Onderwijsontwikkeling

Door ons grote bestand aan eerstegraads docenten, coördinatoren en onderwijsontwikkelaars hebben we de kennis in huis om grote bèta onderwijsprojecten op te pakken zoals het ontwikkelen van lesmodules, content leveren voor (online) materiaal, het reviseren van lesmateriaal en het verzorgen van docententrainingen.

Onderwijsontwikkeling

Lesmodules ontwikkelen

Zoekt u een partner bij het ontwikkelen van lesmodules bij een bepaald product of concept? We hebben de kennis in huis van bèta, onderwijs(ontwikkeling) én vormgeving en kunnen zo lesmodules van A tot Z ontwikkelen.

We ontwikkelen onze eigen examentrainers. Dit zijn theorie en opgavenbundels voor alle bèta vakken op zowel havo als vwo niveau. Deze bundels worden in onze cursussen gebruikt als voorbereiding op het afsluitende examen. Tevens hebben we de WisTaal ontwikkeld. Dit is een vaktaal bundel voor wiskunde en natuurkunde, geschikt voor anderstaligen.

Digitale omgevingen

We hebben ervaring met het ontwikkelen van digitale leeromgevingen. U kunt hierbij denken aan de coördinatie van het project, het vullen van content en de ontwikkeling c.q. het schrijven van opdrachten en theorie. Tevens hebben we ervaring in het maken van educatieve video's en kunnen we ook bestaand materiaal digitaliseren.

Onze ervaring bestaat onder andere uit het maken en ontwikkelen van video clips voor Examen voor Jou. Hierin werden zowel opgaven als theorie voor de vakken wiskunde en natuurkunde (vmbo/havo/vwo) verfilmd. Voor Noordhoff Uitgevers hebben we een deel van de toetsen van moderne wiskunde gedigitaliseerd en voor Kunskapsskolan heeft WisMon een deel van de content van hun digitale omgeving ontwikkeld op het gebied van theorie en opgaven voor het vak rekenen.

Revisie werk

We reviseren lesmateriaal. Dit kan bestaan uit het nakijken op fouten van examentrainers, online leeromgevingen en dergelijke, maar bijvoorbeeld ook uit het controleren op aansluiting op het examenprogramma.

Op dit moment verzorgen we de revisie van de examenbundels van Examenoverzicht, tekstboeken van Noordhoff Uitgevers en de examenbundels van Eindsprint Examentrainingen.

Het project voor Noordhoff Uitgevers betreft digitalisering van de lesmethode Moderne Wiskunde, waarbij wij het materiaal digitaliseren, een deel kwaliteitscontrole en een deel coördinatie verzorgen. Het betreft hier deels ook ontwikkeling van nieuw materiaal, in de vorm van het maken van alternatieve toetsen op basis van het bestaande materiaal. De coördinatie en planning van het project doen we in nauwe samenwerking met de opdrachtgever.

Docententrainingen

We ontwikkelen en geven docententrainingen voor diverse onderwijsconcepten en producten op het gebied van robotica en programmeren, onderzoekend leren en rekenenonderwijs. Hiernaast verzorgen we trainingen voor de studentdocenten van Eindsprint examentraining en we trainen uiteraard ook onze eigen docenten.

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.