<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Starten met Wetenschap- & Technologie

Wil je wetenschap- en technologie onderwijs op school integreren in het curriculum? Geef jouw school een helder beeld van de huidige situatie en kies de aanpak die het beste bij jullie past.

De STEAM-benadering en de 21e-eeuwse vaardigheden zijn niet nieuw voor je. Maar de stap naar de daadwerkelijke uitvoering van Wetenschap & Technologie lessen heb je nog niet gezet. Je gunt W&T en onderzoekend en ontwerpend leren een prominente rol in het curriculum van je school. Maar hoe doe je dat binnen het volle schoolprogramma? Er is zoveel te doen!

Gelukkig hoeft een toch al overvol programma geen belemmering te zijn. WisMon biedt 3 hulpmiddelen waarmee je laagdrempelig de plaats van W&T in jouw school ontdekt. Nu en in de toekomst.

Wij helpen jou en je team om W&T zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de (WO-)methode(s) en schoolbrede thema’s.

Je ontvangt activerend lesmateriaal dat aansluit bij de SLO kerndoelen en andere praktische handvatten. Zo heb jij hebt minder voorbereidend werk, en je leerlingen worden geprikkeld zelf op onderzoek uit te gaan en een nieuwsgierige houding te (her)ontwikkelen.

Wil je weten hoe makkelijk het kan zijn? Bekijk hieronder de mogelijkheden voor een leuke, laagdrempelige start van W&T onderwijs op jouw school!

Zo ga je aan de slag met W&T

De W&T Quickscan

De W&T Quickscan is een korte vragenlijst. Hij geeft je inzicht in de mogelijkheden voor W&T-onderwijs bij jou op school. Samen stellen we vast welke aspecten en onderwerpen van W&T nuttig zijn voor jouw school. Daarnaast inventariseren we in hoeverre W&T op dit moment al terugkomt in de onderwijspraktijk. We kijken bijvoorbeeld naar de achtergrondkennis van leerkrachten en de huidige faciliteiten. Ten slotte bekijken we mogelijke knelpunten en de aanpak daarvan. Na de W&T Quickscan heb je een goed beeld van de huidige stand van zaken binnen jouw school én van de mogelijkheden voor de toekomst.

Vraag de gratis quickscan aan

Visieontwikkeling

Wanneer je op jouw school aan de slag wilt gaan met Wetenschap & Technologie, is het belangrijk dat je vooraf een duidelijke visie en een helder beleidsplan opstelt. Daarmee zet je een duidelijke stip op de horizon voor zowel je team als de omgeving. Wij helpen je bij dit traject, zodat je op je juiste manier start, voldoende draagvlak creëert en met een concreet plan aan de slag kunt.

Vraag meer informatie aan

Een volledig W&T traject

Zoek je complete ondersteuning bij de implementatie van W&T op jouw school? Dan haal je je hart op tijdens ons volledige W&T traject. WisMon begeleidt je van begin tot eind bij de ontwikkeling van een doorlopende lijn. Zo krijgt W&T een structurele plek in het onder- én bovenbouwcurriculum. Ons W&T traject bestaat uit 3 modules die je met ons doorloopt in 1 tot 1,5 jaar. Het geeft jou de zekerheid dat alles wordt behandeld. Bovendien heb je de vrijheid om allerlei opties te doorlopen en daarbij te ontdekken wat het beste werkt voor jouw school.

Lees meer over een W&T Traject

Studiedagen en nascholing

Onze W&T studiedagen en nascholingen zijn kortdurende, laagdrempelige trajecten. Bepaal zelf of je voor een losse studiedag gaat of voor een op maat gemaakte training die volledig aansluit bij het startpunt van jouw school. Tijdens al onze trainingen leer je hoe je zonder dure materialen aan de slag kunt met onderzoekend en ontwerpend leren. En hoe je de nieuwste technologieën en inzichten inzet als ondersteunend middel. Aan het eind van de training ga je naar huis met een stevige theoretische basis en lesmateriaal dat aansluit op het curriculum.

Bekijk de W&T trainingen
PCBO Tytsjerksteradiel
Adelien (Stafmedewerker Onderwijs)

“Begin bij de visie en zorg dat wát je doet een definitieve plek krijgt in het aanbod voor kinderen.”

Lees meer.

Poseidon
Lobke Schuijt

“Goed dat jullie het koppelen aan ons curriculum, zodat het geen extra wordt, maar we het makkelijker kunnen integreren.”

Twiskeschool
Marco (Leerkracht groep 7)

“Het aanbod van Wismon sluit naadloos aan bij onze verwachtingen. Het team is enthousiast en ontwerpend leren begint door de school te vloeien. Communicatie is helder en de meegeleverde lesmaterialen zijn van hoge kwaliteit. Ik ben enorm tevreden!”

Kant-en-klaar lesmateriaal
Activerende werkvormen
Praktijkgerichte aanpak

Meld je aan voor de Quickscan

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het implementeren van Wetenschap en Techniek op school? Laat een terugbelverzoek bij ons achter. Onze Wetenschap & Technologie expert en trainer Marcella helpt je op weg!

Andere thema's

Met ons team van deskundigen helpen we scholen op diverse manieren met de ontwikkeling van (innovatief) onderwijs. Benieuwd naar andere thema’s?