Ontwerpend leren met de 3D-printer

Benutten jullie alle mogelijkheden van de 3D-printer in de klas? Tijdens deze training duik je in de wereld van ontwerpend leren en ontdek je welke toegevoegde waarde de 3D-printer in het onderwijs kan bieden.

3D-Printer: meer dan een gadget

Hebben jullie een 3D-printer op school, maar staat hij te verstoffen? Of komen er leuke printjes uit, maar mist de verdieping en vraag je je af hoe je meer uit de 3D-printer kunt halen? In deze praktische training gaan we dieper in op de didactiek van ontwerpend leren. Je werkt samen met je medecursisten verschillende lesideeën uit en gaat naar huis met inspirerende ontwerplessen voor de 3D-printer waarin leerlingen aan hun 21e-eeuwse vaardigheden werken. Zo wordt de 3D-printer meer dan alleen een leuke gadget in de klas.

De training is geschikt voor zowel PO-leraren als VO-docenten.

Werkvormen

Deze interactieve training is gericht op de praktijk. Samen met je medecursisten breid je je theoretische kennis over ontwerpend leren uit en ga je vooral praktisch aan de slag tijdens inspirerende brainstorm- en oefensessies. We zetten o.a. het vakjesvel, snelle prototypes en de snelle presentatie in.

Opbouw training

Tijdens de training krijg je:

Dagdeel I
  • Een algemene introductie over ontwerpend leren en 3D-printers;
  • Kennismaking met ontwerpsoftware;
  • Praktische gebruikerstips en aandachtspunten bij ontwerpen in 3D;
  • Tijd om zelf te ontwerpen (en printen).

Dagdeel II
  • Inzicht in de 21e-eeuwse vaardigheden die bij ontwerpen aan bod komen;
  • De mogelijkheid om een lessenserie te maken zodat je op school meteen aan de slag kunt;
  • Ondersteuning van een vakexpert om jouw lessenserie te laten aansluiten bij het curriculum;
  • Tijd om je lessenserie te presenteren, testen en verbeteren.

Literatuur

Voor deze docententraining maken we gebruik van de leidraad onderzoekend en ontwerpend leren van Wetenschapsknooppunt Zuid-Holland.

Reader

Indien van toepassing worden benodigde readers tijdens de training uitgedeeld.
Praktische informatie
Datum: data 2020 n.t.b.
Tijd: 14:30 - 17:30 uur
Locatie: Lucasbolwerk 15, 3512 EH Utrecht
Docent: Madelon Rietveld
Aantal deelnemers: 4 - 20

Kosten
€175,- per persoon; vrijgesteld van BTW

€1500,- per team op school (max. 10 deelnemers); vrijgesteld van BTW, excl. reiskosten

Inschrijving
Meld je hier aan*.

Een training bij jou op school? Vraag een offerte aan.

*WisMon behoudt zich het recht voor om in geval van onvoldoende inschrijvingen de training af te lassen. WisMon zal de klant hiervan tijdig op de hoogte stellen.

Trainingen van WisMon


WisMon is gespecialiseerd in innovatief onderwijs. Wij bieden, naast gastlessen en lessenreeksen, trainingen voor leraren en docenten aan binnen de thema’s onderzoekend en ontwerpend leren, robotica en programmeren, en virtual reality. Onze trainers hebben een achtergrond in het onderwijs en richten zich tijdens de trainingen op de praktische toepassing in de klas. Zo ga je aan het eind van elke training naar huis met een stevige theoretische basis en lesmateriaal dat aansluit op het curriculum om direct in je lessen te gebruiken. Al onze trainingen kunnen ook voor een team bij jullie op school worden georganiseerd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Advies, visie en implementatie

Zijn jullie je op school aan het oriënteren op het gebied van innovatief onderwijs en zoeken jullie naast een inspirerende training ook breder advies? Van het bespreken van de mogelijkheden, het schrijven van een visie tot het opstellen van een implementatieplan, met onze achtergrond in het onderwijs en expertise in innovatie en 21e-eeuwse vaardigheden helpen we scholen graag op weg.

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.