<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=589186577843514&ev=PageView&noscript=1" />
Skip to content

De beste lasersnijders op een rijtje

Lijkt het je wel wat om een lasersnijder aan te schaffen voor je school? Geweldig! Maar hoe kies je nu de lasersnijder die het beste bij jouw leerlingen past?

Heb jij je intussen ingelezen over lasersnijders en lijkt het je wel wat er eentje aan te schaffen voor je school? Geweldig! Maar hoe kies je nu de lasersnijder die het beste bij jouw leerlingen past, kwalitatief goed is en bij het schoolbudget past?

In deze blog vertellen we je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een lasersnijder en zetten we de beste desktop lasersnijders voor het onderwijs voor je op een rijtje!

Een lasersnijder aanschaffen: waar moet ik op letten?

1. Veiligheid voorop

Wanneer je een lasersnijder koopt voor techniekonderwijs, is de eerste vereiste natuurlijk dat hij 100% veilig is. Let er daarom op dat de snijder die je koopt een CE-keurmerk heeft en dat het een Class 1 laser product is. Apparaten in die klasse zijn veilig te gebruiken onder alle omstandigheden bij normaal gebruik.

Verder is het van belang dat bij de lasersnijder een systeem voor luchtzuivering wordt geleverd. Vaak is dat een apart apparaat. Let hierbij op dat de lucht op meerdere niveaus wordt gezuiverd.

2. Een CO2- of diode lasersnijder?

Diodelasers worden ook wel halfgeleiderlasers genoemd. Wanneer je stroom door een halfgeleider laat lopen, straalt hij licht uit. Diodelasers hebben het voordeel dat ze klein zijn. Bovendien werken ze op laagspanning en hebben ze een lage stroomsterkte.

Een CO2-laser maakt gebruik van kooldioxidegas dat infrarood laserlicht genereert. CO2-lasers zijn energiezuinig, maken een hoge output mogelijk en worden om die redenen vaak gebruikt in professionele lasersnijders.

Het belangrijkste verschil tussen deze 2 lasertypes zijn de materialen die ze kunnen bewerken. CO2-lasersnijders zijn erg geschikt als je werkt met verschillende materialen, zoals hout, kunststof en plastic met een wat grotere dikte. Als je voornamelijk wil werken met dunnere materialen, kun je beter kiezen voor een diode lasersnijder.

3. Eenvoudig in gebruik, gemakkelijk lesgeven

Kies voor een lasersnijder met een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface, bij voorkeur ontworpen voor beginners, om het leerproces soepel en toegankelijk te maken voor zowel docenten als leerlingen. Let daarbij ook op de gebruiksvriendelijkheid van de bijbehorende software!

4. Het perfecte formaat

Bepaal het maximale snijgebied dat jij nodig hebt om projecten in de klas uit te voeren en check dat de lasersnijder aan deze vereisten voldoet. Dit geeft niet alleen flexibiliteit bij het uitvoeren van je projecten, maar biedt ook mogelijkheden voor het verwerken van verschillende materialen.

Voor het onderwijs zal je waarschijnlijk uitkomen op een lasersnijder van desktop formaat; ideaal voor op demonstraties voor de klas of voor het technieklokaal.

 

De beste desktop lasersnijders voor onderwijs

Onze onderwijskundigen hebben een selectie gemaakt van de beste lasersnijders die makkelijk in Nederland te verkrijgen zijn en met name geschikt zijn voor gebruik in het onderwijs.

WisMon geeft de voorkeur aan de lasersnijders van Flux en Mr Beam. Zij bieden:

  • Ultra veilige lasersnijders 
    Geproduceerd door de meest betrouwbare fabrikanten.
  • De beste prijs-kwaliteitverhouding
    Voldoende mogelijkheden voor het onderwijs tegen een betaalbare prijs.
  • Hoge kwaliteit van ondersteunende software
    Met makkelijk te bedienen machines die jou als gebruiker niet beperken in je mogelijkheden.
  • Uitstekrende garantie en service in Nederland
    Zodat eventuele problemen snel en goed opgelost kunnen worden.

De lasersnijders van Flux en Mr Beam:

Flux Beamo

De Flux Beamo 30W is de 1e CO2-laser in ons rijtje. De Beamo is enorm praktisch voor schoolsituaties, omdat hij zonder moeite door een grote variatie aan materialen snijdt.

Een ander groot voordeel van de Flux Beamo is zijn formaat. Met minder dan 22 kilo is dit de lasersnijder die het meest makkelijk te vervoeren is. Het lichte gewicht heeft hij vooral te danken aan de ingebouwde waterkoeler. Die maakt een zwaar, extern koelsysteem onnodig.

Niet onbelangrijk is dat op deze lasersnijder ook een rotary module als add-on kan worden toegevoegd. Hiermee graveer je ook ronde objecten, zoals een fles.

Uiteraard wordt de Beamo geleverd met uiterst gebruiksvriendelijke software, Beam Studio genaamd. Met de ingebouwde HD-camera kijk je live mee tijdens het graveerproces. Alle lasersnijders van Flux kunnen via wifi, USB én ethernet worden aangesloten. Dat laatste is nog steeds superhandig, omdat op scholen het wifi-netwerk niet altijd even betrouwbaar is.

Flux Beambox en Flux Beambox Pro

De grote broers van de Flux Beamo zijn de Flux Beambox (40W) en de Beambox Pro (50W). Beide lasersnijders zijn groter en zwaarder dan de draagbare Beamo. Daar staat tegenover dat het werkveld van zowel de Beambox als de Beambox Pro aanzienlijk groter is. Met een werkdiepte van 80 millimeter vergroot je ook de mogelijkheden om op bestaande objecten te graveren.

Omdat deze 2 CO2-lasersnijders van dezelfde fabrikant afkomstig zijn als de Beamo, geniet je ook met de Beambox en de Beambox Pro van alle voordelen op het gebied van software en geavanceerde technologie.

Flux HEXA

FLUX HEXA lasersnijderDe nieuwste lasersnijder van Flux is de Flux HEXA, de krachtigste en grootste lasersnijder van Flux tot nu toe. Met een intuïtieve interface en draagbaar ontwerp is de Flux Hexa speciaal ontworpen voor educatieve doeleinden.

HEXA is standaard uitgerust met een elektrisch lifting platform en een ingebouwde autofocus. Stel de hoogte in met slechts één druk op de knop: afstellen was nog nooit zo makkelijk. Daarna gebruik je de ingebouwde HD-camera om een voorbeeld van het werkgebied en het werkstuk op je laptop of telefoon te bekijken en uit te lijnen.

De Flux HEXA werkt op bijna alles wat je maar kunt bedenken. Ontdek nieuwe creatieve mogelijkheden met honderden materialen. Vorm, snij en graveer op een breed aanbod aan materialen, waaronder hout, leer, acryl, stof, karton, roestvrij staal, geanodiseerd metaal, glas, cement en nog veel meer. 

Mr. Beam Dreamcut II

Mr Beam Dreamcut 2 lasersnijderDe Mr. Beam Dreamcut II is de enige diode lasersnijder in onze lijst. Deze lasersnijder maakt gebruik van een sterke en zeer efficiënte 5W kortegolflaser. Het werkblad van de Mr. Beam Dreamcut II is nog wat groter dan dat van de Beamo en Beambox.

Ook deze lasersnijder beschikt over een ingebouwde camera, waarmee je je ontwerpsjablonen altijd op de juiste plek neerlegt. De geavanceerde Dreamcut-technologie maakt werken met de Dreamcut II nog stiller, schoner en meer onderhoudsarm.

 

 

Een lasersnijder in de klas. En dan?

Naast een goede lasersnijder is het ook van belang dat je beschikt over lesmateriaal dat ertoe doet. Op Leapo.nl, het lesportaal van WisMon, vind je als leerkracht lesmateriaal voor de lasersnijder. Dit materiaal kun je direct gebruiken in de les.

Keuzestress? WisMon geeft raad!

Zoals je ziet, is het aanbod van desktop lasersnijders aardig breed. We kunnen ons dus voorstellen dat je wat hulp nodig hebt bij het maken van de juiste keuze.

Als expert op het gebied van Wetenschap en Techniekonderwijs adviseert WisMon je graag over de voor- en nadelen van alle beschikbare modellen. Neem dus contact met ons op als je er zeker van wilt zijn dat jij straks de juiste lasersnijder – met inhoudelijke, goede begeleiding – op school laat afleveren!

Remco krijgt jouw techniekvraag van de grond!

Geen enkele school is hetzelfde en dat geldt ook voor de vraagstukken rondom techniekonderwijs. Wat is er precies nodig op jouw school? Vanuit zijn jarenlange ervaring op het gebied van techniek in het onderwijs, kijkt Remco graag met je mee.

Je kunt Remco bereiken via remco@wismon.nl of 030-237 2120.

Dit vind je misschien ook interessant

Digital Geletterdheid leerlijn & implementatie voor Hub Noord-Brabant

Lees verder

Het Zwinlokaal van de Toekomst laat leerlingen techniek beleven

Lees verder

Wat is maakonderwijs?  

Lees verder