<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Leermiddelen van MakeBlock

Als je aan de gang wil gaan met robotica is het platform van Makeblock een prima start. Leerlingen maken op een interactieve manier kennis met robotica en block-based programmeren. De perfecte tool voor STEAM-educatie en onderwijs in 21e -eeuwse vaardigheden!

De samenleving veranderd, steden veranderen. Wij spreken daarom vaak van Smart Society, en Smart Cities. Waarbij technologische vernieuwingen ervoor zorgen dat bepaalde werkzaamheden verschuiven, verdwijnen en veranderen. Technologische ontwikkelingen zullen in de toekomst zorgen voor nieuwe toepassingen. Met behulp van de Makeblock producten kunnen de leerlingen aan de slag met de 7 werelden van techniek. Ze worden gestimuleerd om logisch en probleemoplossend na te denken met een concreet resultaat.

In de slimme samenleving van de toekomst bouwen leerlingen samen aan een leefbare en duurzame omgeving. Hiervoor worden slimme en digitale technologieën ingezet.

mBot

Met de mbot van Makeblock kunnen leerlingen op een eenvoudige en leuke manier een zelfrijdende autorobot programmeren. De robot wordt vanaf nul gebouwd en geprogrammeerd aan de hand van stapsgewijze instructies. Zo maken ze kennis met machines, elektrische onderdelen, block-based programmeren en ontwikkelen ze ook nog hun denk- en ontwerpvaardigheden. Leerlingen kunnen add-on packs en het Makerspace-platform gebruiken om verschillende robots te bouwen met één kit.

Bekijk in de shop

Ai & IoT pakket

Met behulp van het AI & IoT pakket van MakeBlock kunnen leerlingen direct aan de gang! Het Artificial Intelligence en Internet of Things creator add-on pack komt met 13 mBuild elektronische modules en 9 accessoire pakketten. Met dit pakket kunnen studenten leren wat Artificial Intelligence (AI) inhoudt en dit toepassen in het dagelijks leven. Studenten kunnen complete wetenschappelijke projecten maken doormiddel van het gebruik van sensoren en programmeren. Het geheel is gebaseerd op Python software.

Bekijk in de shop

Airblock

In de Slimme Samenleving speelt mobiliteit natuurlijk een grote rol. In de drukke stad komen waarschijnlijk zelfrijdende auto’s en hyperloops. Maar je wilt natuurlijk ook door de lucht! Met de Airblock drone van Makeblock is alles mogelijk. Hij bestaat uit een basismodule met 6 power modules. Je kunt de power modules magnetisch verbinden om snel een vliegtuig, hovercraft of andere creatie te ontwikkelen. Terwijl leerlingen spelen leren zij ook blockprogrammeren, de principes van aerodynamica en logica.

Arrangementen en producten

Robotica & Programmeren Experience
€2,145.00 incl. BTW
Makeblock mBot Explorer kit
€128.82 incl. BTW
Makeblock AI & IoT Scientist add-on pack
€310.33 incl. BTW

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Wil je meer weten over de inzet van MakeBlock in het onderwijs of wil je een offerte aanvragen? Laat een terugbelverzoek bij ons achter of vraag een offerte aan en we nemen contact met je op.

Bel mij terug Offerte aanvragen

Leapo lesportaal en trainingen

MakeBlock inzetten in jouw lessen maar opzoek naar ondersteuning en lesmateriaal? In ons leerportaal Leapo vind je uitgewerkte leerlijnen met cursussen voor jou als leerkracht en vele lesbrieven waarmee je direct aan de slag kunt. Of bekijk onze trainingen.

Leapo Lesportaal Trainingen