<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Digitale geletterdheid op school

Met een digicoach werk je op een laagdrempelige manier aan digitale geletterdheid met jouw klas. WisMon zet een digicoach in die past bij jouw team en sluit de lessen volledig aan op jouw schoolthema’s. 

Download de brochure

Digitale geletterdheid in de klas met een digicoach

Vanaf 2024 zal digitale geletterdheid een verplicht onderdeel zijn van het curriculum. Onze digicoaches helpen jouw school om daar nu al op in te spelen en digitale geletterdheid te integreren in jouw onderwijs.

Onze coaches verzorgen betekenisvolle lessen waarin ze leerlingen laten oefenen met ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden, mediawijsheid en computational thinking. Ze sluiten daarbij zo veel mogelijk aan bij de laatste ontwikkelingen en de leefwereld van leerlingen.

Onze digicoaches 

Bieden volledig verzorgde lesdagen

Koppelen lessen aan kerndoelen en thema’s van jouw school

Laten je kennismaken met nieuwe technologieën

 

Met een digicoach van WisMon geef je op een structurele manier aandacht aan digitale geletterdheid op jouw school!

 

Stuur mij meer informatie

De didactische aanpak van onze digicoaches

Digitale en sociale vaardigheden

De goed getrainde digicoaches van WisMon nemen een lesdag of dagdeel voor hun rekening. Leerlingen gaan aan de slag met W&T en werken tegelijk aan hun digitale vaardigheden, o.a. met robotica, programmeren en virtual reality. Samenwerken en creativiteit staan hierbij centraal.

En de leerkracht? Die wordt volledig ontzorgd. De digicoach hoeft niet te worden ingewerkt en ook de materialen nemen we mee. En omdat onze lesprogramma’s passen bij de interventies van NPO, kan je gebruik maken van het bijbehorende budget voor de digicoach

Een structurele oplossing!

Digitale geletterdheid structureel integreren in de lessen maakt de grootste impact. Daarvoor zetten we onze digicoaches in. De digicoach werkt samen met de leerkracht of kan als vervanger werken, en de lessen digitale geletterdheid kunnen een invulling of een uitbreiding van het onderwijs zijn. 

Welke optie je ook kiest, we werken altijd vanuit de didactiek van Onderzoekend en Ontwerpend Leren (O&O). Daarbij gebruiken we een grote diversiteit aan werkvormen, waarbij de nieuwsgierigheid van de leerling wordt geprikkeld op het eigen niveau. 

Korte lessen en lange projecten
Aansluiting bij jouw schoolthema’s
Doorlopende leerlijn van po naar vo

Hoe zet je een digicoach in?

Onze digicoaches zijn op verschillende manieren in te zetten op jouw school: 

  • Als structurele lesvervanging: gedurende een periode van minimaal zes weken tot een heel schooljaar, op vaste tijden in de week.
  • Samen met een vaste leerkracht.

Laat ons weten waar we jouw school bij kunnen ondersteunen en wij gaan voor je aan de slag!

Stuur mij meer informatie

Hoe zien onze lessenreeksen eruit?

Make it till you fake it

Jouw leerlingen ervaren wat nepnieuws is en hoe ze het kunnen herkennen door het zelf te maken. Met behulp van digitale middelen als een green screen, gaan ze aan de slag met het samenstellen van foto’s: sommigen moeten echt zijn en andere nep. Met de foto’s maken ze een quiz die ze met de hele klas gaan spelen. Na elke ronde reflecteren de teams op hun antwoorden: hoe wisten zij de nepfoto’s eruit te pikken?

Denken als een robot

Leerlingen maken kennis met computational thinking door zelf een robot te zijn. De een is de programmeur en verzint een leuke opdracht: het doen van een dansje, of het smeren van een boterham met pindakaas. De ander is de robot en voert de opdracht uit. Gaat het mis? Dan ontbreekt er een stap. Of was de opdracht toch niet letterlijk genoeg? Zo ervaren kinderen al doende wat het proces van programmeren inhoudt.

Digidoeners: wijs omgaan met technologie

Wat bedoelen we met vierkante ogen? Hoe weet je of iets reclame is? En waarom zijn we zo dol op emoji’s? Met de lessen van Digidoeners van Future NL leren kinderen over de emotionele en ethische aspecten van onze technologische wereld. Zo leren ze dat een huilende emoji niet in alle landen hetzelfde betekent. In de les Vierkante ogen komen ze erachter ze waarom een overdosis aan schermtijd slecht voor je kan zijn en leren ze wat hun eigen schermtijd is.

Ook een digicoach in de klas?

Neem dan contact op met onze expert digitale geletterdheid Wendie. Samen brengen we jouw ideeën in kaart en kijken we waar we jullie kunnen ondersteunen. Zo vinden we altijd een oplossing die past bij jouw school!

Je kunt Wendie bereiken op wendieuitterhoeve@wismon.nl of 030-237 21 22 of plan direct een online afspraak in.