<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Natuurkunde voor piloten

Ben jij vastberaden piloot te worden en toelating te doen bij de KLM Flight Academy?  WisMon biedt hiervoor een aanvullende module natuurkunde voor piloten, speciaal gericht op de natuurkunde onderwerpen die je tijdens de pilotenopleiding nodig hebt.

Schrijf je nu in!

Hoe werkt de module natuurkunde voor piloten?

Wil je toegelaten worden tot de KLM Flight Academy? Heb je een havo diploma met natuurkunde in je pakket óf heb je net de natuurkunde havo cursus afgerond? Dan kun je je inschrijven voor de module natuurkunde voor piloten.

In deze module behandelen we in 5 lessen een aantal belangrijke onderwerpen op havo+ niveau die je moet beheersen om toegelaten te worden tot de vliegopleiding. In de 6e les nemen we de afsluitende toets af.

Let op! Je kennis van natuurkunde havo en wiskunde B havo dient up-to-date te zijn. Dit houdt in dat je je eindexamen dit jaar behaald moet hebben of dat je de lesstof op havo 5 eindexamen niveau recent herhaald hebt.

Je mag de aanvullende natuurkunde cursus starten na het positief doorlopen van de selectieprocedure, maar je moet het certificaat behaald hebben vóór de start in één van de klassen.

Wintercursus

Utrecht

maandag, woensdag en vrijdag
09:3013:00
29/11/202320/12/2023
8 lessen
Utrecht
400

De lessen zijn gepland op de volgende datums:

Woensdag 29 november

Vrijdag 1 december

Maandag 4 december lestijd 13.45 – 17.15

Woensdag 6 december

Vrijdag 9 december

Maandag 11 december lestijd 13.45 – 17.15

Woensdag 13 december

Vrijdag 15 december lestijd 13.45 – 17.15

Toets woensdag 20 december 09.30 – 11.30

Let op! Mocht een les door een noodsituatie moeten worden opgeschoven, dan zullen wij maandag 18 december en vrijdag 22 december gebruiken als uitlooplessen.

We raden aan om je uiterlijk drie weken voor start in te schrijven. Vol is vol!

Maximaal aantal deelnemers: 20

let op! bij te weinig inschrijvingen kan de cursus geannuleerd worden

Cursus combineren

Inschrijfwekker

Andere data?

Meld je aan voor de inschrijfwekker en ontvang bericht als er nieuwe cursusdata online staan.

Gratis

Voorkennis

Je kennis van natuurkunde havo en wiskunde B havo dient up-to-date te zijn. Dit houdt in dat je je eindexamen dit jaar behaald moet hebben of dat je de lesstof op havo 5 eindexamen niveau recent herhaald hebt.

Mis je nog een certificaat voor de gehele bovenbouwstof van natuurkunde havo of wiskunde b havo? Sluit dan eerst aan bij de volledige cursus en schrijf je tijdig in voor deze losse module.

Let op! Zonder een diploma, certificaat/testimonium voor natuurkunde havo kun je niet deelnemen aan deze module.

Zelfstudie

Je kunt rekenen op gemiddeld drie uur zelfstudie per les.

Let op! Deze cursus is snel vol. Schrijf je dus tijdig in!

Certificaat

De module wordt afgesloten met een toets. Als je voldaan hebt aan de aanwezigheidsplicht van 75% en de toets met een voldoende afrondt, ontvang je aan het einde van de cursus een certificaat.

 

 

 

 

Benodigdheden Natuurkunde voor Piloten

Voor deze aanvullende module wordt het eigen lesmateriaal gebruikt. Dit zit inbegrepen bij de prijs van de module.

Overige benodigdheden:

  • Binas 6e druk
  • Geodriehoek

Ontvang je graag een seintje als er nieuwe cursussen online staan? Schrijf je dan in voor de inschrijfwekker.

Zodra de nieuwe cursusdata van het volgende cursusblok gepubliceerd zijn op onze website, ontvang je éénmalig een mailtje.

Kleine groepen
Deskundig
Persoonlijk

Onderwerpen

Mechanica

Waarom vliegt een vliegtuig.

Elektromagnetisme

Lading, elektrische velden, lorentzkracht, inductie, wet van Lenz, afbuiging.

Gassen en vloeistoffen

met o.a. de algemene gaswet en de wet van Bernoulli.

Toets

Afsluitende toets van 2 uur.

Floris
Wiskunde B HAVO

 

Marc
Wiskunde B HAVO

Voor de wiskunde B cursus wist ik serieus niets van wiskunde B. Nu, na de cursus, ben ik een stuk zelfverzekerder geworden over wiskunde en kan ik met een goed gevoel aan HBO Aviation beginnen. De lessen gaan er in een rap tempo doorheen, maar de docent (Laura) is heel aardig en weet alles over de wiskunde!

Uveys
Wiskunde B HAVO

In 3 maanden tijd veel geleerd. Mijn docent heeft mij altijd goed gemotiveerd en de juiste hulp aangeboden. Ik heb dankzij de cursus bij Wismon mijn examen zelfs met een 9 afgerond! Zeker weten aan te raden!

Jasmien
Wiskunde B HAVO

Ik ben erg te vrede geweest over de lessen en de informatie. Ik vond het erg interessant. Ik raad wel aan om tijd te nemen voor het maken van het opgegeven huiswerk. Ik merkte bij mezelf vooral dat ik informatie makkelijker kon opnemen als je al de informatie had voorbereid. Dan kan je makkelijker doelgerichte vragen stellen en dan gaat de les soepeler.

Sander
Wiskunde B HAVO

Begonnen bij de basis cursus naar een 8 voor mijn havo wiskunde B. Dit komt door de juiste begeleiding van mijn wiskunde docenten en de duidelijke wiskunde planning. Zeker een aanrader als je van 0 komt en graag stappen wil maken in het wiskunde!

Cursus op maat

In sommige gevallen kunnen we je het beste helpen met een één-op-één traject. Het aantal lessen hangt dan af van jouw voorkennis en naar welk niveau je toe wilt werken. Dit kan in meerdere steden in Nederland.

Anderstaligen

Ben je anderstalig en wil je een traject voor één of meerdere bètavakken in het Nederlands doorlopen? Of wil jij je voorbereiden op jouw opleiding door het bestuderen van de vaktaal? Bij WisMon kun je terecht!

Alle vragen