<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Klaslokaal voor de toekomst

Ben je bezig met het ontwikkelen van een innovatieve ontdekplek voor leerlingen zoals een Makerspace, tech- of medialab? Onze inhoudelijke specialisten denken graag met je mee en helpen je bij het maken van de juiste keuzes.

Het ontwikkelen en toepassen van innovatieve onderwijs- en leerruimtes zoals Makerspaces of tech– & medialabs wordt een steeds belangrijker onderwerp voor besturen en schoolleiders. Tech- & medialabs maken het ontdekken van nieuwe pedagogische en didactische aanpakken beter mogelijk en toegankelijk.

WisMon ziet zeer uiteenlopende aanpakken in Nederland. Op veel scholen zijn al complete ruimtes inclusief leermiddelen ingericht, op andere scholen heeft de ontwikkeling van een innovatieve ruimte nog geen prioriteit. Ook is de afgelopen jaren een groot aantal extracurriculaire initiatieven ontstaan die deze ontwikkeling ook als hun missie zien en met scholen (gedeeltelijk) samenwerken om ze hierbij te ondersteunen of om zelfs deze taak over te nemen. 

Het ontwikkelen, inrichten en implementeren van een klaslokaal voor de toekomst vraagt om een duidelijke visie op leren en leermiddelen met een duurzame aanpak. Je wilt tenslotte het maximale uit deze investering halen.  De onderwijsspecialisten bij WisMon treden op als procesbegeleider en inhoudelijke specialist voor besturen die een klaslokaal voor de toekomst willen oprichten. Ook bestaande initiatieven kunnen een beroep op ons doen als ze willen weten of de gekozen aanpak effectief is, of waar de verbeterpunten liggen. 

Praktijkgerichte ondersteuning

Advies & Implementatie

WisMon helpt onderwijsinstellingen met allerlei hulpvragen rondom bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs. Al onze adviestrajecten worden begeleid door vakdocenten en onderwijskundigen. We bundelen onze krachten en delen onze kennis en ervaring, met als doel; het verbeteren van onderwijs.

Meer informatie

Scholing

Ben je op zoek naar een praktische training op het gebied van bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs voor jou of je collega’s die werkzaam zijn in tech- of medialab? Lees onze visie op leren en ontdek welke trainingen wij voor je kunnen verzorgen.

Meer informatie

Lesmateriaal

Een module zó inrichten dat je er direct mee aan de slag kunt in je tech- of medialab? Onze docent-ontwikkelaars maken iedereen enthousiast voor jouw onderwerp met actieve (online) opdrachten, leuke voorbeelden en een mooie visuele uitwerking.

Meer informatie

Leermiddelen

WisMon heeft een duidelijke visie op wat geschikte leermiddelen zijn en maakt duidelijke keuzes in haar aanbod. Daarbij wordt gelet op inzetbaarheid voor de lange termijn, om schoolbesturen te adviseren in het maken van duurzame keuzes. 

Meer informatie

Meer informatie?

Wil je meer weten? Laat een terugbelverzoek bij ons achter en we nemen contact met je op.