<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Innovatietrajecten

Ben je als onderwijsinstelling op zoek naar innovatie binnen diverse thema’s zoals wetenschap en techniek, digitale geletterdheid of onderzoekend en ontwerpend leren? Wij bieden ondersteuning bij het gehele proces van visieontwikkeling tot professionalisering.

WisMon helpt onderwijsinstellingen met allerlei hulpvragen rondom bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs. We geven advies en zetten samen een innovatietraject op. Met onze persoonlijke benadering maken we een vertaling van jullie wensen en behoeften naar een praktische uitvoering. Van het schrijven van een visie, het opstellen van een implementatieplan tot de professionalisering van het team.

Ondersteuning in de praktijk

Implementatie wetenschap- & techniekonderwijs

Steeds meer scholen willen graag wetenschap en techniek opnemen in hun curriculum. Door gebrek aan tijd en expertise, weten ze niet altijd hoe. WisMon helpt scholen van strategie tot implementatie. Hierbij werken we volgens het principe ‘voordoen – samen doen – zelf doen’.

Implementatie nieuwe methodes

Wanneer een school met een nieuwe didactische methode wil werken, bijvoorbeeld onderzoekend en ontwerpend leren of een vakoverstijgende lesmethode, ondersteunen wij met behulp van theoretische verdieping en praktische invulling. Daardoor worden leraren zelf experts en kunnen zij deze direct inzetten in de praktijk.

Effectief gebruik van technologische toepassingen

WisMon zorgt ervoor dat technologie méér wordt dan alleen een leuke gimmick. Of het nu gaat om robots, 3D-printers of programmeersoftware, wij helpen een school om de technologie als middel in te zetten (en niet als doel) om de lesstof leuker en begrijpelijker te maken, dat aansluit bij het curriculum.

Ontwikkeling leerlijnen

WisMon ondersteunt de school bij het formuleren van kerndoelen en het ontwikkelen van lesactiviteiten die aansluiten bij de nieuwe leerlijn. We helpen deze vorm te geven en te vertalen naar lesactiviteiten. Het kan hierbij gaan om een leerlijn computational thinking, onderzoekend en ontwerpend leren of digitale vaardigheden. In al onze leerlijnen werken leerlingen aan hun 21e-eeuwse vaardigheden.

Ondersteuning op maat

Een adviestraject begint met het vaststellen van de hulpvraag. Waar loop je als school tegenaan? Soms is deze vraag niet direct te beantwoorden. Ook met het vaststellen van de hulpvraag kan WisMon scholen bijstaan. Voor elke wens stelt WisMon een traject op maat samen.

We geloven in maatwerk en kijken graag samen naar de beste oplossing voor jouw vraagstuk.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden omtrent innovatietrajecten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag.

Nascholing

Wil jij in de klas je eigen lessen innoveren met robotica, programmeren, 3D printen of virtual reality? Na het volgen van onze trainingen ga je met concrete lesideeën en lesmateriaal naar huis.

Over WisMon

WisMon is een onderwijsinstituut voor vraagstukken op het gebied van bèta, wetenschap en techniek. We verzorgen zelf onderwijs en helpen als kennispartner andere instellingen met de invulling van hun onderwijs.

Samen maken we bèta, wetenschap en techniek leuk en toegankelijk voor iedereen.

Meer informatie