<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

WisMon is een B Corp!

Wat is B Corp?

B Corp staat voor Benefit Corporation. Het is een onafhankelijk en streng geverifieerd certificaat door bedrijven en voor bedrijven, die sociaal en duurzaam ondernemen. In de certificering wordt er ingegaan op vijf kernpunten: arbeidsrechten, klanten, gemeenschap, transparantie en duurzaamheid.  

Waarom B Corp?

WisMon staat voor bèta, wetenschap en techniek leuk en toegankelijk maken voor iedereen. Vanuit onze missie maken wij een positieve impact in het gebruik maken van bèta, wetenschap en techniek in het onderwijs en leiden de leerlingen, scholieren en studenten op voor de banen van de toekomst.  

Wij staan voor verbetering en vernieuwing in het onderwijs. Waar zowel de leerling, de school en de maatschappij de kennis optimaal kan benutten. Dit willen wij doen als een eerlijke en transparante organisatie met een uitstekend personeelsbeleid, juiste processen voor de klant en oog te hebben voor duurzaam ondernemen.  

Wat is de volgende stap?

Door deel uit te maken van de B Corp Movement, maken de vijf kernpunten deel uit van onze beslissingen in personeelsbeleid, klantencontact en bedrijfsvoering. Hieronder een aantal voorbeelden waar we binnen WisMon de volgende stap gaan zetten:  

 

  • BCorps integreren in ons personeels – en organisatiebeleid. Vanuit de assessment van B Corp komt o.a. meer duurzaam en lokaal ondernemen naar voren. Dit biedt kansen voor bijvoorbeeld het organiseren van onze personeelsborrels of het inregelen van ook duurzaam werken bij het personeel thuis. 
  • Kernpunt Klanten. Om onze dienstverlening te verbeteren, willen we de mening van onze klanten nog meer betrekken in ons werkproces. De klant staat bij ons centraal, wat de mening van onze klanten nog belangrijker maakt.  
  • Kernpunt Transparantie. In onze werving- en selectieprocedure willen we de volgende stap gaan zetten in het bieden van een gelijkwaardige kans voor elke kandidaat die bij ons solliciteert. Hiervoor zullen we naar de sollicitant (nog) meer transparant zijn in hoe onze procedure verloopt en wat zij kunnen verwachten wanneer zij in dienst komen bij WisMon.  

Bekijk onze B Corp-score hier!