<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Op naar een geslaagd (voor)-tentamen!

Je hebt je opgegeven voor de jaar- of najaarscursus bij WisMon. Hoe zorg je ervoor dat je er alles uithaalt dat erin zit? We hebben voor alle cursisten de vijf beste studietips op een rijtje gezet om zo goed mogelijke resultaten te kunnen behalen. Zo ben je zeker van een mooi resultaat aan het einde!

Ga je binnenkort starten met een jaar- of najaarscursus bij WisMon om daarna te starten aan een studie? Dan wil je natuurlijk alles uit deze cursus halen dat erin zit! Hoe beter het studeren gaat tijdens de cursus, hoe makkelijker het voortentamen je aan het einde af zal gaan. Om ervoor te zorgen dat jij alles uit de cursus kunt halen, hebben we de volgende vijf studietips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: knip het op!

Knip opdrachten, paragrafen of hoofdstukken op in kleinere stukjes en maak hiermee een planning. Het is overzichtelijker als je minder tegelijkertijd hoeft te doen. Bovendien weet je dan al van tevoren waar je aan toe bent. Aan het einde van de cursus heb je zo alles al voorbij zien komen en kunnen oefenen. En dat is weer goed voor je stressniveau!

Multiracial young people doing group study at table. University students sitting together at table with books and laptop for researching information for their project.

Tip 2: studeer samen

Wil een bepaald onderwerp maar niet lukken, maar begrijpt je buurman of -vrouw wel hoe het zit? Vraag hem/haar dan eens om je te helpen. Als je met elkaar over de stof praat en het aan elkaar uitlegt, zul je zien dat je het zelf ook beter gaat begrijpen. Je kunt elkaar op die manier ook overhoren en het is een stuk gezelliger dan alleen studeren!

Tip 3: zet het op een rijtje

Maak een lijstje met de lastigste onderwerpen uit de stof. Zo kun je specifieke vragen stellen aan je docent. Ook kun je op die manier gericht oefenen, zodat je juist de moeilijke dingen goed onder de knie krijgt. Teveel om in één keer te vragen of oefenen? Doe er één of twee per week en streep af wat je gevraagd hebt. Wel zo overzichtelijk!

Tip 4: beloon jezelf

Kom je maar niet door de stof heen en is je concentratie ver te zoeken? Bedenk leuke beloningen voor als je je werk af hebt. Haal bijvoorbeeld boodschappen voor je lievelingseten, koop lekkere snoepjes of bewaar die éne aflevering van die serie. Je zult zien dat het lekkerder smaakt en leuker kijkt als je je werk af hebt.

Tip 5: structureren kun je leren

In het algemeen, maar vooral als je naast de cursus ook nog veel werkt of met andere zaken druk bent, is het belangrijk om structuur aan te brengen. Plan bijvoorbeeld vaste momenten in je dag of week waarop je gaat studeren. Extra structuur? Kijk dan ook wat je wanneer gaat doen. Zo kun je de herhaalmomenten ook direct inplannen.

Wat kun je verder nog doen?

WisMon helpt je graag verder. We hebben daarom een aantal initiatieven genomen om je, naast je zelfstudie, zo goed mogelijk ondersteuning te kunnen bieden. Zo vind je in de Teams van je cursus antwoorden of opnames van online lessen. Handig om terug te kijken!

Neem vooral eens een kijkje op onze lesmateriaalpagina. Deze staat vol met extra materiaal, handige websites en instructiefilmpjes.

Houd vooral contact met je docent en medecursisten en neem bij vragen contact met ons op.

We wensen je veel succes met de cursus!

Cursussen

Heb jij één of meer bètavakken nodig om toegelaten te worden tot de hogeschool of universiteit? Bij WisMon werk je doelgericht aan je toelating tot de studie van jouw keuze.

CCVX-voortentamentraining

Heb jij het ccvx voortentamen nodig om toegelaten te worden tot die ene studie die precies bij jou past? Je kan ook alleen meedoen met onze ccvx-voortentamentrainingen voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie op vwo-niveau.