<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

De slimme fabrieken van industrie 4.0

Bij industrie 4.0 spreek je van de autonome systemen, Internet of Things en Artificial Intelligence. Met deze doorlopende leerlijn komen jouw leerlingen op een interactieve manier in aanraking met deze technische wereld. Zo groeien ze mee met de industrie.

De samenleving verandert in razend tempo. Leerlingen van nu zijn de werknemers van morgen. Daarom willen wij bij WisMon bèta, wetenschap en techniek leuk en toegankelijk maken voor iedereen.

Leerlijn industrie 4.0

WisMon heeft hiervoor de leerlijn industrie 4.0 ontwikkeld. Leerlingen gaan aan de gang met Industriële prototyping. Zij leren onder andere hoe robots kunnen worden ingezet in een productielijn. Leerlingen van de basisschool kunnen bijvoorbeeld simpele pick en place opdrachten met de robotarmen gaan doen. Terwijl leerlingen binnen het VO en het MBO leren hoe zij een robotarm in de beroepspraktijk zoals de industrie of zorg kunnen inzetten. Daarnaast kunnen de leerlingen aan de slag met een transportband, handlingsysteem en een stapelmagazijn om ervaring op te doen met echte automatiseringstechnieken. Of zij gaan aan de slag met “maken 2.0” door middel van Digitale Fabricage. Denk aan lasersnijders en 3D printers.

Aan de slag met industrie 4.0

Lesmateriaal bij Leapo

WisMon heeft al het lesmateriaal en de leermiddelen om docenten en leerlingen aan de slag te laten gaan met innovatieve technologie. Wij verbinden de technologische toepassingen met een betekenisvolle context gericht op de leerlingen. Ons online lesportaal Leapo geeft jou als leerkracht toegang tot tientallen lessen verrijkt met duidelijke video’s, nuttige informatie en praktische tips.

Scholing

Wil je praktische handvatten over hoe je industrie 4.0 inzet in de les? WisMon biedt hiervoor diverse trainingen. Aan het eind van elke training ga je naar huis met een stevige theoretische basis. Bovendien beschik je over lesmateriaal dat aansluit op het curriculum, zodat je het direct in je lessen kunt gebruiken.

Technische leermiddelen van Festo

De leersystemen van automatiseringsontwikkelaar Festo, sluiten naadloos aan bij de praktijk én bij jouw lessen. Jouw leerlingen kunnen in een mum van tijd aan de slag met bionica dankzij Bionics4Education. Daarmee leren ze over technische oplossingen die al in de natuur aanwezig zijn. Of ga een stap verder met MecLab. Daarmee maken je leerlingen zowel op theoretisch als op praktisch niveau kennis met de automatiseringstechniek. Kijk wat de leermiddelen van Festo voor je kunnen betekenen!

De robotarm van Niryo

Als docent wil jij je leerlingen natuurlijk klaarstomen voor hun werkzaamheden op het niveau van Industrie 4.0. Met de robotarm van Niryo kunnen leerlingen en studenten in het onderwijs aan de gang gaan met creativiteit, kritisch denken en simulaties van echte praktijksituaties. Deze 6-assige robotarm is van aluminium en heeft nu nog meer rekenkracht om klaar te zijn voor industriële IoT en AI. Benieuwd hoe jij deze robotarm in jouw lessen kan gebruiken?

Industrie 4.0 binnen de 7 werelden van techniek

 

De leerlijn is ontworpen vanuit de 7 werelden van techniek om leerlingen met verschillende drijfveren aan te spreken op het primair óf voortgezet onderwijs. Door leerlingen met behulp van uitdagend lesmateriaal en innovatieve leermiddelen in contact te brengen met allerlei facetten van techniek ontwikkelen zij een breder en realistischer beeld. Bij verschillende lesbrieven wordt aangegeven welke ‘wereld’ wordt behandeld. Bij de leerlijn Industrie 4.0 is extra aandacht voor Ontwerp, Productie & wereldhandel en Hi-tech & Science.

Industrie 4.0 in de webshop

Bekijk onze leermiddelen voor industrie 4.0. Op zoek naar meer ondersteuning? Onze arrangementen helpen van a tot z met training, lesmateriaal en begeleiding bij de toepassing van industrie 4.0 in de klas.

Festo Bionica-kit
€264.99 incl. BTW
Niryo NED - 6-assige aluminium robotarm
€2,999.00 incl. BTW
Meclab Arrangement Mechatronica Compleet
€6,411.79 incl. BTW

Meer informatie?

Wil je meer weten over hoe je industrie 4.0 naar jouw klaslokaal kan brengen? Laat een terugbelverzoek bij ons achter of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer.

Leapo les- en leerportaal

Wil jij jezelf én je leerlingen verder ontwikkelen op het gebied van robotica, programmeren, 3D-printen en/of W&T? Met ons online lesportaal Leapo helpen we je waar en wanneer jij dat wilt. Je vindt er uitgewerkte leerlijnen met cursussen voor jou als leerkracht en vele lesbrieven waarmee je direct aan de slag kunt.