Bètaonderwijs anderstaligen

Ben je anderstalig? Wil je het volgen van bètavakken in het Nederlands tot een studiesucces maken? Van vaktaal tot volledige cursus, bij WisMon kun je terecht!

Voor wie?

Ben je anderstalig en wil je jouw kans op studiesucces in bètavakken verhogen? Bij WisMon streven we naar het toegankelijk maken van bèta voor iedereen, waaronder anderstaligen.

De afgelopen jaren hebben we veel met anderstaligen mogen werken. Ook hebben we geïnvesteerd in het vinden van oplossingen voor de specifieke problemen waar anderstaligen regelmatig tegenaan lopen bij het volgen van bètavakken in het Nederlands. Zo hebben we expertise opgebouwd over hoe we anderstaligen het beste kunnen begeleiden bij het succesvol volgen van bètavakken (wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie).

Van deze expertise kun jij nu gebruik maken! Kijk hieronder of ons aanbod aansluit bij jouw wensen. Staat wat jij zoekt er niet tussen? We denken graag met je mee over hoe we je toch verder kunnen helpen. Neem dan contact met ons op via 030 7370348 of info@wismon.nl.

Ondersteuning bij de vaktaal

Tijdens Nederlandse les heb je waarschijnlijk een hoop geleerd, maar misschien niet begrippen zoals ´wortel trekken´, ´assenstelsel´ of ´reële getallen´. Heb jij de ambitie om hoger onderwijs op het gebied van wiskunde of natuurkunde te volgen? Dan is kennis van dit soort wiskundige basisbegrippen wel essentieel. Ook voor biologie en scheikunde is een goede beheersing van de vaktaal cruciaal.

Cursus vaktaal wiskunde

Deze cursus is ter voorbereiding op wis- of natuurkunde onderwijs en helpt je de vaktaal van wiskunde eigen te maken. Daarnaast besteden we aandacht aan studievaardigheden die typisch zijn voor het Nederlands onderwijssysteem. De ideale voorbereiding op jouw bèta-opleiding.

Meer informatie >>

Zelfstudie vaktaal

Wil jij je zelfstandig voorbereiden op wis- of natuurkundeonderwijs of wil je een naslagwerk? Het is ook mogelijk om het materiaal van de vaktaal wiskunde en natuurkunde (de ‘WisTaal’) los aan te schaffen. Zo kun jij zelfstandig de vaktaal je eigen maken.

Meer informatie >>

Zelfstudie vaktaal overige vakken

Ben je op zoek naar ondersteuning in vaktaal op het gebied van scheikunde of biologie? Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van dit materiaal. Neem contact met ons op via info@wismon.nl of 030 7370348, dan kijken we samen hoe we je het beste kunnen helpen.

Voorbereiding hoger onderwijs

Mis jij een of meerdere (Nederlandse) certificaten om toegelaten te worden tot de studie van je dromen? Het is mogelijk om deze certificaten via een reguliere cursus, maatwerk of een schakeljaar te behalen. Ben je cliënt van het UAF? Dan gaat de aanmelding voor deze trajecten iets anders dan normaal. Door middel van een intakegesprek en korte intaketoets weten we zeker dat je in het traject wordt geplaatst dat het beste aansluit bij jou. Stuur een mailtje naar info@wismon.nl dat je mee wilt doen en dan nemen wij contact met je op!

Cursussen

Regelmatig stromen anderstaligen in bij onze cursussen wiskunde basis, wiskunde A, wiskunde B, natuurkunde, scheikunde of biologie ter voorbereiding op het CCVX of staatsexamen op havo- of vwo-niveau. Je bent van harte welkom!


Meer informatie >>

Maatwerk

Kun je om wat voor reden dan ook niet deelnemen aan de reguliere cursussen, maar wil je je toch voorbereiden op het behalen van een of meerdere certificaten in de bètavakken? Dan bekijken we samen of we een maatwerktraject voor je kunnen samenstellen.


Meer informatie >>

WisMon Windesheim schakeljaar

In 2019 starten wij samen met hogeschool Windesheim in Zwolle het WisMon Windesheim Schakeljaar voor vluchtelingstudenten.
Meer informatie >>

Externe schakeljaren

WisMon verzorgt ook bètavakken voor schakeljaren voor vluchtelingstudenten in Nederland. Zo zijn we betrokken bij schakeljaren van de Hogeschool en Universiteit Leiden, de Haagse Hogeschool, Erasmus Universiteit en de Hogeschool Arnhem Nijmegen.


Meer informatie >>

Extra ondersteuning nodig?

Het volgen van bèta-onderwijs in Nederland kan als anderstalige een flinke uitdaging zijn. Ben je op zoek naar extra individuele begeleiding bij je studie of schakelprogramma? Dan is bijles mogelijk de oplossing voor jou. Onze ervaren bijlesdocenten helpen je graag verder!
Meer informatie over bijles >>

Contact

Wil je meer informatie?
Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.