<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Maakonderwijs

Onze kleine makers van vandaag zijn de grote uitvinders van morgen. Hoe zorg je ervoor dat maakonderwijs bij jou op school een succes wordt?

Onze maatschappij heeft behoefte aan doeners! In maakonderwijs gaan kinderen lekker met hun hart en handen aan de slag. Leren door te doen! Het proces is belangrijker dan het (eind)resultaat. Leerlingen leren door fouten te kunnen maken en vinden door samen te werken zelf de oplossing.

WisMon helpt maakonderwijs mogelijk maken in jouw eigen klaslokaal of schoolplein. Wij ondersteunen je in de didactische aanpak en koppelen maakonderwijs aan de thema’s en methodes (denk aan: rekenen, WO) die op school gebruikt worden. We gebruiken simpele, bekende materialen en vullen deze aan met technologie. Zo zijn karton, splitpennen en knikkers belangrijke onderdelen in de constructies die de kinderen maken.

Onze kennis is breed en onze aanpak flexibel. Je kunt er alle kanten mee op, van een laagdrempelige instap tot aan een uitgebreide en een complete schoolbrede module. WisMon zorgt ervoor dat techniek door maakonderwijs leuk en toegankelijk wordt! Neem trouwens ook eens een kijkje op onze onderwijspagina’s over Wetenschap & Techniek, Sterk techniekonderwijs en Onderzoekend en Ontwerpend leren.

Praktijkgerichte ondersteuning

Advies & Implementatie

WisMon helpt onderwijsinstellingen met allerlei hulpvragen rondom bèta- wetenschap- en techniekonderwijs. Al onze adviestrajecten worden begeleid door vakdocenten en onderwijskundigen. We bundelen onze krachten en delen onze kennis en ervaring, met verbetering van onderwijs als einddoel.

Scholing

Ben je op zoek naar een praktische training op het gebied van bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs voor jou of je collega’s die werkzaam zijn in tech- of medialab? Lees onze visie op leren en ontdek welke trainingen wij voor je kunnen verzorgen.

Lesmateriaal

Een module zó inrichten dat je er direct mee aan de slag kunt in je tech- of medialab? Onze docent-ontwikkelaars maken iedereen enthousiast voor jouw onderwerp met actieve (online) opdrachten, leuke voorbeelden en een mooie visuele uitwerking.

Leermiddelen

WisMon heeft een duidelijke visie op wat geschikte leermiddelen zijn en maakt duidelijke keuzes in haar aanbod. Daarbij wordt gelet op inzetbaarheid voor de lange termijn, om schoolbesturen te adviseren in het maken van duurzame keuzes. 

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Wil je meer weten over Maakonderwijs of wil je een offerte aanvragen? Laat een terugbelverzoek bij ons achter of vraag een offerte aan en we nemen contact met je op.