<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Digitale Fabricage

Wil je met je leerlingen aan de slag met innovatieve technologieën op het gebied van digitale fabricage? Denk aan 3D printen en lasersnijden. Laat Wismon je helpen en begeleiden!

Ken jij de termen Digitale fabricage en Maken 2.0 al? Technologische innovaties volgen elkaar in rap tempo op. De wereld van het maken van dingen verandert snel. Digitale fabricage maakt het mogelijk om steeds meer producten zelf te maken. Bij digitale fabricage ontwerp je digitaal een product en maak je dit met bijvoorbeeld een 3D printer of lasersnijder.

Verwondering & experimenteren

Werken met een 3D-printer en lasersnijder is enorm waardevol voor leerlingen. Met deze tools is het mogelijk om de essentie en werking van techniek al lerend te ontdekken. De afstand tussen de eerste verwondering en het experimenteel uitwerken van een idee naar een concreet werkend product of dienst, wordt sterk verkort. Zo kun je binnen enkele minuten een object ontwerpen op de computer en dit met een 3D-printer uitprinten of met de laserprinter snijden.

Onderzoeken & Ontwerpen

Digitale fabricage sluit erg goed aan bij Wetenschap en Techniek en Maakkunde in het PO. In het VO sluit het goed aan bij de verschillende technische vakken en bij vakken als wiskunde, natuurkunde, scheikunde en ckv. Leerlingen zijn bezig met onderzoeken en ontwerpen. Zij bereiden hun ontwerp voor, ze maken, testen en (her)gebruiken. Ook 21e-eeuwse vaardigheden als creatief en kritisch denken, probleem oplossen en samenwerken komen ruimschots aan bod.

Circulair design en duurzaamheid

Bij maken 2.0 en digitale fabricage spelen duurzaamheid en de circulaire economie een grote rol. Hoe kun je een product duurzaam producen? En hoe kan je grondstoffen hergebruiken? Als je op deze manier kijkt naar het bouwproces spreek je ook wel van Smart Building. Je maakt gebruik van slimme en innovatieve technieken met oog voor je leefomgeving. Zo gaan leerlingen aan de slag met het ontwerpen en bouwen van een prototype voor een Tiny House of de circulaire economie.

Mogelijkheden voor digitale fabricage

3D printen in het onderwijs

Wil je jouw leerlingen goed voorbereiden op de toekomst? Ga aan de slag met digitale vaardigheden door middel van 3D-printen.

Lasersnijden in het onderwijs

Wil je jouw leerlingen goed voorbereiden op de toekomst? Ga aan de slag met digitale vaardigheden door middel van lasersnijden. Succes en plezier gegarandeerd!

Digitale fabricage in de webshop

Bekijk onze leermiddelen voor digitale fabricage. Op zoek naar meer ondersteuning? Onze arrangementen helpen van a tot z met training, lesmateriaal en begeleiding bij de toepassing van digitale fabricage in de klas.

FLUX Beambox 40 W Lasersnijder
€4,228.95 incl. BTW
3D printen Discovery Basic (met Dremel 3D45)
€2,695.00 incl. BTW

Meer informatie?

Wil je meer weten over wat wij kunnen betekenen voor digitale fabricage op school? Laat een terugbelverzoek bij ons achter of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer.

Leapo les- en leerportaal

Wil jij jezelf én je leerlingen verder ontwikkelen op het gebied van robotica, programmeren, 3D-printen en/of W&T? Met ons online lesportaal Leapo helpen we je waar en wanneer jij dat wilt. Je vindt er uitgewerkte leerlijnen met cursussen voor jou als leerkracht en vele lesbrieven waarmee je direct aan de slag kunt.