<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

Klaslokaal van de Toekomst

Ben jij op zoek naar de juiste invulling en begeleiding voor een Techlab, Skillslab of Medialab bij jou op school? Ontdek alle mogelijkheden voor een creatieve leeromgeving voor toekomstgericht onderwijs.

Ja, ik wil een klaslokaal van de toekomst

Hoe gaat de wereld er straks uitzien? Hoe bereiden wij jongeren nu voor op een goed bestaan in een omgeving waar technologie meer en meer wordt ingezet? De toekomst is moeilijk voorspelbaar en toch moeten we leerlingen voorbereiden op nieuwe uitdagingen die we nu niet eens kunnen bedenken!

Bereid je voor op de toekomst

Scholen hebben een belangrijke rol in het bieden van een omgeving waarin de benodigde kennis- en vaardigheden voor de toekomst worden aangeleerd. We zien in deze context steeds vaker labs ontstaan; techlabs, skillslabs, ontdeklabs en medialabs. In alle gevallen gaat het om een creatieve leeromgeving voor het techniekonderwijs van morgen, waarin je kan experimenteren met nieuwe technologieën. 

Bouwen op kennis en ervaring

Samen met Presikhaaf Schoolmeubelen hebben wij kennis en ervaring gebundeld om basisscholen en middelbare scholen van A tot Z te helpen bij de creatie en realisatie van zo’n klaslokaal van de toekomst. Dat doen we op basis van een duidelijke gezamenlijke visie gericht op duurzaamheid, inhoud en samenhang ten aanzien van het leerproces en de leeromgeving voor Onderzoekend en Ontwerpend Leren (O&O).

Hoe gaan we te werk?

Voor de creatie en realisatie van een klaslokaal voor de toekomst werken we nauw samen met de school en doorlopen we een duidelijk stappenplan. Enkele zaken die aan de orde komen zie je hieronder. Wil je meer weten over onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Modelleren

Een creatieve leeromgeving voor het techniekonderwijs van morgen kent veel gezichten, elk met een eigen doel. Samen gaan we modelleren, duiken we in de visie, vraagstelling en doelstelling van de school om optimaal invulling te kunnen geven aan de ruimte.

Leeromgeving ontwerpen

Op basis van heldere uitgangspunten kan de fysieke leeromgeving worden ontworpen door de interieurontwerpers van Presikhaaf Schoolmeubelen.

Leerlijn en lesmateriaal

We werken een doorlopende leerlijn uit en zorgen voor passend lesmateriaal, zodat de leeromgeving én de leermiddelen optimaal gebruikt worden. Bovendien krijgen leraren toegang tot Leapo lesportaal, zodat cursussen en lesmateriaal altijd bij de hand is.

Opleiding en coaching

Dan is de ruimte ingericht, en nu? Wij zorgen ervoor dat alle betrokken personen worden opgeleid en gecoacht, zodat ze met de juiste kennis en ervaring aan de slag kunnen met het techniekonderwijs van morgen.

Wat vind je in een klaslokaal van de toekomst?

Er zijn vele nieuwe technologieën die je in een klaslokaal van de toekomst terug kunt vinden, elk hebben ze hun eigen mogelijkheden. Afhankelijk van jouw visie, wensen en doelen helpen we jouw school bij het kiezen van de juiste leermiddelen.

Lasersnijden

3D-printen

Robotica

Virtual Reality

Onze partner

Het aanbieden van dit totaalconcept doen we niet alleen. We werken nauw samen met onze partner Presikhaaf Schoolmeubelen. Zij hebben jarenlange ervaring in de inrichting van scholen en weten als geen ander waaraan een (nieuwe) inrichting van bijvoorbeeld een ontdek- of techlab moet voldoen.

Een klaslokaal van de toekomst op jouw school?

Wil je meer weten over de mogelijkheden om jou techlab een succes te maken? Laat een terugbelverzoek achter of mail Remco via remco@wismon.nl. We helpen je graag!

Leapo: lesmateriaal en microlearnings

Leerplatform Leapo ondersteunt jou als leraar om de wereld van bèta, wetenschap en technologie tot leven te brengen. Met lessen die activeren en zoveel mogelijk aansluiten op de leefwereld van kinderen. En met korte e-learnings waarmee je je didactische skills bijspijkert.