<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Bèta-onderwijs anderstaligen

WisMon maakt bèta, wetenschap en techniek leuk en toegankelijk voor iedereen, óók als Nederlands niet je moedertaal is.

Voor wie?

Ook als Nederlands niet jouw moedertaal is en je je wilt voorbereiden op een vervolgstudie in het hoger onderwijs kan je bij WisMon een cursus, maatwerk of vaktaal volgen. Onze lessen en het lesmateriaal zijn in het Nederlands. Het is dus belangrijk dat je basiskennis van het Nederlands voldoende is. Daarom heb je taalniveau b1 nodig voor lessen basiswiskunde en wiskunde b. Voor wiskunde a, biologie, natuurkunde en scheikunde, adviseren we taalniveau b2.

WisMon geeft geen Engelstalige cursussen.

 

Financiële ondersteuning
Krijg jij financiële ondersteuning, bijvoorbeeld via het UAF of de gemeente waar je woont? Dan verloopt je aanmelding een beetje anders. Je contactpersoon bij het UAF of de gemeente kan samen met je kijken welke mogelijkheden er zijn voor het volgen van cursussen bij WisMon.

Neem voor overige vragen contact op via cursussen@wismon.nl

De mogelijkheden

Cursussen

Als je nog een of meerdere certificaten (ccvx, staatsexamen of 21+toets) moet halen voor bètavakken om toegelaten te worden tot je vervolgopleiding, kan je bij WisMon een cursus volgen om je daarop voor te bereiden.

Cursus op maat

Kun je niet deelnemen aan de reguliere cursussen, maar wil je je toch voorbereiden op het behalen van een of meerdere certificaten in de bètavakken? Dan bekijken we samen of we een maatwerktraject voor je kunnen samenstellen.

Vaktaal

Wil je in een groepje anderstaligen de medische vaktaal leren zodat je straks een goede start maakt aan jouw medische opleiding of ter voorbereiding op de decentrale selectie? Onze vaktaallessen geven je een goede basis.

Schakeljaar

WisMon verzorgt ook bètavakken voor schakeljaren voor vluchtelingstudenten in Nederland. Zo zijn we onder andere betrokken bij schakeljaren van de Hogeschool en Universiteit Leiden, de Haagse Hogeschool, Radboud Universiteit, de Hogeschool Utrecht, de Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Wil je je inschrijven voor een van deze schakeljaren dan kan dit bij de hogeschool of universiteit zelf.

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!