<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Natuurkunde voor piloten

Ben jij vastberaden piloot te worden en toelating te doen bij de KLM FLight Academy?  WisMon biedt hiervoor een aanvullende module natuurkunde voor piloten, speciaal gericht op de natuurkunde onderwerpen die je tijdens de pilotenopleiding nodig hebt.

Schrijf je nu in!

Afstandsonderwijs Cursussen

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 zijn de volgende maatregelen getroffen:
  • De cursussen in Amsterdam zullen allemaal doorgaan in de digitale leeromgeving. Er is geen les op locatie in Amsterdam.
  • De jaarcursus in Utrecht wordt op onze eigen locatie gegeven.
  • De najaarscursus in Utrecht wordt één keer per week op locatie gegeven en één keer per week in de digitale leeromgeving aangeboden.
Heb je nog vragen over de cursussen of ben je benieuwd naar hoe een online-cursus verloopt? Sluit dan aan bij een van onze live-sessies. Wij leggen je graag alles uit! Wil je drie of vier vakken gaan volgen? Dan raden we je aan om een digitale intake in te plannen.

 

Voorkennis

Je hebt na 2010 je havo diploma gehaald met de vakken wiskunde B en natuurkunde. Als je een vwo diploma met wiskunde A of B en natuurkunde, of een havo diploma van vóór 2010 behaald hebt, heb je de aanvullende module niet nodig.

Mis je nog een certificaat voor de gehele bovenbouwstof van natuurkunde havo of wiskunde b havo? Sluit dan eerst aan bij de volledige cursus.

Zelfstudie

Je kunt rekenen op een uur zelfstudie per lesuur.

Certificaat

De module wordt afgesloten met een toets. Als je voldaan hebt aan de aanwezigheidsplicht van 75% en de toets met een voldoende afrondt, ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat voor de toelatingsprocedure tot de KLM Flight Academy (KLS).

Lesmateriaal

Voor deze aanvullende module wordt het eigen lesmateriaal gebruikt. Dit zit inbegrepen bij de prijs van de module.

Najaarscursus

Online

dinsdag en donderdag
09:3013:00
11/08/202027/08/2020
20 lesuren
Online
275

Les 1 t/m 5: theorie
Les 6: Toets

We raden aan om uiterlijk twee weken voor start je in te schrijven. 

Minimum aantal deelnemers: 6

Cursus combineren
Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Onderwerpen

Mechanica

Waarom vliegt een vliegtuig.

Elektriciteit

Lading, elektrische velden, lorentzkracht, inductie, wet van Lenz, afbuiging

Trillingen en golven

met oa. dopplereffect en geluidsdruk.

Toets

Afsluitende toets van 2 uur

Floris
Wiskunde B HAVO

 

Marc
Wiskunde B HAVO

Voor de wiskunde B cursus wist ik serieus niets van wiskunde B. Nu, na de cursus, ben ik een stuk zelfverzekerder geworden over wiskunde en kan ik met een goed gevoel aan HBO Aviation beginnen. De lessen gaan er in een rap tempo doorheen, maar de docent (Laura) is heel aardig en weet alles over de wiskunde!

Uveys
Wiskunde B HAVO

In 3 maanden tijd veel geleerd. Mijn docent heeft mij altijd goed gemotiveerd en de juiste hulp aangeboden. Ik heb dankzij de cursus bij Wismon mijn examen zelfs met een 9 afgerond! Zeker weten aan te raden!

Jasmien
Wiskunde B HAVO

Ik ben erg te vrede geweest over de lessen en de informatie. Ik vond het erg interessant. Ik raad wel aan om tijd te nemen voor het maken van het opgegeven huiswerk. Ik merkte bij mezelf vooral dat ik informatie makkelijker kon opnemen als je al de informatie had voorbereid. Dan kan je makkelijker doelgerichte vragen stellen en dan gaat de les soepeler.

Sander
Wiskunde B HAVO

Begonnen bij de basis cursus naar een 8 voor mijn havo wiskunde B. Dit komt door de juiste begeleiding van mijn wiskunde docenten en de duidelijke wiskunde planning. Zeker een aanrader als je van 0 komt en graag stappen wil maken in het wiskunde!

Cursus op maat

In sommige gevallen kunnen we je het beste helpen met een één-op-één traject. Het aantal lessen hangt dan af van jouw voorkennis en naar welk niveau je toe wilt werken. Dit kan in meerdere steden in Nederland.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Alle vragen