<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Aan de slag met Smart Society & Smart City

In de slimme samenleving van de toekomst bouwen leerlingen samen aan een leefbare en duurzame samenleving. Hiervoor worden slimme en digitale technologieën ingezet. Hoe breng je deze technologieën naar jouw klaslokaal?

Om leerlingen te laten oriënteren binnen de 7 werelden van techniek heeft WisMon de leerlijn Smart Society ontwikkeld. Leerlingen gaan vanuit diverse disciplines aan de slag met uitdagend lesmateriaal en innovatieve leermiddelen met een blik op de toekomst.

Leerlijn Smart Society & Smart City

Jongeren die op dit moment worden opgeleid zijn de vormgevers van de toekomst. De ict’ers, de verpleegkundigen, timmermannen en landbouwers komen strakke terecht in een slimme omgeving die nieuwe mogelijkheden biedt voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, zorg, wonen en werken.

WisMon heeft bij deze leerlijn het lesmateriaal en de leermiddelen om docenten en leerlingen aan de slag te laten gaan met innovatieve technologie. Wij verbinden de technologische toepassingen met een betekenisvolle context.

 

Lessen voor ieder niveau

Er zijn lessen ontwikkeld waarbij leerlingen in contact komen met een breed scala aan technische werkomgevingen

De lessen zijn gevormd om leerlingen met verschillende drijfveren aan te spreken op het primair óf voortgezet onderwijs. De duidelijke opbouw laat leerlingen gaandeweg zelfvertrouwen ontwikkelen. Door leerlingen in contact te brengen met allerlei facetten van techniek ontwikkelen zij een breder en realistischer beeld. In de leerlijn wordt reflectie en loopbaan oriëntatie ook behandeld.

WisMon heeft al het lesmateriaal en de leermiddelen om docenten en leerlingen aan de slag te laten gaan met innovatieve technologie. Wij verbinden de technologische toepassingen met een betekenisvolle context gericht op de leerlingen.

Voorbeelden van lessen

Om aan de slag te gaan met Smart Society & Smart City hebben wij lessen ontwikkeld die eigentijds zijn en aansluiten op het curriculum. De context van de opdrachten spreekt tot de verbeelding waardoor leerlingen gemotiveerd aan de slag gaan. Bekijk hier een aantal voorbeelden van lessen.

Ontwerp een tiny house

Leerlingen gaan de slag met digitale fabricage. Tiny houses zijn helemaal hip. De bouwduur is korter, energie- en waterverbruik zijn kleiner, en het neemt veel minder ruimte in, dit alles is goed voor het milieu. Leerlingen bedenken en maken een tiny house met behulp van de lasersnijder.

Machtige monumenten

Leerling bedenken tijdens deze les een interactief monument voor in de stad. Die doormiddel van Augmented Reality overal geplaatst kan worden.

Happy Plant

Leerlingen ontwerpen hun eigen smart plant. Een plant die de omgevingsfactoren meet en aangeeft wat hij nodig heeft.

Zelfrijdende auto

Tijdens deze les maak je van een mbot een zelfrijdende auto. Zo denk je na over mobiliteit in de stad.

Smart Garden

Leerlingen kweken met behulp van een smart garden en experimentele pods Lupine (Nederlandse sojaboon) die zij gebruiken voor een eigen gerecht.

Circulaire Design challenge

Tijdens deze les gaan leerlingen praktisch aan de slag met de circulaire economie. Leerlingen gaan aan de slag met digitale fabricage en gebruikte materialen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over wat wij kunnen betekenen voor (Sterk) techniekonderwijs op school? Laat een terugbelverzoek bij ons achter of neem contact met ons op. We vertellen je graag meer.

Leapo les- en leerportaal

Wil jij jezelf én je leerlingen verder ontwikkelen op het gebied van robotica, programmeren, 3D-printen en/of W&T? Met ons online lesportaal Leapo helpen we je waar en wanneer jij dat wilt. Je vindt er uitgewerkte leerlijnen met cursussen voor jou als leerkracht en vele lesbrieven waarmee je direct aan de slag kunt.