<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Klaslokaal voor de Toekomst

Ben jij op zoek naar de juiste invulling en begeleiding voor een Techlab, Skillslab of Makerspace bij jou op school? Ontdek alle mogelijkheden voor een creatieve leeromgeving voor toekomstgericht onderwijs.

Hoe gaat de wereld er straks uitzien? Hoe bereiden wij jongeren nu voor op een goed bestaan in een omgeving waar technologie meer en meer wordt ingezet? De toekomst is moeilijk voorspelbaar en toch moeten we onze jeugd voorbereiden op nieuwe uitdagingen die we nu niet eens kunnen bedenken.
Scholen hebben een zeer belangrijke rol in het bieden van een omgeving waarin gewerkt kan worden aan het onderwijzen van de benodigde kennis- en vaardigheden voor de toekomst. We zien in deze context steeds vaker labs ontstaan; techlabs, skillslabs, ontdeklabs, makerspaces en medialabs. In alle gevallen gaat het om een creatieve leeromgeving voor het techniekonderwijs van morgen, waar men aan de slag kan met nieuwe technologieën. 

Samen met Presikhaaf Schoolmeubelen hebben wij kennis en ervaring gebundeld om basisscholen en middelbare scholen van A tot Z te helpen bij de creatie en realisatie van zo’n klaslokaal voor de toekomst. Dat doen we op basis van een duidelijke gezamenlijke visie gericht op duurzaamheid, inhoud en samenhang ten aanzien van het leerproces en de leeromgeving voor Onderzoekend en Ontwerpend Leren (OOL).

Hoe gaan we te werk?

Voor de creatie en realisatie van een klaslokaal voor de toekomst werken we nauw samen met de school en doorlopen we een duidelijk stappenplan. Enkele zaken die aan de orde komen zie je hieronder. Wil je meer weten over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Modelleren

Een creatieve leeromgeving voor het techniekonderwijs van morgen kent veel gezichten, elk met een eigen doel. Samen gaan we modelleren, duiken we in de visie, vraagstelling en doelstelling van de school om optimaal invulling te kunnen geven aan de ruimte.

Ontwerp leeromgeving

Op basis van heldere uitgangspunten kan de fysieke leeromgeving worden ontworpen door de interieurontwerpers van Presikhaaf Schoolmeubelen.

Ontwikkeling leerlijn en lesmateriaal

We werken een (doorlopende) leerlijn uit en zorgen voor passend lesmateriaal, zodat de leeromgeving én de leermiddelen optimaal kunnen worden gebruikt. Bovendien krijgen leraren toegang tot Leapo lesportaal, zodat cursussen en lesmateriaal altijd bij de hand is.

Opleiding en coaching

En dan is de ruimte ingericht, en nu? Wij zorgen ervoor dat alle betrokken personen worden opgeleid en gecoacht, zodat ze met de juiste kennis en ervaring aan de slag kunnen met het techniekonderwijs van morgen.

Wat vind je in een Klaslokaal voor de Toekomst?

Er zijn vele nieuwe technologieën die je in een Klaslokaal voor de Toekomst terug kunt vinden, elk hebben ze hun eigen mogelijkheden. Afhankelijk van de visie, wensen en doelen helpen we de school bij het kiezen van de juiste leermiddelen.

Lasersnijden

3D-printen

VR en AR

Onze partner

Het aanbieden van dit totaal-concept doen we niet alleen. We werken nauw samen met onze partner Presikhaaf Schoolmeubelen. Zij hebben jarenlange ervaring in de inrichting van scholen en weten als geen ander waaraan een (nieuwe) inrichting van bijvoorbeeld een ontdek- of techlab moet voldoen.

Enthousiast geworden?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om jou techlab een succes te maken? Laat een terugbelverzoek achter of mail Remco via remco@wismon.nl. We helpen je graag!

Leapo: lesmateriaal en microlearnings

Leerplatform Leapo ondersteunt jou als leraar om de wereld van bèta, wetenschap en technologie tot leven te brengen. Met lessen die activeren en zoveel mogelijk aansluiten op de leefwereld van kinderen. En met korte e-learnings waarmee je je didactische skills bijspijkert.