<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Practica

Wil je als docent op een moderne en makkelijke manier je practicumonderwijs verzorgen? Wij bieden totaaloplossingen om kwalitatief labonderzoek en snijpractica uit te kunnen voeren voor havo, vwo en vmbo.

Als docent weet je dat het voorbereiden van de practica lessen behoorlijk tijdrovend en intensief kan zijn. Ook zijn sommige lesmaterialen misschien wat verouderd en wellicht beschik je ook niet altijd meer over de meest actuele kennis om het moderne practicumaanbod goed en vol vertrouwen te kunnen uitvoeren.

Wij hebben daarom moderne totaaloplossingen voor practica onderwijs ontwikkeld die niet alleen vernieuwend en aantrekkelijk zijn voor je leerlingen, maar je bovenal als docent in staat stellen in korte tijd en op eenvoudige wijze modern kwalitatief labonderzoek en snijpractica met je leerlingen uit te kunnen voeren.

 

Vraag vrijblijvend advies aan Stuur mij meer informatie

Het practicumonderwijs van WisMon

Schoollabs: DNA Practicum

Moderne DNA technieken zoals gel-elektroforese en PCR in je practicum aanbieden? Wij bieden met Schoollabs een moderne totaaloplossing met prikkelend lesmateriaal om tijdens het practicum lesuur een volledige DNA test uit te voeren met je klas.

Meer informatie

Snijpractica: Orgaan on Demand

Hoe kom je als biologiedocent aan geschikte organen voor je snijpracticum? Met orgaan on demand ontvang je de organen én kant-en-klare lespakketten voor jouw snijpractica!

 

Meer informatie

 

Virtueel laboratorium (virtual labs)

Met Labster kunnen onderwijsinstellingen hun studenten ongelimiteerd laten experimenteren in een virtueel laboratorium. Ideaal voor afstandsonderwijs, als voorbereiding op het echte lab en als examenvoorbereiding.

 

Meer informatie

Voor wie

Middelbare scholen

Gebrek aan kennis of tijd om je helemaal zelf te verdiepen in het opzetten van leuke practica lessen voor moleculaire biologie? Of is het regelen van goede practica materialen tijdrovend en veel gedoe? Wij helpen jou je practicumonderwijs makkelijk te maken!

Hogescholen en universiteiten

WisMon Practica ondersteunt bij het practicumonderwijs en sluit naadloos aan bij het curriculum van biologische, medische, biomedische, scheikundige, farmaceutische en natuurkundige opleidingen in het hoger onderwijs.

Wat we doen

Advies

WisMon weet als geen ander hoe onderwijsinstellingen practica op moderne en eenvoudige wijze kunnen inzetten om hun onderwijs te verrijken. Deze kennis zetten we graag in om mee te denken met jouw onderwijsvraagstuk. Of het nu gaat om mee te denken over specifieke apparatuur voor je practica onderwijs of het op moderne wijze inrichten van je practicumklaslokaal: wij helpen je verder!

 

 

Implementatie

WisMon biedt trainingen aan voor docenten en schoolleiders om te leren werken met ons practica onderwijsaanbod. Naast introductietrainingen om te leren werken met de specifieke apparatuur en bijbehorende, geven we ook vervolgtrainingen om bepaalde theoretische- of praktische kennis te actualiseren of verder uit te diepen.

Materialen en ondersteuning

Wij bieden praktische ondersteuning in de vorm van moderne apparatuur en bijbehorende benodigde materialen. We leveren:

  • een totaalpakket met moderne, classroomproof en intuïtief te bedienen apparatuur en alle benodigde materialen.
  • speciale handleidingen en bij het curriculum passende lesbrieven met uitgewerkte opdrachten.
  • docententrainingen om je kennis op specifiek gebied te actualiseren.

Support

Mocht je er toch niet uitkomen, dan kun je altijd terugvallen op onze persoonlijke eerstelijnssupport voor de hele Benelux. Samen zorgen we ervoor dat practicumonderwijs op moderne en eenvoudige wijze in het curriculum opgenomen blijft.

Onze partners

MiniOne

WisMon is educatieve partner van MiniOne in de Benelux. Deze samenwerking zorgt dat we onderwijsinstellingen nog beter kunnen ondersteunen om modern, eenvoudig en vernieuwend DNA practica onderwijs aan te bieden in de klas.

Meer informatie

 

Labster

WisMon is educatieve partner van Labster in de Benelux om waarde toe te voegen aan de toepassing van virtuele laboratoria voor het onderwijs in onze regio. Door deze krachtige samenwerking zijn we nog beter in staat onderwijsinstellingen te helpen met het actief, duurzaam en creatief inzetten van virtuele labs.

WisMon helpt onderwijsinstellingen te onderzoeken hoe Labster het beste aansluit op onderwijsbehoeften, zorgt voor een soepele implementatie van Labster in het curriculum en helpt bij technische problemen.

Meer informatie

Meer informatie of een offerte aanvragen?

Wil je meer weten over de inzet van practica in het onderwijs of wil je een offerte aanvragen? Laat een terugbelverzoek bij ons achter of vraag een offerte aan en we nemen contact met je op.

Bel mij terug Offerte aanvragen

Leapo lesportaal en trainingen

Practica inzetten in jouw lessen maar opzoek naar ondersteuning en lesmateriaal? In ons lesportaal Leapo vind je uitgewerkte leerlijnen met cursussen voor jou als leerkracht en vele lesbrieven waarmee je direct aan de slag kunt. Of bekijk onze trainingen.

Leapo Lesportaal Trainingen