Robotica in de klas

Wil je werken aan de digitale geletterdheid van leerlingen, maar vraag je je af hoe? Tijdens deze training leer je wat computational thinking is en hoe je robotica in de klas kunt inzetten om de digitale vaardigheden van leerlingen te ontwikkelen.

Robotica-onderwijs

Wil je met robotica aan de slag tijdens je lessen, maar weet je niet hoe? Tijdens deze training leer je wat computational thinking is en krijg je handige tips om met je leerlingen aan hun digitale (robot)vaardigheden te werken. Naast leuke unplugged programmeeractiviteiten is er natuurlijk ook alle ruimte om verschillende robots te programmeren. Je gaat naar huis met een stevige theoretische basis en concrete lesideeën om meteen in de les te gebruiken.

De training is geschikt voor zowel PO-leraren als VO-docenten.

Werkvormen

Deze interactieve training is gericht op de praktijk. Samen met je medecursisten breid je je theoretische kennis over robotica en programmeren uit en ga je vooral praktisch aan de slag tijdens inspirerende brainstorm- en oefensessies.

Opbouw training

Tijdens de training krijg je:
  • Een algemene introductie over computational thinking;
  • Handvatten om computational thinking toe te passen in de klas;
  • Een kennismaking met verschillende robots en manieren van programmeren;
  • De mogelijkheid om een lesplan te maken zodat je op school meteen aan de slag kunt.

Literatuur

Voor deze docententraining maken we gebruik van de inhoudslijn computational thinking van SLO.

Reader

Indien van toepassing worden benodigde readers tijdens de training uitgedeeld.
Praktische informatie
Datum: 7 november 2019
Tijd: 14.30 - 17.30 uur
Locatie: Lucasbolwerk 15, 3512 EH Utrecht
Docent: Karlijn Ballemans
Aantal deelnemers: 4 - 20

Kosten
€175,- per persoon; vrijgesteld van BTW

€800,- per team op school (max. 10 deelnemers); vrijgesteld van BTW, excl. reiskosten

Inschrijving
Meld je hier aan*.

Een training bij jou op school? Vraag een offerte aan.


*WisMon behoudt zich het recht voor om in geval van onvoldoende inschrijvingen de training af te lassen. WisMon zal de klant hiervan tijdig op de hoogte stellen.

Trainingen van WisMon


WisMon is gespecialiseerd in innovatief onderwijs. Wij bieden, naast gastlessen en lessenreeksen, trainingen voor leraren en docenten aan binnen de thema’s onderzoekend en ontwerpend leren, robotica en programmeren, en virtual reality. Onze trainers hebben een achtergrond in het onderwijs en richten zich tijdens de trainingen op de praktische toepassing in de klas. Zo ga je aan het eind van elke training naar huis met een stevige theoretische basis en lesmateriaal dat aansluit op het curriculum om direct in je lessen te gebruiken. Al onze trainingen kunnen ook voor een team bij jullie op school worden georganiseerd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Advies, visie en implementatie

Zijn jullie je op school aan het oriënteren op het gebied van innovatief onderwijs en zoeken jullie naast een inspirerende training ook breder advies? Van het bespreken van de mogelijkheden, het schrijven van een visie tot het opstellen van een implementatieplan, met onze achtergrond in het onderwijs en expertise in innovatie en 21e-eeuwse vaardigheden helpen we scholen graag op weg.

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.