<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Emmy: “Ik kan hier heel erg mezelf zijn”

Van office manager, via Coördinator Cursussen naar Marketing & Communicatie. In een notendop is dat Emmy’s carrière pad bij WisMon. Het aangaan van de uitdaging en steeds weer iets nieuws ontdekken zijn kenmerkend in haar werk. “WisMon voelt voor mij als één grote leerschool.”

“Momenteel ben ik op strategisch niveau de hoofdlijnen aan het uitzetten voor marketing en communicatie. Ik ben dit jaar gestart met het basisonderwijs, waarbij we kijken hoe we meer leads kunnen genereren, via onze online en offline uitingen. Van daaruit bepalen we waar we de focus leggen en help ik met het opzetten van campagnes. Daarnaast ben ik nu verantwoordelijk voor het webdesign van ons leerportaal Leapo. Daardoor heb ik veel geleerd over UX-design.

Als office manager was Emmy ruim zes jaar geleden een van de vier mensen ‘van het eerste uur’ én de enige vrouw op kantoor. “Ze hadden iemand nodig om de boel te structureren en ik zag daar wel een uitdaging in. Het werken met alleen mannen sprak me ook aan. Nu zijn we met dertig mensen en door de jaren heen kwamen er ook steeds meer vrouwen. Soms mis ik in het team wel de mannelijke energie, die voor mij verhelderend kan werken. Dus leuke mannen die dit lezen: solliciteer bij WisMon, want ik wil graag met je samenwerken!”

Ruimte voor groei

Dat Emmy zesenhalf jaar later nog steeds bij WisMon werkt had ze zelf nooit gedacht: “Ik was in eerste instantie heel huiverig om een vast contract aan te gaan, terwijl Martin en Tim het echt aan me wilde geven en graag wilden dat ik vast in dienst kwam. Maar ik wilde me niet vastleggen. En nu ben ik er nog steeds. Bij WisMon ontstaat er steeds weer een nieuw behoefte of vraag waar ik op kan inspringen. Zo hadden we voor het leerportaal Leapo een webdesigner nodig. Ik vond dit interessant en kreeg vervolgens de kans om het te gaan doen en verder uit te zoeken. Dit is waarom ik al zo lang bij WisMon werk: het voelt voor mij als één grote leerschool.

Bij WisMon krijg ik veel verantwoordelijkheid en ik kan zelfstandig mijn werk doen. Dit past bij mij, omdat ik vrij zelfsturend ben. Er is hier veel ruimte voor groei en ik kan helemaal mezelf zijn. Ook staan de directeuren echt open voor feedback en kan ik aangeven wat ik graag anders zou zien.”

Reuring op kantoor

Een ander pluspunt voor Emmy is het karakter van de mensen in de organisatie. “Ik merk dat er wel een bepaald type mens bij WisMon werkt: veel collega’s zijn nieuwsgierig, creatief, een tikkeltje eigenwijs. En mensen durven hun eigen mening te geven. Er hangt sowieso een informele sfeer. Ik hou wel van een beetje reuring op kantoor en er wordt veel gelachen. Helemaal als directeur Martin aanwezig is, dan is het altijd wel feest.

Een van de gekste dingen die Emmy meemaakte was een ritje in een vrachtwagen: “In mijn tweede week bij WisMon mocht ik helpen met verhuizen en de vrachtwagen besturen. Martin had net een baby, dus die was er niet en Tim had geen rijbewijs. Ik heb de vrachtwagen toen van de Biltstraat in Utrecht naar het centrum gereden. Wat ook bijzonder was: ik heb hier echt moeten vechten voor het feit dat elke werknemer een eigen mailadres heeft. Men vond het heel normaal dat iedereen communiceerde vanuit het algemene adres. Dat was echt niet te doen, dan kun je niet groeien als bedrijf.”

Werken vanuit bezieling

Dat er goed naar feedback wordt geluisterd is voor Emmy heel belangrijk. “Niet dat er altijd iets mee wordt gedaan, maar iedereen wordt wel gehoord. WisMon heeft een medezeggenschapsraad en dat geeft voor mij aan dat Martin en Tim open staan voor wat het personeel wilt. Bij WisMon werk je voor een bedrijf waar bezieling in zit. Ik vind het fijn om bij een werkgever te werken die gelooft in de missie en de dingen niet doet omdat er een hoge winstmarge op zit.

Ook al heb ik zelf niet direct iets met bèta, wetenschap en techniek: ik word wel meegesleept in het enthousiasme van mijn collega’s. Dat maakt dat ik zelf ook enthousiast wordt en dan écht wil bijdragen aan een mooie visuele vertaalslag. Iedereen heeft hier echt het idee: wat ik doe, dat doe ik voor iets goeds.”

Verhalen van andere collega's

Digital Geletterdheid leerlijn & implementatie voor Hub Noord-Brabant

Lees verder

Het Zwinlokaal van de Toekomst laat leerlingen techniek beleven

Lees verder

Wat is maakonderwijs?  

Lees verder