Natuurkunde voor piloten

Ben jij vastberaden piloot te worden, dan is een goede kennis van natuurkunde belangrijk! WisMon biedt hiervoor een aanvullende module natuurkunde voor piloten, speciaal gericht op de natuurkunde onderwerpen die je tijdens de pilotenopleiding nodig hebt.

Schrijf je in

Opbouw van de cursus

Voorkennis

Je hebt na 2010 je HAVO diploma gehaald met de vakken wiskunde B en natuurkunde.

Als je een VWO diploma met wiskunde A of B, of een HAVO diploma van vóór 2010 behaald hebt, heb je de aanvullende module niet nodig.

Zelfstudie

Je kunt rekenen op een uur zelfstudie per lesuur.

Certificaat

De module wordt afgesloten met een toets. Als je voldaan hebt aan de aanwezigheidsplicht van 75% en de toets met een voldoende afrondt, ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat voor de toelatingsprocedure tot de KLM Flight Academy (KLS).

Onderwerpen

Onderwerpen die worden behandeld zijn oa. Mechanica (kinematica, dynamica, arbeid, energie en stromingsleer), Elektriciteit (magnetisme, meten & regelen), Optica, Trillingen en golven, Warmte & gaswetten.

Lesmateriaal

Benodigd lesmateriaal

Voor deze aanvullende module wordt het eigen lesmateriaal gebruikt. Dit zit inbegrepen bij de prijs van de module. Wil je voorafgaand aan de module de cursus natuurkunde havo volgen, dan kun je daar boeken voor huren via onze boekenservice .

Aankomende modules

De module natuurkunde voor piloten wordt drie keer in het jaar aangeboden: in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. Deze module kan los gevolgd worden, maar ook aansluitend aan de al bestaande HAVO cursussen. Tijdens de module heb je twee keer per week les.

Najaarscursus

4 - 20 dec 2018

VU Amsterdam

Dinsdag en donderdag
18:00-21:00 uur

Les 1 t/m 5: theorie
Les 6: afsluitende toets
donderdag 20 december
van 18:00 tot 20:00 uur.


Min. aantal deelnemers: 5

Meld je tijdig aan voor deze cursus! Twee weken voor start bekijken wij aan de hand van het aantal inschrijvingen of deze cursus door zal gaan.

Wil je een cursus volgen? Schrijf je in

Cursussen combineren? Bekijk hier de mogelijkheden

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.