<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Digitale geletterdheid in het voortgezet onderwijs

Ontwikkelingen in de digitale wereld gaan steeds harder. Met de trainingen van WisMon houd je de snelheid gemakkelijk bij en doceer je leerlingen nog beter over digitale geletterdheid.

Drones die pakketjes rondbrengen, auto’s die werken als computers, robots die meehelpen in de zorg… Dit zijn allemaal prachtige voorbeelden van de kansen die digitalisering en automatisering bieden. 

Hoe mooi is het als jouw leerlingen straks goed voorbereid deze digitale maatschappij in stappen? Met digitale geletterdheid als vast onderdeel van je curriculum bied je als school een stabiele basis.  

WisMon biedt hiervoor advies, verschillende leermiddelen en lesmateriaal. En met de trainingen en opleidingen van WisMon blijf jij als leerkracht ook op de hoogte van de nieuwste veranderingen en kun je leerlingen blijven bijbenen. 

Want leerlingen kunnen digitaal veel, maar hebben meer te leren dan je denkt!

 

Stuur mij meer informatie Bekijk alle opleidingen en trainingen

Trainingen Digitale Geletterdheid

Digitale Geletterdheid in het VO

Géén apart vak!

Digitale geletterdheid hoeft zeker geen apart vak te worden in het voortgezet onderwijs. Het aanleren van de digitale vaardigheden kan prima geïmplementeerd worden in de bestaande vakken, wiskunde, Nederlands of geschiedenis en bij  Onderzoeken & Ontwerpen, maar kan ook in mentoruren worden ingezet. 

Er zijn echter wel gedegen programma’s nodig om die implementatie succesvol te laten plaatsvinden. Daar helpen wij jou graag mee! 

Hoe ziet een les uit?

Waar kinderen bij digitale geletterdheid in het basisonderwijs vooral nog kijken naar hun eigen belevingswereld, gaat het in het voortgezet onderwijs verder dan dat. 

Dit soort onderwerpen kunnen bijvoorbeeld aan bod komen:

  • Hoe zorg je voor een passende eigen digitale identiteit? 
  • Hoe toon je maatschappelijke betrokkenheid met digitale middelen? 
  • Hoe werkt Virtual Reality? 
  • Wat kun je doen met Artificiële intelligentie? 
  • Op welke manier komt technologie terug in je toekomstige werk? 

Praktijkgerichte ondersteuning

Lesmateriaal

Zoek jij lesmateriaal waarmee je direct aan de slag kan in digitale geletterdheid ? Bij WisMon ligt het voor je klaar in ons lesportaal Leapo. Je leerlingen zijn direct enthousiast en jij hoeft je geen zorgen meer te maken over al die uren ontwikkeltijd. Ons lesmateriaal bestaat onder meer uit actieve (online) opdrachten, leuke voorbeelden en een mooie visuele uitwerking.

Leermiddelen

Lasersnijders, 3D-printers, Robots, VR-brillen en nog veel meer… Bij WisMon vind je allerlei geschikte leermiddelen rond om digitale geletterdheid. Bovendien zijn al onze leermiddelen geselecteerd op inzetbaarheid voor de lange termijn, waardoor je voorlopig vooruit kunt.

Meer weten?

Omdat geen enkel vraagstuk rondom digitale geletterdheid hetzelfde is, willen we met je meedenken. Onze experts nemen graag contact met je op om te kijken waar we je bij kunnen helpen.

Je kunt ons bereiken op info@wismon.nl, via 030-237 21 00 of laat je gegevens achter en wij bellen je terug!

Leapo: lesmateriaal en microlearnings

Leerplatform Leapo ondersteunt jou als leraar om de wereld van bèta, wetenschap en technologie tot leven te brengen. Met lessen die activeren en zoveel mogelijk aansluiten op de leefwereld van kinderen. En met korte e-learnings waarmee je je didactische skills bijspijkert.