Onderzoekend leren met Texas Instruments

Zelf onderzoek doen in de klas? Dat kan gewoon met de grafische rekenmachine. Met verschillende sensoren kunnen leerlingen eenvoudig zelf metingen doen en de gegevens direct verwerken en analyseren.

Aan de slag met Texas Instruments

WisMon en Texas Instruments werken samen om onderzoekend leren in het STEM onderwijs te brengen. Door onderwijsmateriaal en trainingen te ontwikkelen, helpt WisMon docenten en leerlingen de producten van TI zo optimaal mogelijk in te zetten tijdens de les. Met de TI-Nspire CX kunnen leerlingen gemakkelijk hun eigen onderzoek uitvoeren in het klaslokaal. Door de beschikbaarheid van meer dan 50 sensoren, kunnen leerlingen zelf data verzamelen en deze vervolgens gemakkelijk verwerken en analyseren.

WisMon maakt het gebruik van de TI-Nspire CX toegankelijk voor docenten en hun leerlingen. Dit doen we door het geven van docententrainingen, gastlessen en workshops. Daarnaast ontwikkelen we lesmodules die makkelijk gebruikt kunnen worden in de les en aansluiten op het curriculum en de 21st century skills.

Ons aanbod

Docententrainingen

TI-Nspire in de klas
Hoe gebruik je de TI-Nspire in de klas? Inclusief basisinstructie en (vakspecifieke) handvatten voor het gebruik van TI-Nspire tijdens je lessen.

Onderzoekend leren met de TI-Nspire CX
Wat is onderzoekend leren, hoe kun je de TI-Nspire hierbij inzetten als middel, en hoe kun je dit integreren in je eigen vak?

Gastlessen

Op onderzoek uit
Laat leerlingen op onderzoek uit gaan en hun eigen data verzamelen met de TI-Nspire. De gastlessen zijn vakoverstijgend of kunnen gekoppeld worden aan de wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie.

Data verzamelen voor je profielwerkstuk
Hoe verzamel je data met de TI-Innovator Hub? We behandelen alle ins en outs van onderzoek doen. Inclusief gebruik van de TI-Nspire voor dataverzameling.

Meer weten?

Is er naast het standaard aanbod behoefte aan een verdiepende docententraining op maat of zijn jullie op zoek naar een specifieke gastles die bijvoorbeeld aansluit bij een thema of schoolvak? Neem contact op met WisMon voor de mogelijkheden.