<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

W&T implementeren op jouw school

Van starten met W&T tot het integreren van W&T in het curriculum van jouw school: WisMon biedt basisscholen praktijkgerichte ondersteuning. Zo kan jouw school de komende jaren aan de slag!

Vraag informatie aan

W&T implementeren in het curriculum

Bij het realiseren van W&T-onderwijs komt best wat kijken, vooral als je W&T op een effectieve manier een vaste plaats wil geven in het curriculum. Althans, zo voelt het soms. Een W&T traject van WisMon helpt je hierbij.

WisMon kijkt specifiek naar wat jouw school nodig heeft. Welke schoolthema’s en methodieken worden er gebruikt, waar kunnen we op aanhaken en over welke leermiddelen beschik je al? Wat zijn de wensen, wat is haalbaar? We geloven dat er voor elke school een passend traject is.

Zo implementeren we W&T, onderzoekend en ontwerpend leren, maakonderwijs en digitale geletterdheid op een manier die bij de school past. Na de implementatie is W&T-onderwijs een eitje voor jullie team.

 

Vraag vrijblijvend advies aan

Hoe ziet een W&T traject eruit?

W&T Quickscan

Voor er een plan wordt gemaakt, is het belangrijk te weten waar je staat als school. De W&T Quickscan is de eerste stap. Met deze tool kom je er precies achter waar jouw school staat op het gebied van wetenschap en techniek en op welke vlakken WisMon je zou kunnen helpen.

Visiebepaling

Tijd voor een plan! WisMon komt langs op school om een realistisch plan en helder tijdschema te maken. Van doelen stellen tot trainingen voor leerkrachten. Uiteraard altijd aangesloten op het bestaande curriculum, wensen en (financiële) mogelijkheden van jouw school.

Lesmateriaal en training

Op basis van de visiebepaling en de plannen, krijgen leerkrachten verschillende trainingen en indien nodig ontwikkelen we lesmateriaal passend bij thema’s, leermiddelen of methode waar jouw school mee werkt. Zo heeft iedereen binnen het team de juiste kennis!

Nazorg en inspiratie

Gefeliciteerd, W&T is een wezenlijk onderdeel binnen de school! Is het tijd voor verdieping? Zoek je meer lesideeën? Loop je ergens tegenaan? WisMon zorgt voor inspiratie en nazorg, zodat W&T in de les makkelijk en leuk blijft.

Ja, ik wil starten met W&T

W&T Quickscan

Wil jij jouw W&T-onderwijs verder ontwikkelen? Doe de W&T Quickscan en kom erachter hoe WisMon kan helpen met Wetenschap en Techniek op jouw school! We kijken hoe jouw school ervoor staat, stellen een duidelijke visie op en zorgen voor inspirerende studiedagen en nascholing.

 

Doe de W&T Quickscan
Twiskeschool
Marco (Leerkracht groep 7)

“Het W&T traject van WisMon sluit naadloos aan op onze verwachtingen. Het team is enthousiast en Onderzoekend en Ontwerpend leren begint door de school te vloeien. Communicatie is helder en de meegeleverde lesmaterialen zijn van hoge kwaliteit. Ik ben enorm tevreden!”

PCBO Tytsjerksteradiel
Adelien (Stafmedewerker Onderwijs)

“Begin bij de visie op W&T en zorg dat wát je doet een definitieve plek krijgt in het aanbod voor kinderen.”

 

Poseidon
Lobke Schuijt

“Goed dat jullie Wetenschap en Techniek koppelen aan ons curriculum, zodat het geen extra wordt, maar we het makkelijker kunnen integreren.”

Duurzaam implementeren van W&T op school

Aansluiting op jouw lesmethodes en kerndoelen

Training voor didactiek en techniek

Toegang tot Leapo: het les-en leerportaal

Marcella helpt je op weg met het implementeren van W&T!

Omdat geen enkel vraagstuk rondom wetenschap en techniek hetzelfde is, willen we met je meedenken. Onze W&T expert Wendie neemt graag contact met je op om te kijken waar we je bij kunnen helpen.

Je kunt Wendie bereiken op wendieuitterhoeve@wismon.nl of 030-237 21 22 of plan direct een online afspraak in.