<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Gastlessen

Wil je in de klas graag praktisch aan de slag met 21e eeuwse vaardigheden? Maar beschik je niet over de juiste kennis of materialen? Onze docenten nemen de leerlingen mee in de wondere wereld van wetenschap en techniek.

WisMon verzorgt gastlessen en lessenreeksen waarin leerlingen praktisch aan de slag gaan. De leerlingen ontwerpen en onderzoeken met innovatieve middelen als een 3D printer, een robot of een VR bril en werken aan vaardigheden als computational thinking, creatief denken en problemen oplossen. We bieden zowel vormgegeven gastlessen aan als maatwerk.

Hieronder een greep uit ons aanbod van gastlessen en lessenreeksen. 

Robotica & Programmeren

Ontwerp je eigen robot

In deze lessenserie gebruiken we robots om leerlingen met behulp van ontwerpend leren hun 21e-eeuwse vaardigheden te laten ontwikkelen.

 

Programmeren kun je leren

Tijdens deze lessenserie ontdekken leerlingen met een unplugged activiteit hoe robots werken en mogen ze programmeren in een taal naar keuze.

Robotproeftuin

Leerlingen maken kennis met verschillende robots zoals onze menselijke robot NAO, de technische mBot en de schattige Codey Rocky.

Virtual reality

Virtual reality in de klas

Tijdens deze lessenreeks maken leerlingen kennis met VR en creëren ze hun eigen VR-ervaring over een onderwerp dat aansluit op het curriculum.

Onderzoekend & ontwerpend leren

Ontwerpend leren met biomimicry

Tijdens deze lessenreeks gaan leerlingen zelf aan de slag met ontwerpen aan de hand van biomimicry.

Ontwerpend leren met de TI-Nspire CX

Tijdens deze lessenreeks ontwerpen leerlingen een oplossing voor het plasticprobleem.

Wetenschapper in de dop: Beweging

In deze lessenserie kruipen de leerlingen in de huid van een wetenschapper. Binnen het thema ‘beweging’ leren leerlingen de verschillende stappen van een onderzoekscyclus doorlopen.

Wetenschapper in de dop: Muziek en kunst

In deze lessenserie kruipen de leerlingen in de huid van een wetenschapper. Binnen het thema ‘muziek en kunst’ leren zij de verschillende stappen van een onderzoekscyclus doorlopen.

3D-printen

Ontwerpend leren met de 3D-printer

Met deze gastles blazen we jullie 3D-printer weer nieuw leven in! Leerlingen werken op verschillende manieren aan hun 21e-eeuwse vaardigheden en gebruiken de 3D-printer om m.b.v. ontwerpend leren een nuttig, interessant of bijzonder ontwerp te maken.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden omtrent gastlessen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Lesmateriaal

WisMon maakt aansprekend lesmateriaal voor elk onderwijsniveau. Daarbij staat het ontlasten van leraren en docenten, die lesstof op een nieuwe manier aan hun leerlingen en studenten willen aanbieden, centraal.

Over WisMon

WisMon is een onderwijsinstituut voor vraagstukken op het gebied van bèta, wetenschap en techniek. We verzorgen zelf onderwijs en helpen als kennispartner andere instellingen met de invulling van hun onderwijs.

Samen maken we bèta, wetenschap en techniek leuk en toegankelijk voor iedereen.

Meer informatie