<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Aan de slag met wetenschap en techniek

Hoe pak je wetenschap- en techniekonderwijs aan bij jou op school?

Vraag een InSchool training aan
Docenten en onderwijsprofessionals
PO
Utrecht / Op locatie / Online
1500 euro
Datum op aanvraag
2 dagdelen

Aan de slag met wetenschap en techniek

In het kort

Nu Wetenschap & Techniek-onderwijs een vast onderdeel is geworden van het curriculum, is het extra belangrijk dat je als leerkracht een stevige basiskennis hebt van W&T-onderwijs en de didactiek die daarbij hoort.   

In deze training krijg je de mogelijkheid om die kennis uit te breiden. In de eerste bijeenkomst praten we met de leraren over de kern van wetenschap- en techniekonderwijs en reiken we inspirerende voorbeelden aan van lessen, werkvormen, activiteiten, thema’s en technologieën die gebruikt worden op andere scholen en een vast onderdeel kunnen zijn van het curriculum. Een belangrijk onderdeel van wetenschap- en techniekonderwijs is de didactiek van onderzoekend en ontwerpend leren (OOL). Wij bieden leraren theoretische verdieping en praktische handvatten voor het doorlopen van de verschillende stappen van een onderzoeks- of ontwerpcyclus. 

Om leraren te laten ervaren hoe zij wetenschap en techniek kunnen inzetten in de praktijk, werken we in de tweede gedeelte aan een specifieke casus. In onze aanpak is het mogelijk om met verschillende casussen aan de slag te gaan. Voorbeelden van casusonderwerpen zijn programmeren met robots, 3D-printen en virtual reality. 

Doelgroep

Onderwijsprofessionals binnen het PO die W&T-onderwijs willen inbedden in hun onderwijs.

Tijdsduur

In 2 dagdelen krijg je handige tips en tricks om W&T op een juiste manier in te zetten in je onderwijs.

 

Vraag vrijblijvend advies aan

Wat leer je tijdens deze training?

  • Over de didactiek van W&T en onderzoekend en ontwerpend leren;  
  • Welke rol jij als leerkracht inneemt bij deze vorm van onderwijs;  
  • Hoe je het uitgereikte lesmateriaal inzet in jouw lessen W&T;  
  • Hoe je de W&T Quickscan inzet om een beeld te krijgen van de W&T-mogelijkheden op jouw school;  
  • Hoe je W&T specifiek bij jou op school kunt integreren.
Vraag een InSchool training aan

Praktische informatie

Locatie

  • Deze training is op jouw eigen school te volgen, tijdens een vakgroepoverleg, studiedag, etc. Je gaat dan aan de slag met je collega’s in jullie eigen omgeving en met de leermiddelen die tot jullie beschikking staan.
  • Deze training kan ook bij ons op locatie in het innovatieve demo-Techlab van WisMon in Utrecht worden georganiseerd (Lucasbolwerk 15, 3512 EH Utrecht).
  • Liever digitaal? Dat kan ook. Deze training is geschikt voor afstandsonderwijs en kan worden verzorgd via Microsoft Teams, Zoom of Google Meet.

 Prijs

  • € 1500,- per groep excl. reiskosten (vrijgesteld van btw). 

 Data 

  • Op aanvraag.

 

Vraag een InSchool training aan

Aanvullende informatie

In de eerste bijeenkomst praten we met de leraren over de kern van wetenschap- en techniekonderwijs en reiken we inspirerende voorbeelden aan van lessen, werkvormen, activiteiten, thema’s en technologieën die gebruikt worden op andere scholen en een vast onderdeel kunnen zijn van het curriculum.

Direct toepasbaar in de praktijk
Al onze trainers zijn ervaren professionals
Aandacht voor jouw eigen leerdoelen

Zin om te starten?

Vraag dan direct de InSchool training Aan de slag met Wetenschap & Techniek aan.

Advies nodig?

Heb je een vraag die niet wordt beantwoord op de pagina? Of wil je gewoon samen met iemand sparren over jouw opleidingstraject?

Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Wendie via wendieuitterhoeve@wismon.nl of 030-237 21 22 of plan direct een online adviesgesprek in.

Alle vragen