Virtual reality in de klas

Virtual reality (VR) is een technologie die het onderwijs kan verrijken. Maar hoe zorg je dat VR van toegevoegde waarde is in de klas? Na deze training weet je hoe je VR in je lessen kunt inzetten en ben je in staat om een VR-toepassing te gebruiken.

VR-onderwijs

Heb je nog niet eerder gebruik gemaakt van virtual reality (VR) op school, maar ben je benieuwd naar de mogelijkheden van VR in de klas? Tijdens deze training leer je over de voor- en nadelen van VR en bieden we je handvatten zodat je VR kunt gebruiken om je lessen te verrijken. Je krijgt niet alleen algemene informatie en praktische tips, maar gaat daarnaast zelf aan de slag met een VR-toepassing naar keuze. Zo kun je je leerlingen na afloop van de training meteen meenemen in de wereld van virtual reality.

De training is geschikt voor zowel PO-leraren als VO- en HO-docenten.

Werkvormen

Deze interactieve training is gericht op de praktijk. Samen met je medecursisten breid je je theoretische kennis over virtual reality uit en ga je vooral praktisch aan de slag tijdens inspirerende brainstorm- en oefensessies. We zetten o.a. snelle prototypes en de snelle presentatie in.

Opbouw training

Tijdens de training behandelen we:
  • Een algemene introductie over virtual reality;
  • Uitleg over de technische aspecten van VR (software en hardware) en de voor- en nadelen van VR in het onderwijs;
  • Handvatten om VR toe te passen in de klas;
  • De mogelijkheid om met een VR-toepassing die jou aanspreekt aan concrete lesideeën te werken.

Literatuur

Voor deze training maken we gebruik van:
  • Leren Met AR/VR - van Ast, Bloemsma, Dijkstra, Teeuwen et al. 2017;
  • Virtual Reality en Augmented Reality in het primair onderwijs - de Lange & Lodewijk 2017.

Reader

Indien van toepassing worden benodigde readers tijdens de training uitgedeeld.
Praktische informatie
Datum: 12 november 2019
Tijd: 14:30 - 17:30 uur
Locatie: Lucasbolwerk 15, 3512 EH Utrecht
Docent: Bart de Jong
Aantal deelnemers: 4 - 20

Kosten
€175,- per persoon; vrijgesteld van BTW

€800,- per team op school (max. 10 deelnemers); vrijgesteld van BTW, excl. reiskosten

Inschrijving
Meld je hier aan*.

Een training bij jou op school? Vraag een offerte aan.

*WisMon behoudt zich het recht voor om in geval van onvoldoende inschrijvingen de training af te lassen. WisMon zal de klant hiervan tijdig op de hoogte stellen.

Trainingen van WisMon


WisMon is gespecialiseerd in innovatief onderwijs. Wij bieden, naast gastlessen en lessenreeksen, trainingen voor leraren en docenten aan binnen de thema’s onderzoekend en ontwerpend leren, robotica en programmeren, en virtual reality. Onze trainers hebben een achtergrond in het onderwijs en richten zich tijdens de trainingen op de praktische toepassing in de klas. Zo ga je aan het eind van elke training naar huis met een stevige theoretische basis en lesmateriaal dat aansluit op het curriculum om direct in je lessen te gebruiken. Al onze trainingen kunnen ook voor een team bij jullie op school worden georganiseerd. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Advies, visie en implementatie

Zijn jullie je op school aan het oriënteren op het gebied van innovatief onderwijs en zoeken jullie naast een inspirerende training ook breder advies? Van het bespreken van de mogelijkheden, het schrijven van een visie tot het opstellen van een implementatieplan, met onze achtergrond in het onderwijs en expertise in innovatie en 21e-eeuwse vaardigheden helpen we scholen graag op weg.

Contact

Wil je meer informatie? Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.