Bètaonderwijs anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je succesvol een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Van vaktaal tot volledige cursus, bij WisMon kun je terecht!

Voor wie?

Ook als Nederlands niet jouw moedertaal is en je je wilt voorbereiden op een vervolgstudie in het hoger onderwijs kan je bij WisMon een cursus, maatwerk, vaktaal of bijlessen volgen. Onze lessen en het lesmateriaal zijn in het Nederlands. Het is dus wel belangrijk dat je basiskennis van het Nederlands voldoende is. Daarom heb je taalniveau b1 nodig voor lessen basiswiskunde en wiskunde b. Voor wiskunde A, biologie, natuurkunde en scheikunde, adviseren we taalniveau B2.

Financiële ondersteuning

Krijg jij financiële ondersteuning via bijvoorbeeld het UAF of de gemeente waar je woont? Dan verloopt aanmelding iets anders dan gewoonlijk. Nadat je contact met ons hebt opgenomen plannen we eerst een (telefonisch) intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw wensen en de haalbaarheid ervan. We bepalen ook wat je huidige vakkennis is en op welk taalniveau je zit. We koppelen het advies dat we geven na het intakegesprek altijd terug aan de instantie die jou financieel ondersteunt.

Voorbereiding hoger onderwijs

Cursussen

Als je nog een of meerdere certificaten (ccvx, staatsexamen of 21+toets) moet halen voor bètavakken om toegelaten te worden tot je vervolgopleiding, kan je bij WisMon een cursus volgen om je daarop voor te bereiden.


Meer informatie >>

Maatwerk

Kun je niet deelnemen aan de reguliere cursussen, maar wil je je toch voorbereiden op het behalen van een of meerdere certificaten in de bètavakken? Dan bekijken we samen of we een maatwerktraject voor je kunnen samenstellen.


Meer informatie >>

WisMon Windesheim schakeljaar

In september 2019 starten wij samen met hogeschool Windesheim in Zwolle het WisMon Windesheim Schakeljaar voor anderstaligen die zich in één jaar willen voorbereiden op een bèta studie op universitair niveau.

Meer informatie >>

Externe schakeljaren

WisMon verzorgt ook bètavakken voor schakeljaren voor vluchtelingstudenten in Nederland. Zo zijn we betrokken bij schakeljaren van de Hogeschool en Universiteit Leiden, de Haagse Hogeschool, Hogeschool Saxion en de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Meer informatie >>

Ondersteuning bij de vaktaal

Vaktaallessen wis- en natuurkunde

Wil je in een groepje anderstaligen de vaktaal leren voor wiskunde of natuurkunde? Of wil je een van onze cursussen wiskunde of natuurkunde op havo- of vwo-niveau volgen? Dan zijn onze vaktaallessen gemaakt voor jou!Meer informatie >>

Lesmateriaal vaktaal wis- en natuurkunde

Wil jij je zelfstandig voorbereiden op wis- of natuurkundeonderwijs of wil je een naslagwerk? Het is mogelijk om het lesmateriaal van de vaktaal wiskunde en natuurkunde (de ‘WisTaal’) zelf aan te schaffen. Zo kun jij zelfstandig de vaktaal je eigen maken.

Meer informatie >>

Vaktaal overige vakken

Ben je op zoek naar ondersteuning in vaktaal op scheikundig, biologisch of medisch gebied? We zijn druk bezig met het ontwikkelen van dit materiaal. Neem contact met ons op via vera@wismon.nl of 030 7370348, dan kijken we samen hoe we je het beste kunnen helpen.

Intakedagen

Voor alle anderstaligen die willen instromen bij onze reguliere deficiëntiecursussen of een maatwerktraject hebben we intakedagen gepland. De eerstvolgende intakedagen zijn gepland op:

  • Vrijdag 23 november – 13:00 tot 16:00 uur
  • Donderdag 29 november – 10:00 tot 13:00 uur
  • Donderdag 20 december – 10:00 tot 13:00 uur
  • Maandag 7 januari – 13:00 tot 16:00 uur
  • Contact

    Staat wat jij zoekt er niet bij of wil je meer informatie?
    Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.