<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Meten is weten met Labdisc

Je practicum inspanningsfysiologie tastbaar maken door leerlingen zelf hun longinhoud te laten meten? Of je veldwerkdag moderniseren door je leerlingen geolabeled data te laten verzamelen? Het kan nu met de dataloggers van Labdisc. 

Vraag een gratis demo aan

De Labdisc mobiele dataloggers zijn speciaal ontwikkeld voor het onderwijs, van vmbo tot en met vwo. In te zetten binnen alle bètavakken, inclusief o&o, science, zorg & welzijn en als ideaal onderzoeksplatform voor profielwerkstukken. Elke Labdisc heeft meer dan tien sensoren aan boord waarmee je eenvoudig verdiepende concepten in de context van je eigen lessen kunt aanbieden.  

Met het apparaat meet je onder andere: longinhoud, hartslag, stroomsterkte/spanning, snelheid, magneetvelden, omgevingsgeluid, temperatuur, en CO-concentratie. Je kunt de labdiscs overal mee naartoe nemen, waardoor ze niet gebonden zijn aan klaslokaal of kabinet. Dankzij de makkelijk te begrijpen interface en de net zo eenvoudige gratis software kunnen leerlingen er zelfstandig mee werken. 

 

Vraag vrijblijvend advies aan Stuur mij meer informatie

 

 

Voordelen van veldwerk met Labdisc

Draagbaar

De Labdisc bevat meer dan tien sensoren, is draagbaar en heeft een batterij die 150 uur meegaat. Dat maakt het apparaat geschikt voor elk type veldwerkdag.

Eenvoudige interface

Door de makkelijk te begrijpen interface is elke leerling in staat om de labdisc zelfstandig te bedienen. Met de bijgeleverde startgids kun je direct aan de slag. 

Gratis software

De Labdisc wordt geleverd met gratis software waarmee leerlingen data eenvoudig kunnen exporteren naar je laptop. Ook kun je data direct aflezen van het apparaat zelf.

Neem de proef op de som

Wil je kijken of Labdisc iets voor jou is? Plan dan een gratis demo in en wij komen langs om jouw sectie te laten kennismaken met de apparatuur. 

Plan de demo in

Labdisc maakt het meetbaar

In de natuur

Wat is het effect van troebel water op de gezondheid van alles wat er in leeft? Is de koolstofdioxide-concentratie in het bos, anders dan in het stadspark? Van omgevingstemperatuur en pH-waarde, opgeloste zuurstof en UV sterkte, tot waterkwaliteit en GPS. Met meer dan tien sensoren aan boord maak je van elke veldwerkdag een modern ecologisch onderzoek. 

 

In de klas

Wat is de invloed van de temperatuur op de hoeveelheid zweet die je produceert? En hoe stel je de lichtintensiteit vast van een bepaalde bron? Met de Labdisc creëer je ook in de klas de leukste experimenten. Van je hartslag of longvolume bij inspanning, de elasticiteit van een springveer, of ontdekken dat ook planten koolstofdioxide uitademen.

In de stad

Hoeveel verschilt het omgevingsgeluid op verschillende plekken in de stad? En hoe is het gesteld met de luchtkwaliteit op dat drukke verkeerspunt? Ook in de stad maakt Labdisc het onzichtbare in de omgeving meetbaar. Van microklimaat-onderzoek en oppervlaktetemperaturen in licht en schaduw, tot de concentratie van koolstofdioxide.

In de ruimte?

Er zijn al voorbeelden waarbij de Labdisc met een weerballon de rand van de ruimte in gaat. Lijkt dat je wat hoog gegrepen maar ben je benieuwd wat er kan? Vraag het ons gerust. We denken graag met je mee over het toepassen van Labdisc in jouw onderwijs en welk pakket het beste past.  

Aan de slag met Labdisc

Kies uit het aanbod wat het beste past bij jouw lessen.

Kennismakingsset

Wil je zelf uitproberen hoe moderne datalogging jouw practicumonderwijs kan verrijken? Kies uit de Labdisc Enviro of BioChem. Geschikt voor alle onderwijsniveaus, inclusief gratis Labdisc software.

Lees meer

Themaset

Toegespitst op gebruik binnen het vmbo met een focus op de themas Groen en Zorg en aansluitend bij de Zeven Werelden van Techniek. Een set van 4 Labdisc apparaten, startgids en toegang tot het Labdisc kanaal op leerportaal Leapo.

Lees meer

 

BiNaSk-set

Deze set is geschikt voor alle BiNaSk vakken, met 8 Labdisc apparaten inclusief oplaadstation, startgids en toegang tot het Labdisc kanaal op leerportaal Leapo.

Lees meer

 

Advies

Twijfel je welke set het beste past bij jouw school, of heb je een maatwerkvraag? We denken met je mee over de juiste inzet van Labdisc binnen jouw onderwijsinstelling.

Neem contact op

 

Apparatuur, arrangementen en lespakketten

Bekijk onze leermiddelen voor practicumonderwijs. Op zoek naar meer ondersteuning? Onze arrangementen helpen van a tot z met training, lesmateriaal en begeleiding bij de toepassing van practicumonderwijs in de klas.

Labdisc kennismakingsset
€674.95
Labdisc themaset - 4 stuks
€2,799.95
Labdisc BiNaSk set - 8 stuks
€6,099.95

Meer weten over Labdisc?

Wil je meer weten over de inzet van Labdisc in het onderwijs? Onze practicumexperts kunnen je er alles over vertellen!

Je kunt ons bereiken op onderwijs@wismon.nl of 030-237 2100 of plan direct een online adviesgesprek in.

Leapo: lesmateriaal en microlearnings

Labdisc inzetten in jouw lessen maar opzoek naar ondersteuning en lesmateriaal? Leerplatform Leapo ondersteunt jou als leraar om de wereld van bèta, wetenschap en technologie tot leven te brengen. Met lessen die activeren en zoveel mogelijk aansluiten op de leefwereld van kinderen. En met korte e-learnings waarmee je je didactische skills bijspijkert.