<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Virtual reality

Virtual reality (VR) is een technologie die het onderwijs kan verrijken. Maar hoe zorg je dat VR van toegevoegde waarde is in de klas? Maak het onbereikbare bereikbaar met virtual reality.

Wil je je lesstof tot leven brengen? Virtual reality maakt het onbereikbare bereikbaar! Met onze VR-arrangementen, docententrainingen en gastlessen ontdek je de voordelen van deze nieuwe technologie voor het onderwijs van nu. Laat je verrassen door de mogelijkheden van VR in de klas.

Toegevoegde waarde van VR in de klas

Technologische ontwikkelingen creëren nieuwe kansen in het onderwijs. Met virtual reality (VR) bied je leerlingen een levendige en unieke beleving. VR-onderwijs is ervaringsgericht en maakt het mogelijk om plekken te bezoeken die anders onbereikbaar zijn. Ga met leerlingen op reis en bezoek samen de Taj Mahal, maak een tour door ons zonnestelsel of onderzoek de processen in een plantencel. Zin in een spannend avontuur? Neem dan eens een kijkje in een nucleaire reactor! Met VR kun je allerlei onderwerpen van verschillende kanten bestuderen. Zo maak je lastige concepten begrijpelijk en kun je leerlingen uitleg bieden die in 2D niet mogelijk is.

Als docent kies je zelf wanneer VR van toegevoegde waarde is voor het leerproces van je leerlingen. Gebruik VR bijvoorbeeld bij de introductie van een nieuwe onderwerp, als ondersteuning bij een gedetailleerde uitleg of tijdens een zelfstandige opdracht waarbij leerlingen zelf een unieke ervaring maken met hun smartphone of een VR-bril. Benieuwd naar de mogelijkheden van VR-onderwijs? Wij bieden diverse VR-arrangementen en docententrainingen aan om de wereld van virtual reality te ontdekken. Samen kijken we hoe virtual reality bij jullie op school ingezet kan worden. Wil je eerst kijken hoe leerlingen VR ervaren? Tijdens onze gastlessen gaan leerlingen zelf aan de slag en kunnen ze al hun creativiteit kwijt.

Mogelijkheden voor het onderwijs

Innovatietrajecten

VR duurzaam implementeren bij jou op school? De onderwijsprofessionals van WisMon kennen scholen en innovaties als geen ander en helpen je graag.

Meer informatie

Arrangementen

Wil je direct beginnen met VR bij jou op school? Kies één van onze arrangementen: een kant en klaar pakket inclusief bril(len), training, begeleiding en lesmateriaal.

Nascholing

Praktische handvatten hoe je VR inzet in de les, of eindelijk aan de slag met al dat materiaal dat ligt te verstoffen in de kast? WisMon biedt diverse trainingen.

Meer informatie

Gastlessen

Wil je jouw leerlingen laten kennismaken met VR, maar heb de tijd of middelen niet? De docenten van WisMon geven met veel plezier een gastles of lessenreeks aan jouw klas.

Meer informatie

Onze arrangementen

WisMon heeft diverse arrangementen samengesteld voor scholen die met Virtual Reality aan de slag willen gaan. Met een arrangement helpt WisMon je van A tot Z bij de implementatie van VR op school.

VR Experience

Maak, deel en presenteer als leerkracht je eigen VR-lessen met 360º foto’s en video’s. Speciaal voor het primair, speciaal en voortgezet onderwijs (onderbouw).

Meer informatie

VR Discovery basis

Leerlingen en leerkrachten kunnen eenvoudig hun eigen 3D-creaties bouwen, ze animeren met code en ze verkennen in virtuele of Augmented Reality. Speciaal voor Primair onderwijs bovenbouw en voortgezet onderwijs.

Meer informatie

VR Discovery uitgebreid

Leerlingen en leerkrachten kunnen eenvoudig hun eigen VR omgeving bouwen met 360º foto’s en video’s, eigen 3D-creaties bouwen, ze animeren met code en ze verkennen in virtuele of Augmented Reality. Speciaal voor het primair, speciaal en voortgezet onderwijs.

Meer informatie

In de webshop

VR-Experience
VR-Experience
€2,695.00
VR-Discovery basic
VR-Discovery basic
€3,425.00
VR-Discovery Uitgebreid
VR-Discovery Uitgebreid
€8,435.00

Onze partner

WisMon is educatieve partner van TeachVR in Nederland om waarde toe te voegen aan de toepassing van VR in het onderwijs. Door deze krachtige samenwerking zijn we nog beter in staat om scholen te helpen met het actief en duurzaam inzetten van VR in het klaslokaal.

TeachVR maakt virtual reality toegankelijk voor het onderwijs en brengt hard- en software bij elkaar. Binnen het TeachVR-platform heb je toegang tot bestaand (les)materiaal en kun je gemakkelijk zelf nieuwe content creëren. WisMon helpt scholen te onderzoeken hoe TeachVR het beste aansluit op onderwijsbehoeften, zorgt voor een soepele implementatie van TeachVR in de lessen en creëert content voor TeachVR.

De voordelen van TeachVR

  • TeachVR maakt virtual reality toegankelijk voor het onderwijs en brengt hard- en software bij elkaar.
  • De hard- en software zijn gemakkelijk te gebruiken. Het maken van een VR-les is net zo eenvoudig als het in elkaar zetten van een powerpointpresentatie.
  • Binnen het TeachVR-platform heb je toegang tot bestaand (les)materiaal en kun je gemakkelijk zelf nieuwe content creëren en delen.
  • Het lesmateriaal van TeachVR sluit aan op het curriculum. Doordat het per vak is ingedeeld, vind je gemakkelijk lessen die aansluiten bij het onderwerp dat je zoekt.
  • De software is ook toegankelijk voor leerlingen. Met TeachVR kunnen leerlingen de mogelijkheden van virtual reality onderzoeken en zelf VR-ervaringen maken.

Meer informatie

Wil je meer weten over de inzet van de VR in het onderwijs en ben je benieuwd hoe WisMon jou kan helpen? Neem contact met ons op.

Andere thema's

Met ons team van deskundigen helpen we scholen op diverse manieren met de ontwikkeling van (innovatief) onderwijs. Benieuwd naar andere thema’s?