<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Digitale geletterdheid

Jouw leerlingen voorbereiden op een digitale toekomst? Wij helpen jou te denken in stapjes! Samen (digitaal) sterk!

In onze samenleving wordt steeds meer geautomatiseerd of gedigitaliseerd. Dat vraagt straks ook om een ander type werknemer. Hebben we in de toekomst nog wel een fysieke supermarkt of pakketbezorger? Er zullen in elk geval nieuwe functies ontstaan; wellicht heb je straks een robot als collega.

Als leerkracht heb je de taak om leerlingen voor te bereiden op een digitale toekomst. Wij ondersteunen je in de didactische aanpak en koppelen digitale geletterdheid aan de thema’s en methodes (denk aan: rekenen, WO) die op school gebruikt worden. Onder digitale geletterdheid valt bijvoorbeeld computational thinking, maar ook ICT basisvaardigheden.

Probleemoplossend leren denken, logisch redeneren en patronen herkennen kunnen allemaal aangeleerd worden in spelvormen zonder computer. Nuttige vaardigheden voor iedereen, dus ook voor de leerling die later géén programmeur wordt! Door middel van leuke opdrachten en een goede begeleiding, pas je digitale geletterdheid gemakkelijk toe in jouw lessen.

Praktijkgerichte ondersteuning

Advies & Implementatie

WisMon helpt onderwijsinstellingen met allerlei hulpvragen rondom bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs. Al onze adviestrajecten worden begeleid door vakdocenten en onderwijskundigen. We bundelen onze krachten en delen onze kennis en ervaring, met als doel; het verbeteren van onderwijs.

Meer informatie

Scholing

Ben je op zoek naar een praktische training op het gebied van bèta-, wetenschap- en techniekonderwijs voor jou of je collega’s die werkzaam zijn in tech- of medialab? Lees onze visie op leren en ontdek welke trainingen wij voor je kunnen verzorgen.

Meer informatie

Lesmateriaal

Een module zó inrichten dat je er direct mee aan de slag kan in je tech- of medialab? Onze docent-ontwikkelaars maken iedereen enthousiast voor jouw onderwerp met actieve (online) opdrachten, leuke voorbeelden en een mooie visuele uitwerking.

Lesmateriaal

Leermiddelen

WisMon heeft een duidelijke visie op wat geschikte leermiddelen zijn en maakt duidelijke keuzes in haar aanbod. Daarbij wordt gelet op inzetbaarheid voor de lange termijn, om schoolbesturen te adviseren in het maken van duurzame keuzes. 

Meer informatie

Meer informatie?

Wil je meer weten? Laat een terugbelverzoek bij ons achter en we nemen contact met je op.