<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Anderstalig bèta-onderwijs

WisMon maakt bèta, wetenschap en techniek leuk en toegankelijk voor iedereen, óók als Nederlands niet je moedertaal is.

Leerlingen die de Nederlandse taal niet of onvolledig beheersen hebben vaak moeite bij het instromen in vervolgonderwijs. WisMon heeft de afgelopen jaren in samenwerking met diverse hogescholen en universiteiten anderstalig onderwijs verzorgd, ontwikkeld en geïmplementeerd. Zo zijn we onder andere betrokken bij schakeljaren van de Hogeschool en Universiteit Leidende Haagse HogeschoolRadboud Universiteit, de Hogeschool Utrecht, de Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

WisMon heeft naast het geven van lessen (bètavakken en studievaardigheden) en volledige cursussen aan deze doelgroep speciaal lesmateriaal ontwikkeld voor de bètavakken wiskunde en natuurkunde en medische vaktaal.

 

 

Inkijkexemplaar Wistaal

 

 

Mogelijkheden voor het onderwijs

Inzet docenten

Onze docenten zijn in te zetten voor het verzorgen van lessen voor anderstaligen voor korte duur of om een gehele cursus (op maat) te verzorgen. Wij hebben ervaring van ontwikkeling van lesmateriaal tot en met het doceren aan anderstaligen in zowel de bovenbouw, onderbouw als voor maatwerktrajecten. Samen kijken we graag welk type onderwijs en/ of methode het beste aansluit bij jullie vraag.

Lesmateriaal anderstaligen

Vaktaal is taalgebruik binnen een vakgebied of een groep mensen die voor buitenstaanders vaak moeilijk te volgen is. Bèta-vakken zitten er vol mee. Wismon ontwikkelde voor anderstaligen WisTaal (lesmateriaal eventueel aangevuld met een lessenreeks). WisTaal is een hulpmiddel voor anderstaligen om zich voor te bereiden op bèta-vakken in het Nederlandstalig onderwijs. Deze modules helpen om de vaktaal van wiskunde, natuurkunde en/ of medische vaktaal in het Nederlands eigen te maken.

Leermiddelen in onze webshop

Vaktaalbundel natuurkunde
€19.95 incl. BTW
Vaktaalbundel wiskunde
€19.95 incl. BTW
CCVX-bundel wiskunde B vwo
€22.50 incl. BTW
Sabine Maresch
Hoofd HAN-Talencentrum

Wij werken al een aantal jaren plezierig samen met Wismon. Ze verzorgen de wiskundelessen in ons Taal- en schakeljaar voor statushouders en adviseren ons over bèta onderwijs aan deze specifieke doelgroep. De communicatie met Wismon verloopt altijd vlot, met vaste contactpersonen, en ze zijn goed op de hoogte van de context van hoger opgeleide statushouders in Nederland.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden omtrent anderstalig bèta-onderwijs? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Onze opdrachtgevers en partners

Over WisMon

WisMon is een onderwijsinstituut voor vraagstukken op het gebied van bèta, wetenschap en techniek. We verzorgen zelf onderwijs en helpen als kennispartner andere instellingen met de invulling van hun onderwijs.

Samen maken we bèta, wetenschap en techniek leuk en toegankelijk voor iedereen.

Meer informatie