<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Practicumonderwijs

Wil je als docent op een moderne en makkelijke manier je practicumonderwijs verzorgen? Wij bieden totaaloplossingen om kwalitatief labonderzoek, veldwerk en snijpractica uit te kunnen voeren voor vmbo, havo en vwo.

Als docent weet je dat het voorbereiden van een practicum behoorlijk tijdrovend en intensief kan zijn. Wellicht zijn ook sommige lesmaterialen wat verouderd of beschik je niet altijd meer over de meest actuele kennis om het moderne practicumaanbod vol vertrouwen te kunnen uitvoeren.

Wij hebben daarom moderne totaaloplossingen voor practicumonderwijs ontwikkeld, zodat het practicum niet alleen vernieuwend en aantrekkelijk is voor je leerlingen, maar je bovenal als docent in staat bent om in korte tijd en op eenvoudige wijze modern, kwalitatief labonderzoek en snijpractica met je leerlingen uit te voeren.

 

Stuur mij meer informatie

Het practicumonderwijs van WisMon

Snijpractica: Orgaan on Demand

Hoe kom je als biologiedocent aan geschikte organen voor je snijpracticum? Met orgaan on demand ontvang je de organen én een kant-en-klare les voor jouw snijpractica!

Meer informatie

 

Labdisc: meten is weten

De Labdisc mobiele dataloggers bevatten meer dan tien sensoren waarmee je overal en altijd data kan verzamelen. Labdisc is geschikt voor alle bètavakken, inclusief o&o, science, zorg & welzijn en voor profielwerkstukken.

Meer informatie

Wat we doen

Advies

WisMon weet als geen ander hoe je een practicum op een moderne en eenvoudige manier kan inzetten om het onderwijs te verrijken. Wij kijken graag met je mee naar jouw onderwijsvraagstuk. Of het nu gaat over specifieke apparatuur voor je practicum of het op moderne wijze inrichten van je practicumklaslokaal: wij helpen je verder!

Implementatie

WisMon biedt trainingen aan voor docenten en schoolleiders om te leren werken met ons aanbod voor practicumonderwijs. Naast introductietrainingen om te leren werken met de specifieke apparatuur, geven we ook vervolgtrainingen om bepaalde theoretische- of praktische kennis te actualiseren of verder uit te diepen.

Materialen en ondersteuning

Wij bieden praktische ondersteuning in de vorm van moderne apparatuur en bijbehorende materialen. We leveren:

  • Moderne, classroomproof en intuïtief te bedienen apparatuur;
  • Speciale handleidingen en bij het curriculum passende lesbrieven met uitgewerkte opdrachten;
  • Docententrainingen om je kennis te actualiseren.

Support

Mocht je behoefte hebben aan meer ondersteuning, dan kun je altijd terugvallen op onze persoonlijke support voor de hele Benelux. Samen zorgen we ervoor dat practicumonderwijs op jouw school modern en eenvoudig in het curriculum opgenomen blijft.

Meer weten over Practicumonderwijs?

Onze biologiedocenten en practicumliefhebbers denken graag mee over hoe je op moderne en eenvoudige wijze leuke tools kunt inzetten om het onderwijs te verrijken!

Je kunt ons bereiken op innovatiefonderwijs@wismon.nl of 030-237 2100.

Leapo: lesmateriaal en e-learnings

Practica inzetten in jouw lessen maar opzoek naar ondersteuning en lesmateriaal? In ons lesportaal Leapo vind je kant-en-klaar lesmateriaal en micro-learnings voor jou als leerkracht.