen, zoals hout of metaal te snijden.

Op de computer bereiden je leerlingen hun concept voor. Ze creëren bijvoorbeeld een logo voor hun schoolvoetbalteam of maken een tof stempelontwerp.

Vervolgens doet de lasersnijder zijn werk en brengt het in korte tijd het concept tot leven.

 

 

 

 

Waarom is lasersnijden interessant voor het onderwijs?

Werken met een lasersnijder kent enorm veel voordelen voor leerlingen van alle leeftijden. Allereerst ervaren ze hoe het is om hun concept ook echt uit te werken. Kinderen kunnen met trots hun product aan hun vrienden en familie laten zien.

Daar komt bij dat de leerlingen zelf gaan ervaren welke gevolgen er aan hun keuzes kleven. Hebben ze goed nagedacht over de diepte van hun ontwerp? Komt het resultaat overeen met wat ze voor ogen hadden? Het product geeft alle feedback die ze nodig hebben.

Als kers op de taart zijn leerlingen ontzettend gemotiveerd om met de lasersnijder aan de slag te gaan. Het is natuurlijk bijzonder om met zo’n innovatief apparaat te mogen werken.

Primair onderwijs

Lasersnijden hoeft helemaal niet beperkt te blijven tot technieklabs in het voortgezet onderwijs. Ook binnen de inspiratielabs van het primair onderwijs misstaat zo’n innovatief apparaat niet.

Kinderen in de basisschoolleeftijd vinden het geweldig om de wonderen van de hedendaagse techniek te ontdekken. Een lasersnijder past daarom perfect binnen de doelen van Wetenschap en Techniek.

De lasersnijder biedt ook jonge leerlingen ruimschoots de mogelijkheden om veilig en onder begeleiding de wetenschap te ontdekken.

Voortgezet onderwijs

Waar de ontdekkingstocht in het primair onderwijs begint, kan hij binnen het voortgezet onderwijs verder worden doorgevoerd.

Werken met een lasersnijder sluit namelijk naadloos aan bij vakken als wiskunde, techniek en beeldende vormgeving. Bovendien verbeteren je leerlingen talloze vaardigheden. Denk aan onderzoeken, ontwerpen, voorbereiden, bouwen, testen en (her)gebruiken.

Daarnaast ontwikkelen ze hun 21e-eeuwse vaardigheden. Creatief denken, kritisch denken, problemen oplossen en samenwerken komen allemaal terug.

Kortom: het is bijna ondenkbaar géén lasersnijder te gebruiken voor de ontwikkeling van al deze kennis en vaardigheden.

Hoger onderwijs

Binnen het hoger onderwijs sturen studenten het volledige proces, van onderzoeksfase tot succesvol product, veel meer zelf.

Ze leren onder meer over het belang van details in hun ontwerp. De precieze werking van de lasersnijder verplicht ze daarover na te denken.

Interesse in een lasersnijder? WisMon helpt

Zie jij het wel zitten, zo’n hypermoderne lasersnijder in het techlab van jouw school? Check dan eens hoe WisMon je kan helpen.

Bij WisMon vinden we het belangrijk dat iedere school innovatief techniekonderwijs kan aanbieden. Daarom vind je bij ons een drietal lasersnijders van ontwikkelaar Flux: de Beamo, de Beambox en de Beambox Pro. Alle hebben verschillende prijzen en kwaliteiten.

Welke lasersnijder je ook kiest, je nieuwe apparaat biedt jouw leerlingen hoe dan ook veel leer- en ontwikkelplezier.

Ook als je ondersteuning zoekt bij de implementatie van dit nieuwe apparaat in je curriculum, bieden wij hulp. Kies voor het arrangement dat matcht met de aangekochte lasersnijder en Wismon begeleidt je stap voor stap.

Ben je enthousiast geworden? Neem contact met ons op, zodat we de mogelijkheden binnenkort kunnen doornemen!

Arrangementen

Wil je direct beginnen met lasersnijden bij jou op school? Kies één van onze arrangementen; een totaalpakket inclusief lasersnijder, training, begeleiding en lesmateriaal.

 

 

Bekijk arrangementen

Lasersnijders in de webshop

Vergelijk onze lasersnijders in de webshop of laat je wegwijs maken door één van onze collega’s.

 

 

Bekijk producten

Dit vind je misschien ook interessant

Wat is maakonderwijs?  

Lees verder

Met Maakkunde wordt wetenschap en techniek net zo normaal als rekenen en lezen

Lees verder

De 3D-printer, een verrijking voor het onderwijs

Lees verder