<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Smart City en Smart Society

In de slimme samenleving van de toekomst bouwen leerlingen samen aan een leefbare en duurzame samenleving. Hiervoor worden slimme en digitale technologieën ingezet. Hoe breng je deze technologieën naar jouw klaslokaal?

Om leerlingen te laten oriënteren binnen de 7 werelden van techniek heeft WisMon de leerlijn Smart City en Smart Society ontwikkeld. Leerlingen gaan vanuit diverse disciplines aan de slag met uitdagend lesmateriaal en innovatieve leermiddelen met een blik op de toekomst.

Leerlijn Smart City en Smart Society

De leerlijn is ontwikkeld om leerlingen in contact te brengen met een breed scala aan technische werkomgevingen

De lessen zijn gevormd om leerlingen met verschillende drijfveren aan te spreken op het primair óf voortgezet onderwijs. De duidelijke opbouw laat leerlingen gaandeweg zelfvertrouwen ontwikkelen. Door leerlingen in contact te brengen met allerlei facetten van techniek ontwikkelen zij een breder en realistischer beeld. In de leerlijn wordt reflectie en loopbaan oriëntatie ook behandeld.

WisMon heeft al het lesmateriaal en de leermiddelen om docenten en leerlingen aan de slag te laten gaan met innovatieve technologie. Wij verbinden de technologische toepassingen met een betekenisvolle context gericht op de leerlingen.

Aan de slag met Smart City & Smart Society

Lesmateriaal bij Leapo

WisMon heeft al het lesmateriaal en de leermiddelen om docenten en leerlingen aan de slag te laten gaan met innovatieve technologie. Wij verbinden de technologische toepassingen met een betekenisvolle context gericht op de leerlingen. Ons online lesportaal Leapo geeft jou als leerkracht toegang tot tientallen lessen verrijkt met duidelijke video’s, nuttige informatie en praktische tips.

Scholing

Wil je praktische handvatten over wat Smart City voor jouw les kan betekenen? WisMon biedt hiervoor diverse trainingen. Aan het eind van elke training ga je naar huis met een stevige theoretische basis. Bovendien beschik je over lesmateriaal dat aansluit op het curriculum, zodat je het direct in je lessen kunt gebruiken.

Smart city met Makeblock

Gebruik Makeblock om je prototypes te maken voor de slimme stad van de toekomst. Maak bijvoorbeeld met Makeblock een smart plant. Een plant die zelf de omgevingsfactoren meet en aangeeft wat hij nodig heeft. Of ga aan de slag met mobiliteit. Gebruik de mbot om een zelfrijdende auto te maken. Je bent niet alleen bezig met de nieuwste snufjes op het gebied van elektronica, sensoren en Internet Of Things, maar je leert ook nog eens programmeren! Kijk wat er mogelijk is met de Makeblock!

Aan de slag met Smart building

In de slimme samenleving van de toekomst verandert de manier van produceren.  Digitale fabricage maakt het mogelijk om steeds meer producten zelf te maken. Door het gebruik van 3D software besteed je ook meer tijd aan het ontwerpproces zodat je meer tijd hebt om na te denken om bijvoorbeeld duurzaam te produceren. Ga aan de slag met Smart Building! Bouw een monument met de 3D printer. Of ga aan de slag met circulair bouwen, en ontwerp je eigen tiny house met de lasersnijder. Bekijk wat er mogelijk is op het gebied van digitale fabricage!

Smart City binnen de 7 werelden van techniek

 

De leerlijn is ontworpen vanuit de 7 werelden van techniek om leerlingen met verschillende drijfveren aan te spreken op het primair óf voortgezet onderwijs. Door leerlingen met behulp van uitdagend lesmateriaal en innovatieve leermiddelen in contact te brengen met allerlei facetten van techniek ontwikkelen zij een breder en realistischer beeld. Bij verschillende lesbrieven wordt aangegeven welke ‘wereld’ wordt behandeld. Bij de leerlijn Smart City en Smart Society is extra aandacht voor Wonen, Werken & Verkeer, Voeding & Natuur en Mens & Gezondheid

Arrangementen en leermiddelen

Onze arrangementen helpen van a tot z met training, lesmateriaal en begeleiding bij de toepassing van Smart City in de klas. Op zoek naar alleen de leermiddelen? Ook hiervoor kun je bij ons terecht.

Makeblock mBot Ranger Robot kit | Bluetooth versie
€212.99 incl. BTW
3D printen Discovery Basic (met Ultimaker 2+ Connect)
€3,335.00 incl. BTW
Makeblock Neuron Explorer kit
€281.74 incl. BTW

Meer informatie?

Wil je meer weten over hoe je industrie 4.0 naar jouw klaslokaal kan brengen? Laat een terugbelverzoek bij ons achter of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer.

Leapo les- en leerportaal

Wil jij jezelf én je leerlingen verder ontwikkelen op het gebied van robotica, programmeren, 3D-printen en/of W&T? Met ons online lesportaal Leapo helpen we je waar en wanneer jij dat wilt. Je vindt er uitgewerkte leerlijnen met cursussen voor jou als leerkracht en vele lesbrieven waarmee je direct aan de slag kunt.