Onderzoekend leren met de TI-Nspire CX

Leerlingen kunnen de TI-Nspire CX eenvoudig gebruiken voor hun eigen onderzoek. Zo verwerk je onderzoekend leren op een speelse manier in je lessen én benut je alle mogelijkheden van de grafische rekenmachine.

De veelzijdige grafische rekenmachine

Benieuwd hoe je de grafische rekenmachine kunt inzetten voor onderzoekend leren? Met de TI-Inspire CX voeren leerlingen in de klas gemakkelijk hun eigen onderzoek uit. Door het grote aantal beschikbare sensoren kunnen leerlingen zelf data verzamelen en deze vervolgens eenvoudig verwerken en analyseren. Tijdens deze training leer je hoe je leerlingen kunt begeleiden wanneer ze de TI-Nspire CX technologie voor hun onderzoek gebruiken en verwerk je onderzoekend leren in een handig lesplan dat aansluit op het curriculum. Met je leerlingen aan hun 21e-eeuwse vaardigheden werken was nog nooit zo makkelijk!

De training is geschikt voor VO-docenten.

Werkvormen

Deze interactieve training is gericht op de praktijk. Samen met je medecursisten breid je je theoretische kennis over de TI-Nspire CX en onderzoekend leren uit en ga je vooral praktisch aan de slag tijdens inspirerende brainstorm- en oefensessies.

Opbouw training

Tijdens de training krijg je:
  • Een algemene introductie over de TI-Nspire CX technologie en onderzoekend leren;
  • Inzicht in de 21e-eeuwse vaardigheden die bij onderzoeken aan bod komen;
  • Praktische handvatten, werkbladen en werkvormen om de TI-Nspire CX te gebruiken in de klas;
  • De mogelijkheid om een lesplan te maken zodat je op school meteen aan de slag kunt;
  • Ondersteuning van een vakexpert om jouw lessenserie te laten aansluiten op het curriculum.

Literatuur

Voor deze docententraining maken we gebruik van de eindtermen van de bètavakken zoals gedefinieerd door SLO. We richten ons bij het PO op verschijnselen uit natuurkunde en techniek, onderdeel van "Oriëntatie op jezelf en de wereld". Voor het VO richten we ons op de bètavakken biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde.
Naast de SLO-eindtermen per vak komen in de trainingen ook de SLO leerlijn Onderzoeken, de SLO leerlijn Ontwerpen, en de SLO leerlijn 21e-eeuwse vaardigheden aan bod.

Reader

Indien van toepassing worden benodigde readers tijdens de training uitgedeeld.
Praktische informatie
Datum: data 2020 n.t.b.
Tijd: 14:30 - 17:30 uur
Locatie: Lucasbolwerk 15, 3512 EH Utrecht
Docent: Denise Groeneweg
Aantal deelnemers: 4 - 20

Kosten
€175,- per persoon; vrijgesteld van BTW

€800,- per team op school (max. 10 deelnemers); vrijgesteld van BTW, excl. reiskosten

Inschrijving
Meld je hier aan*.

Een training bij jou op school? Vraag een offerte aan.

*WisMon behoudt zich het recht voor om in geval van onvoldoende inschrijvingen de training af te lassen. WisMon zal de klant hiervan tijdig op de hoogte stellen.

Trainingen van WisMon


WisMon is gespecialiseerd in innovatief onderwijs. Wij bieden, naast gastlessen en lessenreeksen, trainingen voor leraren en docenten aan binnen de thema’s onderzoekend en ontwerpend leren, robotica en programmeren, en virtual reality. Onze trainers hebben een achtergrond in het onderwijs en richten zich tijdens de trainingen op de praktische toepassing in de klas. Zo ga je aan het eind van elke training naar huis met een stevige theoretische basis en lesmateriaal dat aansluit op het curriculum om direct in je lessen te gebruiken. Al onze trainingen kunnen ook voor een team bij jullie op school worden georganiseerd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Advies, visie en implementatie

Zijn jullie je op school aan het oriënteren op het gebied van innovatief onderwijs en zoeken jullie naast een inspirerende training ook breder advies? Van het bespreken van de mogelijkheden, het schrijven van een visie tot het opstellen van een implementatieplan, met onze achtergrond in het onderwijs en expertise in innovatie en 21e-eeuwse vaardigheden helpen we scholen graag op weg.

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.